Pofa be!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pofa be!
(Tais-toi!)
2003-as francia film
Rendező Francis Veber
Producer Saïd Ben Saïd
Gérard Gaultier
Műfaj
  • filmvígjáték
  • börtönfilm
Forgatókönyvíró Francis Veber
Főszerepben Gérard Depardieu
Jean Reno
Richard Berry
André Dussollier
Zene Marco Prince
Operatőr Georges Klotz
Gyártás
Gyártó UGC
Ország Franciaország
Nyelv francia
Játékidő 85 perc
Forgalmazás
Bemutató francia 2003. október 22.
magyar 2004. január 15.
További információk

A Pofa be! (franciául: Tais-toi!) egy 2003-as filmvígjáték Francis Veber rendezésében, Gérard Depardieu és Jean Reno szereplésével. Zenéjét Marco Prince szerezte.

Történet[szerkesztés]

Quentin, a nagydarab, bumfordi, kissé együgyű melák (Gérard Depardieu), és Ruby, a hallgatag bűnöző (Jean Reno) egy börtönben találkozik, közös cellában, ahova azért helyezi el az igazgató Quentint, egyrészt azért, mert a többi rab nem bírta ki, és ezeket megverte, másrészt azért, mert azt reméli, hogy az a folyamatos fecsegésével majd szóra bírja Ruby-t, akiről csak annyit lehet tudni, hogy nehézfiú, és készül valamire.

Ruby megszökik a börtönből, és Ruby akarata ellenére Quentin is vele tart, sőt, a páros egymást segítve menekül. Kiderül, hogy Ruby szerelmét meggyilkolták, ezt akarja megbosszulni.

Quentin (természetéből fakadó agresszív megnyilvánulásai ellenére) szelíd, békés teremtés, aki ellenzi az erőszak minden formáját, és fejébe veszi, hogy Rubyt is lebeszéli erről. Quentin fejében ők ketten barátok, akik majd együtt egy vendéglőt fognak vezetni. Ruby erről hallani sem akar, és igyekszik Quentint lerázni, ez azonban lehetetlennek bizonyul.

Szereplők[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]