Melissa & Joey

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Melissa & Joey
(Melissa & Joey)
Műfaj
  • televíziós vígjátéksorozat
  • amerikai szituációskomédia-sorozat

Alkotó
Író
  • Julie Brown
  • Roger S. H. Schulman
  • David Kendall
Rendező
  • Ted Wass
  • Jeff Melman
Főszereplő
Zeneszerző

Formátum 1080i (16:9 HD), Dolby Digital 5.1
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok104
Gyártás
Vezető producer
Producer
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó
Forgalmazó Disney–ABC Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adó USA ABC Family
Eredeti sugárzás2010. augusztus 17. – 2015. augusztus 5.
Első magyar adó M1
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Melissa & Joey témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Melissa & Joey 2010-től 2015-ig futott amerikai televíziós filmsorozat, amelynek alkotói David Kendall és Bob Young. A zeneszerzői Danny Lux és Michael Reola, a főszereplői Melissa Joan Hart és Joey Lawrence. A tévéfilmsorozat a Disney–ABC Domestic Television forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve szituációs komédiasorozat. Az Egyesült Államokban 2010. augusztus 17-étől az ABC Family csatorna vetítette, Magyarországon 2012. január 21-étől az M1 sugározta az első évadot. A sorozat Mel Burke önkormányzati képviselő és Joe Longo dadus hétköznapjait mutatja be.

Az ABC megerősítette, hogy lesz második évad is.[1] 2012 augusztusában bejelentették, hogy készül a harmadik évad is,[2] amelyet 2013. május 29.-én mutattak be.[3] 2013. május 28.-án az ABC Family bejelentette, hogy a harmadik évad 20 további epizódot kap, illetve berendelték a negyedik évadot is.[4] 2015 februárjában az ABC Family bejelentette, hogy nem lesz ötödik évad, eltörlik a sorozatot.[5] A sorozat utolsó epizódja 2015. augusztus 5.-én volt.

Áttekintés[szerkesztés]

A két főszereplő: Melissa Joan Hart és Joey Lawrence
A két főszereplő:
Melissa Joan Hart és Joey Lawrence

Mel egy helyi politikus, aki politikuscsaládból származik. A nővére egy sikkasztási botrány után börtönbe kerül, a sógora pedig szökésben van, Mel unokaöccse, Ryder és unokahúga, Lennox egyedül marad, Mel magához veszik őket, és gondoskodik róluk. Joe is áldozata a sikkasztásnak, ezért csődbe került, most munkát keres. Mel egyedül nem bír el a két kamasszal, ezért hirdetést ad fel azzal a céllal, hogy dadust keressen. Joe azonnal jelentkezik az állásra, hosszú gondolkodás után végül Mel felveszi őt.

Főbb karakterek[szerkesztés]

  • Stephanie Krause (Lucy DeVito) – Mel jogi asszisztense, gyakornokként dolgozik a hivatalban. A 7. résztől kezdve szerepel. Hiperaktív és állandóan különféle interjúkat szervez Mel számára. Nem titkoltan tetszik neki Joe.
  • Rhonda Cheng (Elizabeth Ho) – Mel sajtótitkára. Elég szeleburdi teremtés, de Mel hű barátnője, és mindig megpróbálja ellátni randizós/családnevelős tanácsokkal.
  • Tiffany (Megan Hilty) – Joe exfelesége, először a 13. epizódban tűnik fel. A válást követően sokáig nem találkoznak, majd egy se veled, se nélküled kapcsolat kezdődik, amelyet a legkülönfélébb helyeken eltöltött légyottok tűzdelnek meg.
  • Holly Rebeck (Rachel G. Fox) – Ryder agresszív barátnője. Gyakran manipulálja Rydert, féltékeny és beképzelt, de Ryder engedelmeskedik neki.
  • George Karpelos Jr. (Scott Michael Foster) – Mel 24 éves szeretője. A 21. epizódtól kezdve szerepel. Független üzleti vállalkozó, nagyon szeret biciklizni. George-nak Olaszországba kell mennie egy üzlet miatt, emiatt pedig csak távkapcsolatot tud fenntartani Mellel.
  • Russell Burke (Christopher Rich) – Mel édesapja, szenátor. Hajlamos arra, hogy beégesse Melt Ryder és Lennox előtt.

Magyar vetítés[szerkesztés]

A sorozatot 2012. január 21-étől minden szombaton 13:35 perctől vetíti az M1. 2015-től az első három évadot újra műsorra tűzte az M2 Petőfi TV. 2017. október 3-ától a Comedy Central Family vetíti.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Melissa & Joey (TV series) című angol nyelvű Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2014. december 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. február 27.)
  2. ABC Family Renews 'Melissa & Joey', 'Baby Daddy', 'Switched at Birth' & Orders Additional Episodes of 'Bunheads'. TVbytheNumbers, 2012. augusztus 17. [2012. augusztus 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. augusztus 17.)
  3. 'Melissa and Joey' Season Three, ' 'Baby Daddy' Season Two and 'Dancing Fools' Premiere Wednesday May 29 on ABC Family – Ratings | TVbytheNumbers. Tvbythenumbers.zap2it.com, 2013. május 1. [2013. június 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. május 7.)
  4. 'Melissa and Joey' Renewed for Season 4 at ABC Family. Hollywood Reporter , 2013. május 28. (Hozzáférés: 2020. augusztus 25.)
  5. Melissa & Joey Cancelled After Four Seasons. Deadline Hollywood

További információk[szerkesztés]