Philip Labonte

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Philip Steven Labonte
Labonte 2011-ben
Labonte 2011-ben
Életrajzi adatok
Születési névPhilip Steven Labonte
BecenévPhil
Született1975április 15. (49 éves)
Chicopee, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Pályafutás
Műfajokmetalcore, death metal, mathcore, thrash metal
Aktív évek1995-jelen
EgyüttesAll That Remains
Kapcsolódó előadó(k)Shadows Fall, Hero Envy, Killswitch Engage, Perpetual Doom
Hangszerének, gitár
Tevékenység
KiadókProsthetic Records
A Wikimédia Commons tartalmaz Philip Steven Labonte témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Philip Steven Labonte (Chicopee, Massachusetts, USA, 1975. április 15. ), amerikai énekes, leginkább a Shadows Fall alapítójaként, és az All That Remains énekeseként vált híressé.

Karrierje[szerkesztés]

Labonte első bandája a Perpetual Doom volt, még a '90-es évek elején. Scott Estes volt előtte a banda énekese. A csapat death metalt játszott. 1993 augusztusában azonban kilépett, és bevonult a hadseregbe, azon belül is a tengerészgyalogságba. A Perpetual Doom 9 hónapig szünetelt emiatt, majd 1994 júniusában újra elkezdtek zenélni. A banda többi tagja ekkor: Ken Robert (vokál, gitár, most a Split Shift tagja), Bill Brault (basszusgitár, most ő is a Split Shift tagja), and Steve Gonsalves (dobok). 1995-ben egy hét számból álló demót, a "Sorrow's End"et adták ki.

Labonte azonban kilépett, hogy a Shadows Fall énekese lehessen. Labonte nem gitározott a Shadows Fallban, pedig a Perpetual Doomban gitározott is. A csapat debütáló albuma, a Somber Eyes to the Sky, ami "öregsulis", vagyis melódikus death metal volt 1997-ben jelent meg, a Lifeless Records kiadónál, ami a Shadows Fall gitárosáé, Matt Bachandé. Labonte-nak azonban távoznia kellett, "zenei eltérések" miatt.

1998-ban megalapította az All That Remainst, amit eredetinek egy mellékprojektnek szánt. A debütáló albumuk 2002-ben jelent meg, Silence and Solitude címmel, a Prosthetic Records/Razor & Tie kiadónál. Labonte egy ideig a Killswitch Engage-ben is zenélt, helyettesítendő az énekesüket, de nem volt hosszú dolog. A Killswitch DVD-jén Labonte azt mondta, hogy nem is tartja magát olyan jó énekesnek, mint Howard Jonest, a Killswitch énekesét.

Az All That Remainsnek eddig öt albuma jelent meg, és a hírek szerint a hatodik, A War You Cannot Win címmel fog megjelenni, 2012 szeptemberében.

Diszkográfia[szerkesztés]

Perpetual Doom:

  • Perpetual Doom – "Sorrow's End" (Demo) (1995)

Shadows Fall

All That Remains

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]