Mindless Self Indulgence

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mindless Self Indulgence
Információk
Alapítva1997
Műfajalternatív rock
KiadóElektra Records
Tagok
James Euringer (Jimmy Urine)

Steven Montano (Steve, Right?)

Jennifer Dunn (Kitty)

Lindsey Way (Lyn-Z)
Korábbi tagok
Vanessa Y.T.
A banda hiátuszon van 2015 óta
A Mindless Self Indulgence weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Mindless Self Indulgence témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Mindless Self Indulgence, rövidítve MSI vagy Mindless egy New Yorkban alakult együttes. A nevüket egy albumtól vették, amit az énekes, Jimmy Urine adott ki 2 évvel az alakulás előtt. Zenei stílusukat nem könnyű meghatározni, de legtöbbször Electro Punk-nak kategorizálják. Hallhatók azonban befolyások a Pop, Hip-Hop, Metal, Klasszikus és más zenei stílusokból. Saját stílusukat "Industrial Jungle Pussy Punk"-nak nevezték. A banda elvont humorérzéke és iróniája miatt megosztó az emberek nézete, de ebből mind a rajongók, mind a banda tagok viccet csinálnak. Egy banda aminek az a célja , hogy az emberek idegei húrját pengessék akik nem értik a lényeget. Azért jött létre , hogy jól érezzék magukat és felrázzák a zenét, egy új dolgot alkotva.

van nekik egy comic sorozatuk ami az Adventures Into Mindless Self Indulgence[1] címen futott. Az utóbbi időben Amerikában leginkább, de számos más helyen felkapott lett a banda, de természetesen nem a jó hírük miatt.


Tagok[szerkesztés]

Little Jimmy Urine (James Euringer) a MSI énekese és a számok elektronikai részének felelőse.

1969-ben született New Yorkban. Az első albuma a Mindless Self Indulgence címet viselte, amit egyedül csinált (egy számnál Steve, right? gitározott) és inkább industrial-szerűen hangzott.

Az Urine (vizelet) becenevét onnan kapta, hogy egy 1999-es koncertjükön Pussy All Night szám közben a szokkott módtól (ˇNow it is the time to watch me breakdance") Jimmytől a "Now this is the time to drink my own piss" hangzott el. Ezután egy műanyag poharat és nemiszervét előkapva belevizelt a pohárba amibe beleivott, majd átnyújtotta a pohár tartalmát Stevenek , aki hezitálás nélkül beleivott, a pohár maradék tartálmát meg szájába vette és az éjenző közönségre köpte.

Jimmy a koncert után le lett tartóztatva.

nem ez volt az utolsó extrém dolog amit tett fellépés közben, többek között felgyújtotta már nemiszervét és minden koncerten számos ruhadarab került le az énekesről.


Steve, right? (Steven Montano) nevét onnan kapta, hogy egy fellépés közben valaki megkérdezte: "You´re Steve, right?". Jimmy-vel együtt írt több számot az együttesnek. Steve szerepelt a My Chemical Romance zenékben is mint például "Na Na Na Na"

Természetesen nem csak Jimmy tett átgondolatlan dolgokat. Steve egy vizes palackba ürített egy fellépés alatt.


Vanessa YT A banda basszerese 2001 nyaráig. Kilépése után asztronauta lett. Abúzív energetikus viselkedése a stégen kiemelte mégjobban az együttesből áradó iróniát.


Lyn-Z (Lindsey Ann Ballato. Későbbiekben Lindsey Way) basszusgitáros, ismert az extrém hátra hajolásáról. 1976-ban született. 2001 őszén csatlakozott az együtteshez, miután Vanessa kilépett.

2007. szeptember 3-án LynZ és Gerard Way, a My Chemical Romance énekese összeházasodtak.

Mindless Self Indulgence dobosát keresi!
Mindless Self Indulgence is seeking for a drummer!!


Kitty Jennifer Dunn) a dobos. Ő futtatta a MSI honlapot, a FGWSSS (Frankenstein Girls Seem Strangely Sexy) albumuk megjelenése után. A bandához 1997-ben csatlakozott.

Nagylemezek[szerkesztés]

Kislemezek és egyéb kiadványok[szerkesztés]

  • Bitches, Molly (Remix-EP, 2000)
  • Alienating Our Audience (Koncertfelvétel, 2002)
  • The Left Rights (2002)
  • Despierta Los Niños (EP, 2003)
  • Straight To Video (Remix-EP, 2005)
  • <3 (EP, 2010)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Adventures Into Mindless Self Indulgence 

Az első magyar rajongói oldal