Moxyland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Moxyland
SzerzőLauren Beukes
OrszágDél-afrikai Köztársaság
Nyelvangol
Témasci-fi (cyberpunk)
Műfajregény
Kiadás
KiadóAngry Robot Books
Kiadás dátuma2008
Magyar kiadóAd Astra
Magyar kiadás dátuma2013
FordítóKörmendi Ágnes
BorítógrafikaSánta Kira (magyar)
Média típusanyomtatott, elektronikus
Oldalak száma312 oldal Magyarország
ISBN978-615-5229-21-3
SablonWikidataSegítség

A Moxyland egy 2008-ban megjelent cyberpunk regény Lauren Beukes tollából, a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról.

Magyarországon az Ad Astra kiadó jóvoltából jelent meg, akik a szerző Zoo City című írását is kiadták már. Fordítója Körmendi Ágnes volt.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő hírességek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe.

Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat…

Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel – kerül, amibe kerül.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Magyarul[szerkesztés]

  • Moxyland; ford. Körmendi Ágnes; Ad Astra, Bp., 2013

Források[szerkesztés]