Melinda Hill

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Melinda Hill
Született1972. december 22. (51 éves)[1]
Hutchinson
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozása

A Wikimédia Commons tartalmaz Melinda Hill témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Melinda Hill (Hutchinson, Kansas, 1972. december 22.) amerikai humorista és színésznő.

Olyan műsorokban szerepelt, mint a Reno 911! – Zsaruk bevetésen vagy a The Sarah Silverman Program, illetve szinkronizált a Kalandra fel! című rajzfilmsorozatban is.

Fiatalkora és tanulmánya[szerkesztés]

Hill a kansasi Hutchinsonban született, viszont gyerekkorát Colorado Springsben töltötte, amelyet otthonának tekint.

Hill színházi ösztöndíjat nyert.[2] Az első éve után átiratkozott a Kansasi Egyetemre, ahol még egy évet töltött, majd Kaliforniába költözött, hogy Joanne Baron, Lesly Kahn és Sandra Seacat mellett színészetet tanuljon. Amikor befejezte a színésziskolát, egy tanára azt tanácsolta neki, hogy foglalkozzon komédiával. Hill úgy csatlakozott a The Groundlings csoporthoz, hogy nem rendelkezett korábbi komikus tapasztalattal.[2] Tanfolyamokra járt, megtanult szkeccseket írni, és minden szintet teljesített, mielőtt elkezdte a stand-upot, felhasználva mindazt, amit a Groundlingsban tanult a karakteres komédiaírásról. Csoporttársai között volt Mikey Day, Brian Keith Etheridge és Kristen Wiig is.[2][3]

Több stand-up comedy-s albumot kiadott, beleértve azAccidental Bisexualt (2011) és a Six Ways to Bomb on America's Got Talentet (2013).[4]

Inappropriate című önálló estje 2020. október 20.-án jelent meg. Album és hangoskönyv formában is kiadták.[5]

Magánélete[szerkesztés]

Los Angelesben él.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Internet Movie Database (angol nyelven). (Hozzáférés: 2019. június 21.)
  2. a b c d Episode 1170 – Melinda Hill (amerikai angol nyelven). WTF with Marc Maron Podcast . (Hozzáférés: 2020. október 29.)
  3. Confessions of a Tooth Fairy written and performed by Kristen Wiig & Melinda Hill. YouTube . (Hozzáférés: 2020. október 29.)
  4. Melinda Hill – The Serious Comedy Site (kanadai angol nyelven). (Hozzáférés: 2020. október 29.)
  5. Melinda Hill's 'INAPPROPRIATE' out October 20 on Comedy Dynamics (angol nyelven). Shark Party Media , 2020. október 1. (Hozzáférés: 2020. október 29.)

További információk[szerkesztés]