MTV Tr3s

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
MTV tr3́s
Tr3́s TV Network 2010.svg
Adatok
Indult 2006. szeptember 25.
Tulajdonos MTV Network

Az MTV tr3́s az Amerikai Egyesült Államokban sugárzott angol nyelvű bikulturális televíziós kábelcsatorna, az MTV Networks tagja. Fő profilja az amerikai popzene egyesítése, és a latin-amerikai kultúra terjesztése. Célközönsége a latin-amerikaiak, illetve az USA-ban élő spanyol ajkú népesség. A csatorna elsősorban a 12-34 éves korosztályt célozza meg.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az MTV tr3́s 2006. szeptemberben alakult az MTV en Español („MTV Spanyolul”) és a MÁS Música („Még több zene”) zenei csatornák egyesítésével; a sugárzás nyelvét angolra változtatták. Indítását hivatalosan a 2006-os Video Music Awardson Jennifer Lopez jelentette be. Első műsora a My TRL (Mi TRL) video-slágerlista volt.

Logó[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna logójában az MTV logója, valamint a „tr3s” felirat szerepel sárga, piros és barna színű betűkkel. Érdekesség, hogy – a spanyol nyelv szimbolizálására – a logóban egy ékezet szerepel a hármason, amikor valójában a spanyol tres szót nem írják ékezettel.

MTV Español[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1998-ban az MTV Networks új kábeles csatornát indított el MTV S néven, majd 2001-ben az MTV elindította az MTV Español csatornát, ahol latin rock, és pop művészek videói láthatók.

Más Música[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna 1998-ban alakult, egy amerikai kábeles over the air szolgáltatás részeként működött. Elsősorban latin-amerikai zenei videók, közöttük salsa, cubia, regionális mexikói és kortárs spanyol művészek videóit mutatták be. A csatornát 2005 decemberében felvásárolta a Viacom csoport.

Tr3s[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna hivatalosan 2006 szeptemberében indult el, és ekkor vált elérhetővé az összes kábelhálózat számára, illetve műholdon is megkezdte terjesztését. 2006. szeptember 25-én az MTV Español és Más Música összeolvadt, és Tr3s csatornaként működik tovább.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]