Macworld

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Macworld
Adatok
Típus havilap

Alapítva 1984
Kiadó Mac Publishing (IDG)
Szerkesztő Jason Snell
Nyelv Angol, német, olasz, spanyol, svéd, török, indonéz, holland
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

Weboldal

A Macworld egy weboldal és egy havilap, amely az Apple Macintosh termékeivel foglalkozik. A Mac Publishing adja ki, melynek székhelye San Franciscoban található. 1984 óta jelenik meg és a legnagyobb példányszámban értékesített Macintosh-sal foglalkozó magazin Észak-Amerikában; legközelebbi vetélytársánál; a Mac|Life-nál (eredetileg MacAddict) több mint kétszer annyi példányszámban kel el. A Macworld-öt David Bunnell (kiadó) és Andrew Fluegelman (szerkesztő) alapította. A legrégebbi Macintosh magazin ami még a mai napig is megjelenik.

1997-ben a lapot átnevezték Macworld, incorporating MacUser-re (ez a név csak a magazin tartalomjegyzékében tűnt fel), hogy ezzel tükrözzék a Ziff-Davis által birtokolt MacUser magazin beépülését az International Data Group tulajdonában lévő Macworld-be az új Mac Publishing, a két kiadó által fenntartott közös vállalat keretében. 1999-ben ez a cég megvásárolta a MacCentral Online weblapot, mivel a Macworld-nek nem volt erős online hír szolgáltatása ezen idő alatt. 2001 végén az International Data Group (IDG) kivásárolta a Ziff-Davis részét a Mac Publishing-ből, így az az IDG egyik leányvállalata lett.

Az újság több országban is megjelenik vagy az IDG vagy külsős cégek által, akik megvásárolták a magazin nevét és tartalmát. A magazin Ausztráliában, Németországban (Macwelt), Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban (MacWorld), Törökországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Indonéziában jelenik meg. A tartalmát több másik IDG publikációval is megosztja.

A magazin kiadója egy másik IDG leányvállalathoz; az IDG World Expo-hoz is licencelte a nevet a Macworld Conference & Expo konferenciához, amit minden év januárjában tartanak a Moscone Centerban, San Franciscoban.

A nyomtaott havilapon kívül még a Macworld működteti a Macworld.com, a Playlist, a MacUser.com és a Mac OS X Hints weblapokat.

Podcast[szerkesztés]

A Macworld Podcast egy kéthetente megjelenő podcast a Macworld-től. A Macworld vezető szerkesztője; Chris Breen a műsorvezetője és leggyakrabban interjúkat tartalmaz az újság szerkesztőivel. A Macworld felelős szerkesztője; Jason Snell egy gyakori vendége a podcastnak. A műsort eredetileg Cyrus Farivar vezette.

A Macworld Podcast először 2005. április 26-án jelent meg „Geek Factor Podcast” néven, de 2005 augusztusában a Macworld hivatalos podcastja lett.

Külső hivatkozások[szerkesztés]