Rozgonyi Zoltán

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rozgonyi Zoltán
Született 1966január 30. (53 éves)
Budapest
SzüleiRozgonyi Ernő
Foglalkozása politikus
Tisztség önkormányzati képviselő

Rozgonyi Zoltán (Budapest, 1966. január 30.) biztonsági szakértő, önkormányzati képviselő, Rozgonyi Ernő fia.

Pályafutása[szerkesztés]

1966. január 30-án született Zuglóban, Alsórákoson, a Negyed utcában Rozgonyi Ernő fiaként. Az Egressy út 178/g szám alatti általános iskola után a Teleki Blanka Gimnáziumban tanult. 1985-től 2010-ig a Ferihegyi Repülőtéren dolgozott, eleinte a vám- és pénzügyőrség, majd a rendőrség állományában. Később utasbiztonsági szolgálatvezető volt a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóságon, majd jogutódjánál a Budapest Airport Rt.-nél.

A rendszerváltozás óta részt vesz a zuglói közéletben, a Fidesz Zuglói Szervezetének tagja. Több, azóta is működő zuglói civil szervezet alapításában részt vett.

1998 óta Zugló önkormányzati képviselője. Frakcióvezetőként, a Jogi, Igazgatási és Közbiztonsági Bizottság alelnökeként, egy rövid ideig a Pénzügyi Bizottság elnökeként, majd 2002–2006 között alpolgármesterként dolgozott. 2010-ben kerülete 11-es számú egyéni választókörzetében önkormányzati képviselője lett.

2014-ben Karácsony Gergely mögött végzett a zuglói polgármester-választáson.

Frakcióvezetőként és alpolgármesterként[1] dolgozik, fő szakterületei a közbiztonság, az egészségügy, a kultúra és közművelődés, a szociális terület és a sport. A Fővárosi Önkormányzat Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságának külsős szakértőjeként segíti a fővárosi bűnmegelőzési munkát is. Mindezek mellett önkéntes polgárőr Zuglóban.

Családja[szerkesztés]

Nős, társasházi lakásban él felnőtt lányával és feleségével, annak szintén felnőtt leányával és 2004. február 4-én született közös kisfiukkal együtt.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Rozgonyi Ernő