Benjamin Miles Franklin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benjamin Miles Franklin
A szökés-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Isten hozott a börtönben (1x01)
Utolsó megjelenése Killing Your Number (4x22)
Megszemélyesítője Rockmond Dunbar
Évadok

1., 2., 4., 5.

Ennyi epizódban szerepelt = 37
Szinkronhang Kapácsy Miklós
Benjamin Miles Franklin adatai
Neme férfi
Állapota a családjával van
Szerep 1. évad: rab a Fox Riverben
2. évad: szökött fegyenc
4. évad: a CÉG megbuktatására összejött banda tagja a fináléban, szabad ember
Bűntett illegális csempészet (felmentve)
Büntetés hossza 8 év
Feltételesen szabadlábra helyezhető 3 év, 2 hónap

Benjamin Miles Franklin "C-Note / Golyófej" az amerikai Szökés című sorozat egyik kitalált szereplője. Rockmond Dunbar alakítja. A karaktert az első évad premier epizódjában látjuk először, mint a Fox River egyik rabját. Az első és második évad folyamán főszereplő volt.

Háttér[szerkesztés]

Benjamin az USA hadseregének volt tagja, családos ember: van egy felesége és egy kislánya. A hadseregből azért bocsátották el, mert egy fogoly kínzásának volt szemtanúja. Mikor elvállalt egy illegális munkát (illegális áru csempészete), a rendőrség elfogta, majd a Fox River fegyházba záratta. Felesége és kislánya azonban úgy tudja, Benjamin még mindig a hadseregben szolgál.A valóságot a családból csak a sógora tudja.

Szerepek[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Az első évadban a Fox Riverben otthonosan mozgó, minden árut beszerző emberként ismerhetjük meg. Mikor "kiszimatolja", hogy Michael és csapata mire készül, beáll a leendő szökevények közé. Többször összetűzésbe keveredik néhány rabbal a börtönben, néhányszor meg is akarják verni, vagy meg is verik. A szökés érdekében mindent megtesz, még póker versenyen is indul. A szökés éjszakáján sikeresen kijut a börtönből, sőt még Westmoreland pénzének tartózkodási helyét is megtudja.

2. évad[szerkesztés]

A szökés után megpróbálja felvenni a kapcsolatot a családjával, ám mivel ez nem sikerül, a legendás 5 millió dollár után indul. Miután nem tudja megszerezni a pénzt, ismét feleségével és kislányával akar találkozni, így régi barátait kéri meg, segítsenek neki. Ez sikerül is, ám rövid menekülés után feleségét elfogják a rendőrök, majd beteg kislánya miatt Franklin is feladja magát. Mikor Mahone fenyegetésére felakasztja magát, az öngyilkossági kísérlet nem sikerül, majd egy csodás lehetőséget kap a szabadulásra: Richard Sullins, az FBI belső ügyosztályának vezetője felmentené minden vád alól és újra szabad ember lehetne, ha tanúskodna az Alex Mahone elleni perben. Miután Franklin ezt megteszi, családja és ő új életet kezd, szabad emberként.

Ezidáig C-Note az egyetlen rab, akit nem tudtak elkapni a rendőrök a Fox Riveri Nyolcasból.

4. évad[szerkesztés]

C-note-ot is újra láthatjuk majd a sorozat fináléjában, amikor is visszatér, hogy segítsen Michaelnek egyszer s mindenkorra leszámolnia a CÉG-gel.