Toravajo adzsossi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Please Come Back, Mister szócikkből átirányítva)
Toravajo adzsossi
(돌아와요 아저씨)
O Jonszo (Oh Yeon-seo) és Rain a 3. részben
O Jonszo és Rain a 3. részben
Műfajvígjáték, dráma, fantasy

AlkotóAszada Dzsiró: Mr. Tsubakiyama's Seven Days
ÍróNo Hjejong
RendezőSin Junszop
FőszereplőRain
Im Ingvon
Kim Szuro
O Jonszo
I Mindzsong
I Hani
Cshö Vonjong
Jun Bak

Ország Dél-Korea
Nyelvkoreai
Évadok1
Epizódok16
Gyártás
ProducerCsang Szonguk
Részenkénti játékidő60 perc
GyártóSinyoung Entertainment (신영이엔씨)
Hunus Entertainment (후너스엔터테인먼트)
ForgalmazóSBS
Sugárzás
Eredeti adóSBS
Eredeti sugárzás2016. február 24. – 2016. április 14.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
ElőzőRemember: War of the Son
KövetkezőEntertainer
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Toravajo adzsossi témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Toravajo adzsossi (hangul: 돌아와요 아저씨, RR: Dorawayo ajeossi?), angol címén Please Come Back, Mister 2016-ban az SBS csatornán bemutatott dél-koreai dorama, fantasy-vígjáték sorozat Rain, Im Ingvon, Kim Szuro, O Jonszo, I Mindzsong, I Hani, Cshö Vonjong és Jun Bak főszereplésével. A sorozatot Aszada Dzsiró: Mr. Tsubakiyama's Seven Days című regénye alapján készítették.[1][2][3][4][5][6][7]

Történet[szerkesztés]

Kim Jongszu egész élete a munkája körül forog. Egy bevásárlóközpont női ruhaosztályának részlegvezetőjeként állandó stresszben él, feleségével, Dahjéval egyre többet veszekszenek, mert a férfi sosincs otthon, és ha haza is megy, általában ittas. Egyik éjjel a munkamániás Jongszu észreveszi, hogy a pláza tetején félig levált a reklámmolinó, és úgy dönt, maga igazítja meg. Közben azonban megcsúszik és lezuhanva szörnyet hal.

Ugyanezen az éjszakán a testi sértésért korábban elítélt, de jó útra tért étteremtulajdonos Han Githak utolsó szívességet tesz tinikori szerelmének, a hányatott sorsú Szong Ijon színésznőnek, akit volt férje akar botrányba keverni, hogy így bántsa. Mikor azonban találkoznak, lesifotósok képeket készítenek róluk, amelyek még inkább aláásnák a már így is mélyre csúszott színésznő hírnevét, ezért Githak üldözőbe veszi a fotósokat, de autóbalesetet szenved és meghal.

Jongszu és Githak az élet és halál mezsgyéjén találkoznak és összebarátkoznak. Mindkettőjüket felszállítják a mennybe induló vonatra, azonban Jongszu képtelen elfogadni, hogy egyedül kell hagynia feleségét és kislányát, és Githak társaságában kiugrik a vonatból. Az Újjászületési Központban landolnak, ahol egy Maja nevű égi munkatárs aláíratja velük a visszatérési megállapodást. Egy hónapot kapnak az ügyeik rendezésére, és mivel már meghaltak, a saját testükbe nem térhetnek vissza. Jongszu egy jóképű, izmos fiatal férfiként tér vissza, Githaknak azonban női testet tervez az égi számítógép. A szabály az, hogy nem állhatnak bosszút, nem fedhetik fel a kilétüket és nem avatkozhatnak bele mások életébe. Ez azonban nagyon nehéz, hiszen mind Jongszu családja, mind Githak szerelme nagyon szenvednek, és a két visszatérő elhatározza, hogy egymást segítve helyrehozzák a haláluk okozta gondokat. Közben azonban kiderül, hogy a számítógép véletlenül egy létező személy, I Hedzsun testét tervezte meg Jongszu számára, a férfi pedig épp útban van haza Amerikából, hogy átvegye a pláza vezetését, aminek egyvalaki nem örül még: Csha Dzseguk, a féltestvére, aki Githak szerelmének volt férje.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

További szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Lee Min Jung, Rain, and Oh Yeon Seo confirm roles on Please Come Back Mister. DramaFever , 2015. december 30. [2016. február 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. január 4.)
  2. Lee Min Jung Will Romance Rain in 'Please Come Back Mister. Kdramastars , 2015. december 28. (Hozzáférés: 2016. január 4.)
  3. Rain to headline SBS TV drama ‘Please Come Back, Mister’. KPopfighting , 2015. december 23. (Hozzáférés: 2016. január 4.)
  4. Lee Min-jung to star in drama with Rain. The Korea Times , 2015. december 28. (Hozzáférés: 2016. január 4.)
  5. 안녕→돌아와요아저씨 제목 변경, 비 출연 확정. TV Report, 2015. december 23. (Hozzáférés: 2016. január 4.)
  6. Rain returns to small screen. The Korea Times , 2015. december 23. (Hozzáférés: 2016. január 4.)
  7. Lee Min-jung, Rain to star in new TV series. The Korea Herald , 2015. december 28. (Hozzáférés: 2016. január 4.)