MacLife

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mac|Life
Adatok
Típus havilap

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1996 szeptember (MacAddict-ként)
2007 február (Mac|Life)
Kiadó Future US
Szerkesztő Paul Curthoys
Példányszám 120 000
Nyelv Angol
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

ISSN 1088-548X
A MacLife weboldala

A Mac|Life egy amerikai havilap, amit a Future US ad ki. A Macintosh személyi számítógéppel és azokkal kapcsolatos termékekkel foglalkozik, beleértve az iPod-ot és az iPhone.t is. 1996 szeptembere és 2007 februárja között a magazin MacAddict néven jelent meg.

Története[szerkesztés]

A Mac|Life és testvér lapja; a Maximum PC a megszűnt CD-ROM Today újság utódja. A CD-ROM Today első lapszáma 1993-ban jelent meg az Imagine Publishing (a mai Future US) jóvoltából, és mind a Windows, mind a Macintosh felhasználóknak szánták és minden lapszámhoz mellékeltek egy CD-ROM-ot, amin shareware és demó programok voltak megtalálhatóak. 1996 augusztusában a CD-ROM Today megszűnt, helyét két másik magazin; a MacAddict és a boot (ami később Maximum PC lett) vette át.[1]

A MacAddict volt az első észak-amerikai újság ami a Macintosh-sal foglalkozott és minden számához mellékeltek CD-ROM-ot. Hasonlóan a CD-ROM Today lemezeihez a MacAddict lemezein is shareware és demó programok találhatóak, de ezek mellett egyéb tartalmakkal; mint például a szerkesztőségi videók vagy a magazin tartalmának előzetese. A MacAddict weblapját naponta frissítik az Apple termékeivel kapcsolatos hírekkel. A MacAddict-nak van egy kabalafigurája; Max, a pálcikaember. 2007 februárjában a MacAddict Mac|Life címen jelent meg.[2][3] Az új magazin fizikailag nagyobb mint a régi, a Mac felhasználók kreativitására összpontosít és nem mellékelnek hozzá CD-ROM-ot.

A Mac|Life a második legnagyobb példányszámban értékesített Macintosh-sal foglalkozó magazin Észak-Amerikában a Macworld után.

Az újság és annak weblapjának jelenlegi szerkesztői közé tartozik: Jon Phillips; szerkesztőségi vezető, Paul Curthoys; főszerkesztő, Robin Dick; művészeti vezető, Jan Hughes; felelős szerkesztő, Susie Ochs; vezető szerkesztő, Ray Aguilera; teszter és Roberto Baldwin; online szerkesztő.

Értékelési rendszer[szerkesztés]

1996-tól 2002 közepéig négy értékelési ikon volt, de mindegyik Max-et ábrázolta. A legalacsonyabb volt a „Blech”, a második volt a „Yeah, Whatever”, a harmadik volt a „Spiffy”, míg a legjobb a „Freakin' Awesome”. 2002-től 2009-ig ezt egy hagyományosabb ötös skálán értékelő rendszer váltotta, majd 2010-ben egy 10-es skála váltotta, amin félpontok is vannak.

Mac|Life fórumok[szerkesztés]

Az újság weblapján eredetileg volt egy üzenőfal is.[4] A fórumnak több mint 25 000 regisztrált felhasználója volt, akik naponta több mint 2000 hozzászólást írtak.[4] 2010. november 13-án bejelentették, hogy november 17-én be fogják zárni a fórumokat.[5]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Good News for Macintosh Consumers: Imagine Publishing Announces its second phase in the evolution of CD-ROM Today (angol nyelven). Business Wire, 1996. március 11. [2012. július 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. szeptember 23.)
  2. Brad Cook. „MacAddict Rep Discusses New Magazine”, MacObserver, 2006. október 9. (Hozzáférés ideje: 2010. szeptember 23.) (Angol nyelvű) 
  3. Peter Cohen. „MacAddict to rebrand as Mac|Life”, Macworld, 2006. október 6. (Hozzáférés ideje: 2010. szeptember 23.) (ANgol nyelvű) 
  4. a b Forums | Mac|Life
  5. Roberto Baldwin: Notice: The Mac|Life Forums Will Be Shutting Down (angol nyelven). Mac|Life, 2010. november 13. (Hozzáférés: 2010. november 14.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]