Rozgonyi Zoltán

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Rozgonyi Zoltán
Született 1966január 30. (52 éves)
Budapest
SzüleiRozgonyi Ernő
Tisztség önkormányzati képviselő

Rozgonyi Zoltán (Budapest, 1966. január 30.) biztonsági szakértő, önkormányzati képviselő, Rozgonyi Ernő fia.

Pályafutása[szerkesztés]

1966. január 30-án született Zuglóban, Alsórákoson, a Negyed utcában Rozgonyi Ernő fiaként. Az Egressy út 178/g szám alatti általános iskola után a Teleki Blanka Gimnáziumban tanult. 1985-től 2010-ig a Ferihegyi Repülőtéren dolgozott, eleinte a vám- és pénzügyőrség, majd a rendőrség állományában. Később utasbiztonsági szolgálatvezető volt a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóságon, majd jogutódjánál a Budapest Airport Rt.-nél.

A rendszerváltozás óta részt vesz a zuglói közéletben, a Fidesz Zuglói Szervezetének tagja. Több, azóta is működő zuglói civil szervezet alapításában részt vett.

1998 óta Zugló önkormányzati képviselője. Frakcióvezetőként, a Jogi, Igazgatási és Közbiztonsági Bizottság alelnökeként, egy rövid ideig a Pénzügyi Bizottság elnökeként, majd 2002–2006 között alpolgármesterként dolgozott. 2010-ben kerülete 11-es számú egyéni választókörzetében önkormányzati képviselője lett.

2014-ben Karácsony Gergely mögött végzett a zuglói polgármester-választáson.

Frakcióvezetőként és alpolgármesterként[1] dolgozik, fő szakterületei a közbiztonság, az egészségügy, a kultúra és közművelődés, a szociális terület és a sport. A Fővárosi Önkormányzat Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságának külsős szakértőjeként segíti a fővárosi bűnmegelőzési munkát is. Mindezek mellett önkéntes polgárőr Zuglóban.

Családja[szerkesztés]

Nős, társasházi lakásban él felnőtt lányával és feleségével, annak szintén felnőtt leányával és 2004. február 4-én született közös kisfiukkal együtt.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Rozgonyi Ernő