Resident Evil Village

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Resident Evil Village
Resident Evil Village logo black.svg
Fejlesztő Capcom
Kiadó Capcom
Rendező Szato Morimasza
Producer Kanda Tsujoszi
Peter Fabiano
Kawata Maszacsika
Író Antony Johnston
Sorozat Resident Evil (sorozat)
Motor RE Engine
Platformok PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox One
Xbox Series X/S
Windows
Stadia
Kiadási dátum 2021. május 7.
Műfaj Túlélőhorror
Játékmódok
Korhatár 18+
USK-besorolás USK 18
Adathordozó
A Resident Evil Village weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Resident Evil Village témájú médiaállományokat.

A Resident Evil Village (Japánban Biohazard Village) a Capcom videójátékgyártó cég Resident Evil című túlélőhorror-sorozatának 8. része.

Történet[szerkesztés]

3 évvel az Eveline-nel és a Baker családdal történtek után, Ethan és felesége, Mia Európába költöztek új életet élni, újszülött lányukkal, Rosemary-vel. Ám minden megváltozott, amikor hirtelen felbukkant Chris Redfield, aki lelőtte Miát, és az embereivel Rose-t és Ethan-t el akarták vinni valahova. Később, mikor Ethan magához tért Romániaban, Erdélyben találta magát egy kihalt faluban, ahol hemzsegtek a vérfarkasok. Később megismerkedett a falu papnőjével, Miranda anyával, és a négy házak tagjaival: Alcina Dimitrescu-kel (pontos kiejtése: Dimitreesk), aki egy 2,9 méter magas vámpír hölgy, Donna Benevientoval, aki a bábok készítője és irányítója, Salvatore Moreau-val, aki egy szörnyszülött halember és Karl Heisenberggel, aki a vérfarkasok vezetője. Ethannek meg akarta menteni a lányát, és ehhez szembe kell szállnia Mirandával és a négy házak tagjaival. Valamint meg bosszulni Chris tettét.

Szereplők[szerkesztés]

 • Ethan Winters - A játék főszereplője.
 • Mia Winters - Ethan felesége.
 • Rosemary "Rose" Winters - Ethan és Mia lánya.
 • Chris Redfield - A Resident Evil széria jól ismert szereplője, aki most bizonyos ok miatt lelőtte Miát.
 • A herceg - Egy nagydarab ember, aki kereskedő.
 • Miranda anya - A játék főgonosza. Egy tudós volt, aki a 19. században elvesztette a lányát, Evát a spanyolnátha miatt. Vissza akarta őt hozni az élők sorába, és ezért rabolta el Rose-t. Ő volt az 5.részböl ismert néhai Umbrella Corporation alapító, Oswell E. Spencer mentora.
 • Alcina Dimitrescu - Egyike a négy házak tagjának. A Dimitrescu-kastély úrnője, egy 2,9 méter magas vampír arisztokrata. A karakter desing-ját a magyar származású Báthori Erzsébet ihlette meg.
 • Donna Beneviento - Egyike a négy házak tagjának. A Beneviento-ház úrnője, egy fekete ruhát és fátyolt viselő nő, a bábok készítője és irányítója. Van egy Angie nevű, önálló életet élő mennyasszonybábja.
 • Salvatore Moreau - Egyike a négy házak tagjának. A Moreau-ház úra, egy szörnyűséges halember, aki el akarja nyerni Miranda anya elismerését.
 • Karl Heisenberg - Egyike a négy házak tagjának. A falun kívül található gyár tulajdonosa, a Lycans nevű mutáns vérfarkasok vezetője, valamint mágneses erővel rendelkezik. Titokban azonban Miranda anya kiiktatását tervezi, mert csak magának akarja az erőt.
 • Bela Dimitrescu - Lady Dimitrescu idősebb lánya.
 • Cassandra Dimitrescu - Lady Dimitrescu középső lánya.
 • Daniela Dimitrescu - Lady Dimitrescu fiatalabb lánya.

Játékmenet[szerkesztés]

A játék a 7. részhez hasonlóan rendelkezik belső nézettel, ugyanúgy lehet fegyvert fejleszteni, mentési lehetőség is van (nyomtató formába). Visszatértek a 4. részből ismert elemek is (például a táskás inventory berendezés és a kereskedő is, aki most nem egy álárcos alak, hanem egy nagydarab ember).

Fogadtatás[szerkesztés]

A Resident Evil Village hatalmas sikert aratott. Főleg Lady Dimitrescu megjelenése kapott nagy figyelmet.

Botrány[szerkesztés]

A Frankenstein's Army rendezője plágiummal vádolja a Capcom-ot, a propeller szörny miatt.