Puppet Master: Axis Termination

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Puppet Master: Axis Termination
(Puppet Master: Axis Termination)
2017-es amerikai film

RendezőCharles Band
ProducerCharles Band
Danny Draven
MűfajHorror
Thriller
Fantasy
ForgatókönyvíróCharles Band (történet)
Roger Barron (forgatókönyv)
FőszerepbenGeorge Appleby
Tonya Kay
Paul Logan
Kevin Scott Allen
Tania Fox
Kyle Devero
Allen Perada
Jean Louise O'Sullivan
Kip Canyon
ZeneRichard Band
OperatőrHoward Wexler
VágóAlex Nicolaou
DíszlettervezőJoe Walser
Gyártás
GyártóFull Moon Features
OrszágUSA USA
NyelvUSA angol
Magyarország magyar felirat
Forgatási helyszínLos Angeles, Kalifornia, USA
Játékidő75 perc
Költségvetésn.a.
Képarány2.35:1
Forgalmazás
ForgalmazóEcho Bridge Home Entertainment
Full Moon Features
Bemutató2017. szeptember 15.
KorhatárUSA R
Kronológia
ElőzőPuppet Master X: Axis Rising
KövetkezőPuppet Master: The Littlest Reich
További információk
SablonWikidataSegítség

A Puppet Master: Axis Termination egy 2017-es amerikai horrorfilm, melyet Roger Barron írt, és Charles Band rendezett. Ez a tizenegyedik rész a Gyilkos bábok-sorozatban. A főszerepben George Appleby, Kevin Scott Allen, és Paul Logan látható.

Az Axis Termination "R" korhatáros besorolást kapott erőszakos, véres jelenetei miatt.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2017. szeptember 15-én mutatták be. A filmhez készült magyar nyelvű felirat.

Történet[szerkesztés]

Az Axis Saga utolsó fejezetében Charles Band összes bábja felsorakozik: Blade, Pinhead, Tunneler, Jester, továbbá Six Shooter valamint Leech Woman. A bábok összefognak a pszichikai hatalmak mestereivel, hogy megakadályozzák a Harmadik Birodalmat a Második világháború megnyerésében, melyet Dr. Gerde Ernst (Tonya Kay) és Sturmbahnfurher Steiner Krabke (Kevin Sccott Allen) vezet, mindeközben egy új, gonosz náci ellenséggel és az ördögi Axis bábokkal (Weremacht a vérfarkas, Bombshell és a harci gép Blitzkreig) is szembesülniük kell egy olyan leszámolásban, amely eldönti a szabad világ jövőjét.

Az események az előző két részben megismert Danny és Beth halálával kezdődnek. Egy amerikai tisztviselő lelövi őket a nyitó jelenetben, azonban az amerikai hadsereg kapitánya, Brooks (Paul Logan) végez vele, majd jelentést tesz parancsnoka felé, aki utasítja, hogy lépjen szövetségre az orosz törpével, Dr. Ivan-nal, és látnok lányával, Elisa Ivanov-val (Tania Fox), akivel összeállíthat egy különleges náci pusztító egységet.

Bábok[szerkesztés]

Axis bábok[szerkesztés]

Kritikai fogadtatás[szerkesztés]

A film vegyes visszajelzéseket kapott a kritikusoktól.

  • Az IMDb filmadatbázison 4.3 ponton állt 2018. novemberében.[1]
  • A McBASTARD'S MAUSOLEUM munkatársa a következőképpen alkotott véleményt a filmről: "A film mindössze hetvenöt perces, de egész játékidő alatt végig úgy érezni, hogy Charles Band rendezése nem annyira stílusos, elegáns, így a film színes LED-UV világításában, rendesen érződik rajta az alacsony költségvetés, a lila, piros, zöld és kék színek keverése nem túl megnyerőek, nem tudja elrejteni a környezet alacsony költségvetési korlátait. Viszont ennek ellenére a film nem olyan rossz, mint amilyennek leírtam. Ha nem vesszük komolyan a dolgot, akkor azt is mondhatom, hogy tartogat ígéretes pillanatokat, és igen szórakoztató."[2]
  • Ezzel szemben a BLOOD BROTHERS egyik szerkesztője úgy érezte "Nehéz elhinni, hogy Charles Band sorozata 11 részt megélt (leszámítva a Puppet Master vs Demonic Toys crossover-t). Ez azt jelenti, hogy hivatalosan ez minden idők leghosszabb horrorsorozata, megelőzve a Péntek 13. filmeket (ha leszámítjuk a Freddy vs. Jason spin-off-ot, és a 2009-es remake-t). A Gyilkos bábok franchise méltó egy ilyen rekordra? A válaszom nem. Persze a franchise szórakoztató volt a kezdetektől, de az 5. résztől zuhanásnak indult. Azóta is pályája csak lassan ível felfelé. A legutóbbi Puppet Master kritikám, az Axis Rising szerint a sorozat jó úton halad hogy visszatérjen a kisiklott pályáról. Az Axis Rising egy korrekt epizód volt, amely segitett volna azon, hogy a Full Moon ismét régi dicső fényében ragyogjon. Sajnálatos módon nem az Axis Termination fogja helyreállítani a csorbát szenvedett sorozaton."[3]

Megjelenés[szerkesztés]

A film 2017. november 15-én jelent meg DVD-n és Blu-ray-en az USA-ban.[4][5] Magyarországon nem került forgalomba.

Háttér[szerkesztés]

Ez az első alkalom, hogy Blade hangját a Retro Puppet Master-ből kapja. A Gyilkos bábok 5. óta ez az első alkalom, hogy Jester meglepett arckifejezést kapott. "Ez a franchise legvadabb folytatása." – nyilatkozta Charles Band. A náci katonák nagy részét olyan rajongók játsszák, akik fizettek a szerepért. Torch-ot tervezték beilleszteni a történetbe, még egy korai poszteren is feltüntették, de később kivágták a sztoriból, mert nem jutott számára hely a forgatókönyvben. Danny és Beth visszatérnek a trilógia utolsó részében is. A karaktereket ugyanazon színészek játsszák, akik az előző filmben szerepeltek. David DeCoteau, aki a franchise-ból négy rész rendezett (Gyilkos bábok 3. – Toulon bosszúja, Puppet Master: The Legacy, Retro Puppet Master, Puppet Master: Axis of Evil), cameot kapott a filmben, egy nácit alakít.[6]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. IMDb: Puppet Master: Axis Termination (angol nyelven). (Hozzáférés: 2018. november 7.)
  2. Ken, Kastenhuber: PUPPET MASTER: AXIS TERMINATION (2017) (angol nyelven), 2018. január 18. (Hozzáférés: 2018. november 7.)
  3. Eric Reifschneider: Blood Brothers: Puppet Master: Axis Termination (2018) (angol nyelven), 2018. március 5. (Hozzáférés: 2018. november 11.)
  4. blu-ray.com: Puppet Master: Axis Termination Blu-ray (angol nyelven). (Hozzáférés: 2018. november 11.)
  5. fullmoondirect.com: Welcome to FullMoonDirect - Horror, Sci-Fi and Fantasy Films (angol nyelven). (Hozzáférés: 2018. november 24.)
  6. IMDb: Puppet Master: Axis Termination (2017) (angol nyelven). (Hozzáférés: 2018. november 7.)