Már megint Malcolm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Már megint Malcolm
(Malcolm in the Middle)
Műfaj szitkom, családi, vígjáték

Alkotó Linwood Boomer
Író Linwood Boomer
Gary Murphy
Alex Reid
Maggie Bandur (forgatókönyv)
Rendező Levie Isaacks
Peter Lauer
Ken Kwapis
Jeffrey Melman
Todd Holland
Főszereplő Frankie Muniz
Jane Kaczmarek
Bryan Cranston
Justin Berfield
Christopher Masterson
Erik Per Sullivan
James and Lukas Rodriguez
Főcím They Might Be Giants: Boss of Me
Zeneszerző Charles Sydnor

Ország  USA
Nyelv angol
Évadok 7
Epizódok151 (epizódlista)
Gyártás
Producer James Simons
Dan Kopelman
Maggie Bandur
Ken Kwapis
Jeffrey Melman
Vágó Steve Welch
Nancy Morrison
Alan Baumgarten
Barry L. Gold
Mark Scheib
Forgatási helyszín Polsa Rosa Movie Ranch
Operatőr Michael Weaver
Levie Isaacks
Victor Hammer
Részenkénti játékidő 21 perc epizódonként
Gyártó Fox Broadcasting Company
Forgalmazó
 • 20th Television
 • Hulu
Sugárzás
Eredeti adó FOX
Eredeti sugárzás2000. január 9. – 2006. május 14.
Státusz befejezett
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Már megint Malcolm témájú médiaállományokat.

A Már megint Malcolm (eredeti címe: „Malcolm in the Middle”) egy amerikai vígjáték-sorozat, műfajilag szituációs komédia. A sorozat első része 2000. január 9-én került vetítésre, majd az utolsó rész -hat és fél év múlva- 2006. május 14-én. A sorozat rengeteg elismerést szerzett: nyert 1 Peabody díjat, 7 Emmy-díjat, 1 Grammy-díjat és jelölték 7 Golden Globe-díjra.

A filmsorozat középpontjában egy szerény körülmények közt élő alsó-középosztálybeli család tagjai (az apa, az anya és a gyerekek) állnak. A komédia eredeti címe arra utal, hogy Malcolm a gyerekek között a középső, de címbeli kiemeltsége ellenére igazából nincs különösebben kiemelkedő szerepe, a család összes tagja főszereplőnek tekinthető.

A család[szerkesztés]

A család vezetékneve összesen kétszer hangzik el a műsor során. Egyszer Francis hord egy névtáblát amelyen az áll: Wilkerson. Másodszor pedig Malcolm megy az utcán és egy gyerek odafut hozzá és megkérdezi tőle, hogy „Mi a vezetékneved”? Mire Malcolm azt feleli: „Wilkerson, miért?” Az egyik epizódban Reese csatlakozik a sereghez. Az anyja felhívja a tábornokot és megkérdezi tőle, hogy ott van-e Reese Jetson. Ez azonban csak a fiú álneve volt, hogy beléphessen a seregbe.

 • Lois: A családanya. Állandóan ellenőrzi a fiúkat és emellett dolgozik az egyik szupermarketben, a Lucky Aide-ben. Ha már nem bírja az öt problémás gyerek nevelésével járó stresszt, időnként bekattan és valóságos őrült módjára viselkedik. Ezt fiai többsége is örökölte tőle. Ettől függetlenül gondoskodó és fontos számára a család.
 • Hal: A kissé gyerekes, de gondoskodó családapa. Ő nem olyan szigorú a gyerekekkel, mint Lois, de mindig kiáll a felesége mellett. Néha azonban rájön egy-egy dühroham.
 • Reese: Meglepően kevés a józan esze. Nagyon zsarnok, élvezi mások szerencsétlenségét. Mindenkit megver az iskolában, valamint otthon az öccsét Dewey-t. Nem szokott gondolkodni, viszont tehetséges a főzés-sütésben és született katona.
 • Dewey: Nagyon intelligens, sok embert be tud csapni. Azonban az igazi tehetsége a zenében rejlik. Annak ellenére, hogy intelligens, egy félreértés miatt kisegítő csoportba kerül. Ez azonban nem befolyásolja teljesítményét. Sok évadon át ő a legfiatalabb, amíg meg nem születik Jamie.
 • Malcolm: Ahogy azt a cím is sugallja, ő a középső gyerek (a sorozat elején még négy gyerek közül a harmadik; azonban, miután megszületik Jamie, ez megváltozik, és valóban középső lesz). Malcolm egy zseni, ezért elhelyezik a tehetséges gyerekek osztályába. Legjobb barátja Stevie, aki kerekes székhez van kötve és súlyos légzésproblémái vannak. A zsenialitásának köszönhetően Malcolm végül bekerül a Harvardra.
 • Francis: A legidősebb testvér. Nagyon rosszul viselkedik, emiatt katonai iskolába küldik a szülei Alabama államba. Ott van, amikor a sorozat kezdődik. Megszökik az iskolából és csatlakozik egy táborhoz, majd Alaszkába utazik. Itt ismeri meg a feleségét, Piamát. Amikor a tábor bezárul, Francis egy hotelbe megy dolgozni, amit egy német házaspár, Otto és Gretschen Mannkusser üzemeltet.
 • Jamie: Annak ellenére, hogy ő a legfiatalabb, megmutatja, hogy ugyanolyan, mint a bátyjai. Bármit teljesít Dewey-nek a dicséretéért, emiatt Reese nagyon bosszús.
 • Craig: Nem a család tagja, bár olyan mintha tagja lenne. A fiúkat tekinti a legjobb barátainak. Loisba szerelmes, együtt dolgoznak a Lucky Aidben.
 • nagymama: Lois anyja senki sem szereti. Lois is állandóan panaszkodik rá a gyerek kora miatt, és a 7. évadban bevallja Reesnek, hogy tőle örökölte az őrültséget. A 6. évadban elütti egy autó, aminek hatására fél lábú lesz, mikor Dewey-t akarja megmenteni. Reese megcsókolná ha fogat mosna.

Szereplők[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Zene[szerkesztés]

A show betétdala a Boss of Me. Írta és rögzítette egy alternatív rockzenekar, a They Might Be Giants.

Források[szerkesztés]