Melissa & Joey

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Melissa & Joey
(Melissa & Joey)
Melissa & Joey logo.png
Műfaj szitkom

Alkotó David Kendall
Bob Young
Főszereplő Melissa Joan Hart
Joey Lawrence
Taylor Spreitler
Nick Robinson
Zeneszerző Danny Lux
Michael Reola

Formátum 1080i (16:9 HD), Dolby Digital 5.1
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 3 (4. készül)
Epizódok 82
Gyártás
Vezető producer David Kendall
Bob Young
Melissa Joan Hart
Joey Lawrence
Paula Hart
John Ziffren
Seth Kurland
Producer Ken Ornstein
Sarah Jane Cunningham
Suzie V. Freeman
David Hartle
Brenda Hsueh
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó Hartbreak Films
ABC Family Original Productions
JL Vertias
Forgalmazó Disney–ABC Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adó USA ABC Family
Eredeti sugárzás kezdete 2010. augusztus 17.
Első magyar adó M1, M2 Petőfi
Státusz fut
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Melissa & Joey témájú médiaállományokat.

A Melissa & Joey amerikai televíziós filmsorozat, amely 2010. augusztus 17-én debütált az ABC Family csatornán, Magyarországon 2012. január 21-étől sugározta az M1 az első évadot. Főszereplője Melissa Joan Hart és Joey Lawrence. A sorozat Mel Burke önkormányzati képviselő és Joe Longo dadus hétköznapjait mutatja be.

Az ABC megerősítette, hogy lesz második évad is.[1]

Áttekintés[szerkesztés]

Mel és Joe

Mel egy helyi politikus, aki politikuscsaládból származik. A nővére egy sikkasztási botrány után börtönbe kerül, a sógora pedig szökésben van, Mel unokaöccse, Ryder és unokahúga, Lennox egyedül marad, Mel magához veszik őket, és gondoskodik róluk. Joe is áldozata a sikkasztásnak, ezért csődbe került, most munkát keres. Mel egyedül nem bír el a két kamasszal, ezért hirdetést ad fel azzal a céllal, hogy dadust keressen. Joe azonnal jelentkezik az állásra, hosszú gondolkodás után végül Mel felveszi őt.

Főbb karakterek[szerkesztés]

  • Stephanie Krause (Lucy DeVito) – Mel jogi asszisztense, gyakornokként dolgozik a hivatalban. A 7. résztől kezdve szerepel. Hiperaktív és állandóan különféle interjúkat szervez Mel számára. Nem titkoltan tetszik neki Joe.
  • Rhonda Cheng (Elizabeth Ho) – Mel sajtótitkára. Elég szeleburdi teremtés, de Mel hű barátnője, és mindig megpróbálja ellátni randizós/családnevelős tanácsokkal.
  • Tiffany (Megan Hilty) – Joe exfelesége, először a 13. epizódban tűnik fel. A válást követően sokáig nem találkoznak, majd egy se veled, se nélküled kapcsolat kezdődik, amelyet a legkülönfélébb helyeken eltöltött légyottok tűzdelnek meg.
  • Holly Rebeck (Rachel G. Fox) – Ryder agresszív barátnője. Gyakran manipulálja Rydert, féltékeny és beképzelt, de Ryder engedelmeskedik neki.
  • George Karpelos Jr. (Scott Michael Foster) – Mel 24 éves szeretője. A 21. epizódtól kezdve szerepel. Független üzleti vállalkozó, nagyon szeret biciklizni. George-nak Olaszországba kell mennie egy üzlet miatt, emiatt pedig csak távkapcsolatot tud fenntartani Mellel.
  • Russell Burke (Christopher Rich) – Mel édesapja, szenátor. Hajlamos arra, hogy beégesse Melt Ryder és Lennox előtt.

Magyar vetítés[szerkesztés]

A sorozatot 2012. január 21-étől minden szombaton 13:35 perctől vetíti a M1. 2015-től az első három évadot újra műsorra tűzte az M2 Petőfi TV.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Melissa & Joey (TV series) című angol nyelvű Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]