Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen DeniBot (vitalap | szerkesztései) 2010. október 9., 19:49-kor történt szerkesztése után volt. Ez a változat jelentősen eltérhet az aktuális változattól.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Magyar Kétfarkú Kutya Párt

100px
Adatok
Elnök Nagy István (fiktív személy)

Alapítva 2006
Székház valahol Szegeden

Ideológia „A pénz az szar!”[1]
„Semmit soha!”[2]
EP-frakció Európai Kétfarkú Kutyák Pártja (EDTDP)
Weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Magyar Kétfarkú Kutya Párt témájú médiaállományokat.
Fájl:Kétfarkú Graffity.JPG
Graffiti a párt emblémájával Szegeden

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (röviden MKKP) egy parodisztikus álpárt Magyarországon, működése gyakorlatilag az utcai művészet (street art) körébe tartozik.

Története

A „pártot” 2006-ban alapították Szegeden, majdnem minden jelöltje a Nagy István nevű rajzolt kétfarkú kutya – valójában egy ember, Kovács Gergely áll az egész „szervezet” mögött.

Az MKKP nem bejegyzett politikai pártként kampányolt a 2006-os országgyűlési választásokon. Ennek során többek közt örök életet, ingyen sört, és adócsökkentést ígért. Szintén megígérték, hogy hegyet építenek Szegedre.

Jó kapcsolatokat ápol a Negyedik út nevű párttal, melynek vezetője két madár. Egy ügyben van nagyobb nézeteltérés köztük: a Negyedik út eltörölné a madárinfluenzát, ezt azonban az MKKP a vírusok jogai védelmében ellenzi. Ellenfelei az Egyfarkú Kutya Párt[3] és a Kilencfarkú Macska Párt.

A választási posztereket főként Szegeden lehetett látni, legtöbbjük a jelöltet, Nagy István kétfarkú kutyát ábrázolta a következő felirattal: „Olyan aranyos, biztosan nem akar lopni.”

A szerintük megnyert választás óta az MKKP meglepő, vicces plakátokkal, közterületi táblákkal és matricákkal árasztja el Szegedet.

Akciói

A párt 2009. június 20-án "általános" tüntetést szervezett a Központi Statisztikai Hivatal elé, ahol a 2-300 résztvevő olyan követelésekkel állt elő, mint "Holnap legyen tegnap!", "Nézz hülyén!", „Oszlassanak fel!”, stb. A fő szervező Kovács Gergely hangosbeszélőn a következő iránymutatást adta: „Követeljük, hogy haladéktalanul, úgy egyetemesen, mint egyébként, külön eseti megvizsgálás nélkül, mindenkire egyenlő arányban, a képességeihez mérten, politikai hovatartozás nélkül, vallás és ruhamárkára tekintet nélkül, különálló csoportokban, betartva a vonatkozó uniós ajánlásokat, és szabálymódosításokat idegenbe szakadt honfitársainkkal karöltve, minél előbb!”[4]

Kovács 2010 augusztusában bejelentette, hogy az októberi választáson indul a szegedi polgármesteri székért, többek közt hegyet és űrkikötőt ígérve.[5]

A kétfarkú kutya eredete

A párt „hivatalos története” szerint a szegedi vár feltárásánál találtak egy a múlt századból származó fafaragványt, mely egy két farokkal rendelkező kutyát ábrázolt. A vizsgálatok szerint a faragvány egy olasz szektától származik, akiket garázdálkodásért száműztek hazájukból, és Szegeden kerültek fogságba. Bebörtönzésük előtti 30 év alatt a szekta részévé vált a szegedi közéletnek. Az ő jelképük volt a kétfarkú kutya, mely egy XIII. századi szimbólum, és az eretnekség elleni küzdelem egyik jelképe.[6]

Jegyzetek

Források

Külső hivatkozások