Peking központi üzleti negyede

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Peking központi üzleti negyede
北京CBD.jpg
Ország Kína
Elhelyezkedése
Peking központi üzleti negyede (Kína)
Peking központi üzleti negyede
Peking központi üzleti negyede
Pozíció Kína térképén
é. sz. 39° 54′ 31″, k. h. 116° 27′ 11″Koordináták: é. sz. 39° 54′ 31″, k. h. 116° 27′ 11″
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Peking központi üzleti negyede témájú médiaállományokat.
Peking KÜN a CCTV toronnyal és a Kínai Világ kereskedelmi Központ 3. tornyával (majdnem kész állapotban)
Peking KÜN - Jianwai SOHO, Yitai, WTC, Jingguang

Peking központi üzleti negyedében vagy Peking KÜN (angolul: Beijing CBD, egyesített kínai: 北京商务中心区, tradicionális kínai: 北京商務中心區, pinjin: Běijīng Shāngwù Zhōngxīn Qū) elsősorban gazdasági, média, üzleti szolgáltatások épületeit találjuk. Peking üzleti negyede 3.99 négyzetkilométeren terül el.

Peking Chaoyang kerületében a város közép-keleti részében van. A harmadik és a negyedik körgyűrű között, a város központjának keleti felében található. Peking üzleti negyede jelenleg nagyméretű fejlődésen megy keresztül.

Peking KÜN részei[szerkesztés]

Peking egyik legfontosabb nemzetközi gazdasági központjává válik Kínának. 2008 májusában a Pekingi Nemzetközi Gazdasági Fejlesztési Központ a második fontosságú helyre sorolta be Peking területének magjaként. Peking központi üzleti negyede Kína média központjaként is fejlődik. A Pekingi Televízió állomás (BTV) épp csak új központjába költözött (Peking TV központ). 2008 decemberében elkészült az új CCTV Központ is.

Nyolc éve, hogy a kínai kormány úgy döntött, hogy felgyorsítja a kerület építkezéseit, Peking központi üzleti negyede körülbelül 500 üzletet vonzott be, a gazdasági, a média, az információs technológia, a szaktanácsadás és az ipari szolgáltatás területeiről. A külföldön alapított vállalatok 60%-a Peking üzleti negyedében ruházott be. A külföldi nagykövetségek többségét az 1., a 2., 3. számú nagykövetség kerületeket Peking üzleti negyedében és a környező területeken építik, illetve építették.

Peking központi üzleti negyede közigazgatási bizottságát 2001-ben alapították meg. A célok a beruházások előmozdítása, professzionális munka környezet létrehozása. A bizottság információt biztosít a befektetőknek, mellyel megkönnyítik a beruházások törvényi, adó és politikai rocedúráit. Peking központi negyedének intézményei többnyire felhőkarcolókban kaptak helyet.

Felhőkarcolók Peking üzleti negyedében[szerkesztés]

  1. Kínai Világ Kereskedelmi Központ 3. tornya
  2. Pekingi Yintai Központ
  3. Peking TV Központ
  4. Szerencse Pláza
  5. CCTV Központ
  6. Jing Guang Központ
  7. Kínai Világkereskedelmi Központ

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]