Moxyland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Moxyland
Moxylandj.jpg
Szerző Lauren Beukes
Ország Dél-afrikai Köztársaság
Nyelv angol
Téma sci-fi (cyberpunk)
Műfaj regény
Kiadás
Kiadó Angry Robot Books
Kiadás dátuma 2008
Magyar kiadó Ad Astra
Magyar kiadás dátuma 2013
Fordító Körmendi Ágnes
Borítógrafika Sánta Kira (magyar)
Média típusa nyomtatott, elektronikus
Oldalak száma 312 oldal Magyarország
ISBN 978-615-5229-21-3

A Moxyland egy 2008-ban megjelent cyberpunk regény Lauren Beukes tollából, a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Magyarországon az Ad Astra kiadó jóvoltából jelent meg, akik a szerző Zoo City című írását is kiadták már. Fordítója Körmendi Ágnes volt.

Cselekmény[szerkesztés]

Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő hírességek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe.

Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat…

Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel – kerül, amibe kerül.

Hivatkozások[szerkesztés]