Sablonvita:Kezdőlap kiemelt cikkei/2018-37-1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt *feridiák 5 évvel ezelőtt

A zentai csata emlékére (1697. szeptember 11.) jöhetne ide Guido von Starhemberg. Andrew69. 2018. március 5., 08:13 (CET)Válasz

Tisztelt @Andrew69. Szerkesztőtárs! A zentai csata emlékére Guido von Starhemberg kiemelt cikke Kezdőlapra kitevését támogatom. Mivel senki nem ellenezte, holnap reggeltől csütörtök délig a szeptember 11. jeles napot is tartalmazó jelölésed kerül fel a Kezdőlapon a Kiemelt cikk rovatba. Ezért a cikkajánló véglegesítése következik. Ehhez teszek néhány javaslatot.
1. Javaslom a cikkajánló végére a szócikk „Emlékezete” szakasz szövegéből ezen tömörítést és a hozzá tartozó képet tenni:

Starhemberg Guidó emléktárgyai a bécsi Hadtörténeti Múzeumban
Starhemberg Guidó emléktárgyai
a bécsi Hadtörténeti Múzeumban
I. Ferenc József császár rendeletére 1863. február 28-án Guido von Starhemberget felvették Ausztria legnagyobb hadvezéreinek listájára. 1875-ben a bécsi Arsenalban, a Császári és Királyi Udvari Hadimúzeumban, a mai Hadtörténeti Múzeumban felállították életnagyságú márványszobrát, Franz Gastell művét, amelyet Camillo Fürst von Starhemberg (1804–1872) adományozott a múzeumnak. A bécsi Hadtörténeti Múzeum néhány emléktárgyat is őriz Guido von Starhembergtől: ki van állítva egy Godfrey (Gottfried) Kneller által róla festett portré, továbbá az a régi török nyílhegy, amely Starhemberget Buda 1686-os ostrománál megsebesítette. Marsallbotjának gombja is itt látható.

2. Ezen új szakasszal feleslegessé vált a Te cikkajánlód ezen mondata:

Régi magyar nyelvű iratokban Starhemberg Guidó névformában is szerepel neve.

3. Egyben még nyomatékosabban vált szükségessé a Te 2018. március 5-i cikkajánlód kezdőszakasza:

Guido von Starhemberg gróf, teljes német nevén Guido Wald (Guidobald) Rüdiger Graf von Starhemberg, magyarosan gróf Starhemberg Guidó (Graz, 1657. november 11.Bécs, 1737. március 7.) osztrák főnemes, a Starhemberg család grófi ágának tagja, császári tábornagy, Ernst Rüdiger von Starhemberg tábornagy unokaöccse, a Német Lovagrend tagja.

Feltételes módban felteszem a cikkajánló megindokoltan módosított változatát. Tisztelettel és barátsággal kérem és várom véleményed a cikkajánló véglegesítéséhez. Üdv: – *feridiák vita 2018. szeptember 9., 20:56 (CEST)Válasz