L. J. Burrows

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
L. J. Burrows
A szökés-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseIsten hozott a börtönben (1x01)
Utolsó megjelenéseScylla (4x01)
MegszemélyesítőjeMarshall Allman,
Nickolas Loquercico (gyerekként)
Évadok1., 2., 3., 4. Ennyi epizódban szerepelt = 44
SzinkronhangCzető Roland
L. J. Burrows adatai
Nemeférfi
Állapotaaz apjával, Lincolnnal és Sofiával van
Szerep1. évad: Lincoln fia, később fegyenc
2. évad: szökött rab
3. évad: szabad ember
Bűntettgyilkosság (anyja és nevelőapja meggyilkolásával vádolják, akiket valójában Paul Kellerman és Daniel Hale ügynökök öltek meg)
Büntetés hosszaismeretlen
Feltételesen szabadlábra helyezhetőnem engedhető feltételes szabadlábra

L. J. Burrows az amerikai Szökés című sorozat egyik szereplője, Lincoln Burrows fia.

Háttér[szerkesztés]

LJ szülei, Lincoln és Lisa válása után anyjával maradt, majd új nevelőapát kapott. Kamaszkorában egyre több gond van vele. Apja legtöbbször „LJ”-nek hívja, keresztnevei kezdőbetűinek (L. J.) összeolvasása után.

Szerepek[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

LJ-t az első epizódban ismerhetjük meg, amikor is bajba keveredik: a rendőrség drogot talál nála. Eleinte nem tud megbékélni nevelőapjával és azzal, hogy igazi apja börtönben ül és a kivégzésére vár. Miután Lincolnnal rendeződik a viszonya, két titkosügynök megöli anyját és nevelőapját, ő épphogy el tud menekülni. Csakhogy ezután körözni kezdi a rendőrség szülei meggyilkolásáért, így bujkálni kényszerül apja exbarátnőjével, Veronicával és annak barátjával, Nickkel. Mikor megtudja, hogy szülei egyik gyilkosa hol lakik, elmegy hozzá és egy pisztollyal elfogja. Azonban rendőrök érkeznek a helyszínre és elfogják LJ-t. Így a kamasz fiúból fegyenc válik.

2. évad[szerkesztés]

Miután a "Fox River-i Nyolcas" megszökött, Lincoln és Michael megpróbálja őt kiszabadítani fogságából, sikertelenül. Később azonban a kormány szabadon engedi, hogy csalinak használják és elfoghassák Lincolnt. Ám a férfi cseles módon felveszi LJ-t, de később mindkettőjüket elfogják a hatóságok. Miközben egy rendőrautó szállítja őket, LJ nagyapja/Linc apja, Aldo kiszabadítja őket egy fegyveres csapattal. Ekkor látjuk LJ-t utoljára az évadban, ugyanis különválik Aldótól és Linctől, nagyapja egyik embere, egy Jane nevű nő veszi gondjaiba.

3. évad[szerkesztés]

Ebben az évadban tudjuk meg, hogy LJ-t Sarával együtt elfogta az a bizonyos CÉG. Lincoln eltökélt szándéka, hogy fiát élve megmentse, így teljesíteni akarja az emberrablók követeléseit. Az évad utolsó részében végül lezajlik a csere a CÉG-gel, így LJ ismét apjához kerül.

4. évad[szerkesztés]

LJ a negyedik évad első epizódjában, a Scyllában bukkan fel először, amint Lincolnnal és Sofiával reggeliznek. Utána még akkor látjuk, amikor Linc megöli a CÉG egyik emberét, majd mikor elfogják a rendőrök, ő és Sofia futásnak erednek. A negyedik évadban nem szerepel többet. A sorozat fináléjában megtudjuk, hogy LJ apjával, Lincolnnal és Sofiával él boldogan.