Panda Security

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Panda Security
Panda Security Logo 2015.svg
Típus
Alapítva 1990
Székhely Bilbao, Spanyolország
Vezetők Juan Santana (CEO)
Alapító [Mikel Urizarbarrena]
Iparág Szoftver
Forma korlátolt felelősségű társaság
Termékek Informatikai biztonság
Alkalmazottak száma 1500 (2007)

A Panda Security weboldala

A Panda Security[szerkesztés]

A Panda Security -cloud security company- antivírus szoftverek forgalmazásával és a termékekhez kapcsolódó teljes körű IT biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozik. A Panda Security 2002. márciusában alakult a spanyol székhelyű Panda Software International, Európa vezető antivírus fejlesztője[1] magyarországi vezérképviseleteként, franchise szerződés alapján 100%-os magyar tulajdonban.

A Panda Security antivírus megoldásokat fejlesztő cég[szerkesztés]

A Panda Software-t Mikel Urizarbarrena alapította 1990-ben azzal a szándékkal, hogy komplex vírusvédelmi rendszert kínáljon. A kezdeti célt később kiterjesztették és ma már az adat-forgalom ellenőrzése és a hálózati menedzsment egyszerűsítése is a szoftverfejlesztési feladatok között szerepel. A Panda Security a terméktámogatást és az antivírus biztonságot úgy tekinti, mint szolgáltatást.

Fő tevékenységek[szerkesztés]

A Panda Security vírusvédelmi fejlesztéssel és kutatással, az adatvédelemmel és hálózati menedzsmenttel foglalkozik. Több mint 150 országban érhetőek el a Panda saját fejlesztésű vírusvédelmi megoldásai.

Központ[szerkesztés]

A nemzetközi központ Spanyolországban, Bilbaóban van. Az ország területén Madridban, Barcelonában és Valenciában vannak további irodái. Leányvállalatai vannak többek között Franciaországban, az USA-ban, Kínában, Németországban, Portugáliában, és helyi képviseleteket tart fenn a világ négy kontinensén több mint 50 országban, köztük Magyarországon is.

Termékek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]