Sírhant művek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sírhant művek
(Six Feet Under)
A Sírhant művek főcíme
A Sírhant művek főcíme
Műfaj Dráma, komédia

Alkotó Alan Ball
Főszereplő Peter Krause
Michael C. Hall
Frances Conroy
Lauren Ambrose
Mathew St. Patrick
Freddy Rodriguez
Rachel Griffiths

Nyelv angol
Évadok 5
Epizódok 63
Gyártás
Részenkénti játékidő 60 perc
Sugárzás
Eredeti adó HBO
Eredeti sugárzás 2001. június 3.2005. augusztus 21.
További információk

A Sírhant művek (eredeti angol címén Six Feet Under) egy amerikai televíziós sorozat, melyet eredetileg 2001-től 2005-ig sugároztak. A sorozat szülőatyjai Alan Ball, Robert Greenblatt és David Janollari. A sorozat egy családi halottasház, a Fisher & Diaz Temetkezési vállalat köré épül. A sorozat napjainkban játszódik Los Angelesben.

Stáb és karakterek[szerkesztés]

Színész Karakter Szinkronhang Kapcsolat
Peter Krause Nate Fisher Galambos Péter Ruth és Nathaniel legidősebb fia; segédrendező a Fisher & Diaz-nál; Brenda Chenowith férje; Lisa Kimmel özvegye; Maya Fisher (Lisa-tól) és Willa Chenowith (Brenda-tól) apja. 40 évesen, 2005-ben agyi bajok miatt hal meg.
Michael C. Hall David Fisher Hujber Ferenc, Kálloy Molnár Péter, Görög László Ruth és Nathaniel középső gyermeke; segédrendező a Fisher & Diaz-nál; Keith Charles férje; két örökbefogadott gyermek, Durrell és Anthony apja. 2044-ben, 70 évesen hal meg piknikezés közben, az Echo parkban.
Frances Conroy Ruth Fisher Bánsági Ildikó George Sibley és Nathaniel felesége; Nate, David és Claire anyja. 2025-ben, 79 évesen hal meg egy kórházban, családja körében.
Lauren Ambrose Claire Fisher Nemes Takách Kata Ruth és Nathaniel legkisebb gyermeke. A sorozat legutolsó montázsa, és az HBO honlapján található gyászjelentés szerint egy sikeres fényképész és tanár lett. Felesége, majd özvegye Ted Fairwell-nek. 2085-ben, 101 évesen hal meg.
Rachel Griffiths Brenda Chenowith Radó Denise Margaret és Bernard Chenowith lánya; Billy nővére. Néhai shiatsu oktató, majd kognitív terapeuta. Barátnője, felesége, majd özvegye Nate Fishernek. Willa Fisher Chenowith édes-, Maya Fisher mostohaanyja. 2051-ben, 82 évesen hal meg. A harmadik évadban négy epizódban nem tűnik fel Griffiths (az őt alakító színésznő) terhessége miatt. A színésznő második terhességét beleírták a történetbe. Így Brenda 59 epizódban szerepel a 63-ból.
Freddy Rodriguez Federico Diaz Kaszás Gergő Társvállalkozó és plasztikázó a Fisher & Diaznál Daviddel és Nate-tel; felesége Vanessa; Julio és Augusto apja. Először alkalmazottként kezdett a Fisher és Fiai-nál, majd csak később, 2005-ben társult be a vállalkozásba. 2049-ben, 75 évesen hal meg egy tengeri utazáson (valószínűleg szívrohamban). A sorozatból csak egy epizódból hiányzott (tehát 62 epizódban szerepelt), Federico története miatt.
Mathew St. Patrick Keith Charles Király Attila Egykori Los Angeles-i rendőr, most biztonsági őr; David férje; két örökbefogadott gyermek, Durrell és Anthony apja. 2029-ben, 61 évesen hal meg (lelövi egy rablóbanda, mialatt egy teherkocsiból rakodik ki).
James Cromwell George Sibley Szokolay Ottó Geológus/professzor; Ruth második férje; Brian, Maggie és Kyle apja.
Justina Machado Vanessa Diaz Makay Andrea Hivatásos nővér, a Bay Breeze Nursing Home néhai alkalmazottja. Federico felesége; Julio és Augusto anyja.
Richard Jenkins Nathaniel Samuel Fisher Sr. Barbinek Péter A Fisher család atyja; a Fisher & Fiai Temetkezési Otthon alapítója és tulajdonosa, a 2000-ben bekövetkezett halálos autóbalesetéig. Ruth férje; Nate, David és Claire apja.

Magyar rajongói oldalak[szerkesztés]