Resident Evil 7: Biohazard

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Resident Evil 7: Biohazard
Logo Resident Evil VII.svg
Fejlesztő Capcom
Kiadó Capcom
Rendező Nakanisi Kósi
Producer Kavata Maszacsika
Író Richard Pearsey
Sorozat Resident Evil
Platformok PlayStation 4
Xbox One
PC (Windows)
Kiadási dátum 2017. január 24.
Műfaj Túlélőhorror
Játékmódok egyjátékos videojáték
Korhatár 18+
USK-besorolás USK 18
A Resident Evil 7: Biohazard weboldala

Resident Evil 7: Biohazard (Japánban Biohazard 7: Resident Evil) a Capcom videojátékgyártó cég Resident Evil című túlélőhorror-sorozatának 7. része.

Kitchen[szerkesztés]

Az E3 2015 rendezvényén bemutatott Kitchen című demó nem az első FPS-nézetben megjelent rész a sorozatban, ám a legelső VR-technológiával bemutatott Resident Evil-játék, ami hatalmas sikert aratott a közönségben. Ezt követően a Resident Evil alapsorozata véglegesen FPS-nézetbe került átültetésre, a sorozat fejlesztése pedig innentől a RE Engine név alatt futó, saját készítésű motorral zajlik. Tanulva a 6. rész hibáiból, a játék stílusa visszatér a gyökereihez, és a 7. epizód is az első részekhez hasonló egyhelyszínes horror lesz.

Beginning Hour[szerkesztés]

Az E3 2016 rendezvényén megjelent, a Beginning Hour címet viselő, második játszható demó a megjelenést követően PlayStation 4-konzolra is letölthetővé vált a PlayStation Store kínálatából. A játék hasonlósága a Silent Hills című túlélőhorror Playable Teaser című demójához többek elégedetlenségét váltotta ki, ám a készítők azzal védekeztek, hogy annak bemutatása előtt megkezdték már a Begining Hour fejlesztését. A készítők azt is hozzátették, hogy a demókban látható események nem képezik a teljes játék részét, hanem a sorozat 7. epizódjának előzményeit mesélik el bennük.

Lantern[szerkesztés]

A harmadik demó Lantern címmel került bemutatásra a 2016-os Gamescom konferencián. Címét a főhős Miát egy olajlámpával a kezében üldöző vénasszonyról kapta, aki egyébként már említést nyert a korábbi demókban is, az eltűnt Baker-család Marguerite nevű tagjaként. Az Alien-játékok Isolation című klasszikusának hangulatát idéző előzetes a konferencia exkluzív műsoraként csakis helyben volt kipróbálható, az interneten érdeklődők számára az ott felvett videók formájában tekinthető meg, illetve a teljes játék megjelenésével annak egy kitérőszálaként játszhatóvá válik a teljes közönség számára is majd.