Makai János (játékvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Makai János
Személyes adatok
Teljes névMakai János Csaba
Születési dátum1967november 6. (56 éves)
Születési helyPaks,  Magyarország
Egyéb foglalkozástechnológus
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19972006NB Ijátékvezető
SablonWikidataSegítség

Makai János Csaba (Debrecen, 1967. november 6. –) magyar labdarúgó-játékvezető, ellenőr, íjász. A paksi atomerőmű technológusa.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Édesapjai is kiváló játékvezető volt, példáját követve 1986-ban Pakson vizsgázott. A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség labdarúgó-bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A megyei LSZ Játékvezető Bizottságának (JB) határozatára 1990 től NB III-as, 1992 től országos utánpótlás játékvezető. A Magyar Labdarúgó-szövetség JB minősítésével 1994 ben NB II-es, majd 1997-től az NB I-es játékvezető. 2006-ban A "Vágner korszak" első áldozataként, visszaminősítéssel az NB II-es keretbe került. Ekkor visszavonult a játékvezetéstől. 2013 ban Puhl Sándor Vitte vissza az országos keretbe mint NB II-es ellenőr, azóta ott ténykedik.

NB I-es mérkőzéseinek száma: 97.

Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Eredmény
1997. október 4. Városi Stadion, Tiszakécske első NB I-es mérkőzése TiszakécskeBékéscsaba 0 – 0
2006. március 18. Városi Stadion, Tatabánya utolsó NB I-es mérkőzése FC TatabányaMTK Budapest FC 0 – 1

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Több nemzetközi válogatott és klubtalálkozón 4. (tartalék) játékvezetőként segítette a működő játékvezetőt. Játékvezetőként, egy Olaszország-Bulgária U21 válogatott mérkőzést dirigált, Cremonában.

Sportvezetőként[szerkesztés]

MLSZ Tolna Megyei Labdarúgó Igazgatóság JB elnöke, NB II-es játékvezető ellenőr, NB. I-es asszisztens ellenőr. Az országos JB megbízása alapján az akadémiákon instruktorként segíti az UEFA Convention programját.

Szakmai sikerek[szerkesztés]

A 2002–2003-as bajnoki idényben az MLSZ JB játékvezető ellenőreinek minősítése alapján Bede Ferenc mögött a második legjobb játékvezető címet érdemelte ki.

Hobija[szerkesztés]

2002 ben kezdett íjászatba, amit a pályafutása befejeztével folytatott. Többszörös országos bajnok és nemzetközi versenyek helyezettje. A Magyar Íjász Szövetség Elnökségi tagja volt, és éveken át a Terepíjászat vezetője Magyarországon. Jelenleg is versenyez.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]