Macworld

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Macworld
Adatok
Típus havilap
Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1984
Szerkesztő Jason Snell
Nyelv angol
OCLC 607262846
ISSN 0741-8647
A Macworld weboldala

A Macworld amerikai havilap volt, jelenleg weblap, amely az Apple termékeivel foglalkozik. A Macworld-öt David Bunnell (kiadó) és Andrew Fluegelman (szerkesztő) alapította.

1997-ben a lapot átnevezték Macworld, incorporating MacUser-re (ez a név csak a magazin tartalomjegyzékében tűnt fel), hogy ezzel tükrözzék a Ziff-Davis által birtokolt MacUser magazin beépülését az International Data Group tulajdonában lévő Macworld-be az új Mac Publishing, a két kiadó által fenntartott közös vállalat keretében. 1999-ben ez a cég megvásárolta a MacCentral Online weblapot, mivel a Macworld-nek nem volt erős online hír szolgáltatása ezen idő alatt. 2001 végén az International Data Group (IDG) kivásárolta a Ziff-Davis részét a Mac Publishing-ből, így az az IDG egyik leányvállalata lett.

Az újság több országban is megjelenik vagy az IDG vagy külsős cégek által, akik megvásárolták a magazin nevét és tartalmát. A magazin Ausztráliában, Németországban (Macwelt), Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban (MacWorld), Törökországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Indonéziában jelenik meg. A tartalmát több másik IDG publikációval is megosztja.

A magazin kiadója licencelte a nevét a Macworld Conference & Expo konferenciához, amelyet Steve Jobs életében rendszerint a San-francisco-i Moscone Centerben, New Yorkban, illetve Japánban tartottak.

A nyomtaott havilapon kívül még a Macworld működteti a Macworld.com, a Playlist, a MacUser.com és a Mac OS X Hints weblapokat.

Podcast[szerkesztés]

A Macworld Podcast egy kéthetente megjelenő podcast a Macworld-től. A Macworld vezető szerkesztője; Chris Breen a műsorvezetője és leggyakrabban interjúkat tartalmaz az újság szerkesztőivel. A Macworld felelős szerkesztője; Jason Snell egy gyakori vendége a podcastnak. A műsort eredetileg Cyrus Farivar vezette.

A Macworld Podcast először 2005. április 26-án jelent meg „Geek Factor Podcast” néven, de 2005 augusztusában a Macworld hivatalos podcastja lett.

Külső hivatkozások[szerkesztés]