Pelhřimovi járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pelhřimovi járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületVysočina kerület
Rendszám PE
Földrajzi adatok
Időzóna CET, UTC+1
Elhelyezkedése
Pelhřimovi járás (Csehország)
Pelhřimovi járás
Pelhřimovi járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 25′ 57″, k. h. 15° 13′ 38″Koordináták: é. sz. 49° 25′ 57″, k. h. 15° 13′ 38″
A Wikimédia Commons tartalmaz Pelhřimovi járás témájú médiaállományokat.
A Pelhřimovi járás járás

A Pelhřimovi járás (csehül: okres Pelhřimov) közigazgatási egység Csehország Vysočina kerületében. Székhelye Pelhřimov. Lakosainak száma 73 067 fő (2009). Területe 1290,00 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

ArneštoviceBácoviceBěláBohdalínBořeticeBořetínBožejovBratřiceBudíkovBuřeniceBystráČáslavskoČastrovČejovČelistnáČernovČernoviceČervená ŘečiceCetorazChyšnáChýstoviceČížkovDehtářeDobrá VodaDobrá Voda u PacovaDuboviceDůlHojanoviceHojoviceHořepníkHořiceHorní CerekevHorní RápoticeHorní VesHumpolecJankovJežovJiřiceKalištěKámenKamenice nad LipouKejžliceKoberoviceKojčiceKomoroviceKošeticeKrasíkoviceKřečKřeloviceKřešínLeskoviceLesnáLhota-VlaseniceLibkova VodaLidmaňLitohošťLukavecMartinice u OnšovaMezilesíMeznáMladé BříštěMnichMoravečMysletínNová BukováNová CerekevNový RychnovObrataňOlešnáOndřejovOnšovPacovPavlovPelhřimovPíšťPočátkyPolesíPošnáProsečProseč pod KřemešníkemPutimovŘečiceRodinovRovnáRynárecSalačova LhotaSamšínSedliceSenožatyStaré BříštěStojčínStřítežStřítež pod KřemešníkemSvépraviceSyrovTěchobuzTěmiceÚstrašínÚtěchoviceÚtěchovice pod StražištěmÚtěchovičkyVčelničkaVelká ChyškaVelký RybníkVeseláVěžnáVojslaviceVokovVyklanticeVyskytnáVysoká LhotaVystrkovZachotínZajíčkovŽelivZhořecŽirovŽirovniceZlátenka

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Pelhřimov District
A Wikimédia Commons tartalmaz Pelhřimovi járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Pelhřimov District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Pelhřimov című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.