MTV Tr3s

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
MNick
Tr3́s TV Network 2010.svg
Adatok
Indult 2006. szeptember 25. Néváltozás: 2014 november 03.
Tulajdonos MTV Network
Ország Magyarország
Székhely Viacom Hungary
UPC Hungary 64.csatorna
Hivatalos oldal

Az MNick (MTV Nickelodeon szóból; rövidítve) az Amerikai Egyesült Államokban sugárzott angol nyelvű bikulturális televíziós kábelcsatorna, az MTV Networks tagja. Fő profilja a magyar és az amerikai popzene egyesítése, és a latin-amerikai kultúra terjesztése. Célközönsége a latin-amerikaiak, illetve az USA-ban élő spanyol ajkú népesség. Az MNick News sorozatokat, slágerlistákat, híreket, is sugároz. A csatorna elsősorban a 11-34 éves korosztályt célozza meg, illetve tervben van, hogy kétnyelvű műsort sugároz magyar nyelven is.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az MTV Tr3s 2006. szeptemberben alakult az MTV en Español („MTV Spanyolul”) és a MÁS Música („Mégtöbb zene”) zenei csatornák egyesítésével; a sugárzás nyelvét angolra változtatták. Indítását hivatalosan a 2006-os Video Music Awardson Jennifer Lopez jelentette be. Első műsora a My TRL (Mi TRL) video-slágerlista volt. De 2014. november.3-án MNick nével változulot.

[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna logójában az MTV logója, valamint a „tr3s” felirat szerepel sárga, piros és barna színű betűkkel. Érdekesség, hogy – a spanyol nyelv szimbolizálására – a logóban egy ékezet szerepel a hármason, amikor valójában a spanyol tres szót nem írják ékezettel.

History[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az MNick Español logója
A Más Música logója
Az MTV Tr3́s logója

MTV Español[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1998-ban az MTV Networks új kábeles csatornát indított el MTV S néven, majd 2001-ben az MTV elindította az MTV Español csatornát, ahol latin rock, és pop művészek videói láthatók.


Más Música[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna 1998-ban alakult, egy amerikai kábeles over the air szolgáltatás részeként működött. Elsősorban latin-amerikai zenei videók, közöttük salsa, cubia, regionális mexikói és kortárs spanyol művészek videóit mutatták be. A csatornát 2005 decemberében felvásárolta a Viacom csoport.


Tr3s[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A csatorna hivatalosan 2006. szeptemberében indult el, és ekkor vált elérhetővé az összes kábelhálózat számára, illetve műholdon is megkezte tejesztését. 2006. szeptember 25-én az MTV Español és Más Música összeolvadt, és Tr3s csatornaként működik tovább.


Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]