Melissa & Joey

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Melissa & Joey
Melissa & Joey logo.png
Melissa & Joey logo.png
Műfaj szitkom

Alkotó
Író
 • Julie Brown
 • Roger S. H. Schulman
 • David Kendall
Rendező
 • Ted Wass
 • Jeff Melman
Főszereplő
Zeneszerző

Formátum 1080i (16:9 HD), Dolby Digital 5.1
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 3 (4. készül)
Epizódok82
Gyártás
Vezető producer
Producer
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó
Forgalmazó Disney–ABC Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adó USA ABC Family
Eredeti sugárzás kezdete2010. augusztus 17.
Első magyar adó M1, M2 Petőfi, Comedy Central Family
Státusz fut
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Melissa & Joey témájú médiaállományokat.

A Melissa & Joey 2010-től futó amerikai televíziós filmsorozat, amelynek alkotói David Kendall és Bob Young. A zeneszerzői Danny Lux és Michael Reola, a főszereplői Melissa Joan Hart és Joey Lawrence. A tévéfilmsorozat a Disney–ABC Domestic Television forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve szituációs komédiasorozat. Az Egyesült Államokban 2010. augusztus 17-étől az ABC Family csatorna vetítette, Magyarországon 2012. január 21-étől az M1 sugározta az első évadot. A sorozat Mel Burke önkormányzati képviselő és Joe Longo dadus hétköznapjait mutatja be.

Az ABC megerősítette, hogy lesz második évad is.[1]

Áttekintés[szerkesztés]

Mel és Joe

Mel egy helyi politikus, aki politikuscsaládból származik. A nővére egy sikkasztási botrány után börtönbe kerül, a sógora pedig szökésben van, Mel unokaöccse, Ryder és unokahúga, Lennox egyedül marad, Mel magához veszik őket, és gondoskodik róluk. Joe is áldozata a sikkasztásnak, ezért csődbe került, most munkát keres. Mel egyedül nem bír el a két kamasszal, ezért hirdetést ad fel azzal a céllal, hogy dadust keressen. Joe azonnal jelentkezik az állásra, hosszú gondolkodás után végül Mel felveszi őt.

Főbb karakterek[szerkesztés]

 • Stephanie Krause (Lucy DeVito) – Mel jogi asszisztense, gyakornokként dolgozik a hivatalban. A 7. résztől kezdve szerepel. Hiperaktív és állandóan különféle interjúkat szervez Mel számára. Nem titkoltan tetszik neki Joe.
 • Rhonda Cheng (Elizabeth Ho) – Mel sajtótitkára. Elég szeleburdi teremtés, de Mel hű barátnője, és mindig megpróbálja ellátni randizós/családnevelős tanácsokkal.
 • Tiffany (Megan Hilty) – Joe exfelesége, először a 13. epizódban tűnik fel. A válást követően sokáig nem találkoznak, majd egy se veled, se nélküled kapcsolat kezdődik, amelyet a legkülönfélébb helyeken eltöltött légyottok tűzdelnek meg.
 • Holly Rebeck (Rachel G. Fox) – Ryder agresszív barátnője. Gyakran manipulálja Rydert, féltékeny és beképzelt, de Ryder engedelmeskedik neki.
 • George Karpelos Jr. (Scott Michael Foster) – Mel 24 éves szeretője. A 21. epizódtól kezdve szerepel. Független üzleti vállalkozó, nagyon szeret biciklizni. George-nak Olaszországba kell mennie egy üzlet miatt, emiatt pedig csak távkapcsolatot tud fenntartani Mellel.
 • Russell Burke (Christopher Rich) – Mel édesapja, szenátor. Hajlamos arra, hogy beégesse Melt Ryder és Lennox előtt.

Magyar vetítés[szerkesztés]

A sorozatot 2012. január 21-étől minden szombaton 13:35 perctől vetíti az M1. 2015-től az első három évadot újra műsorra tűzte az M2 Petőfi TV. 2017. október 3-ától a Comedy Central Family vetíti.

Fordítás[szerkesztés]

 • Ez a szócikk részben vagy egészben a Melissa & Joey (TV series) című angol nyelvű Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]