Alexander Mahone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Alexander Mahone
A szökés-szereplő
William Fichtner.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Embervadászat (2x01)
Utolsó megjelenése Killing Your Number (4x22)
Megszemélyesítője William Fichtner
Évadok

2., 3., 4.

Ennyi epizódban szerepelt = 54+2
Szinkronhang Laklóth Aladár
Alexander Mahone adatai
Neme férfi
Állapota a feleségével, Felicia Lang-el él
Szerep 2. évad: FBI-ügynök, a CÉG segítője
3. évad: rab a Sonában, majd szökött rab
4. évad: a CÉG lebuktatására összejött csapat tagja, szabad ember
Bűntett kábítószerrel való visszaélés
Büntetés hossza ismeretlen
Feltételesen szabadlábra helyezhető ismeretlen

Alexander Mahone az amerikai Szökés című sorozat egyik kitalált szereplője. William Fichtner alakítja. A karaktert a sorozat második évadának premier epizódjában látjuk először. Mahone a Fox River-i Nyolcak elfogására kinevezett FBI-ügynök.

Háttér[szerkesztés]

Mahone-nak van egy kisfia, Cameron és egy exfelesége, Pamela. A 2. évad során kiderül, hogy Alex régen egy elmebeteg gyilkos (Oscar Shales) után nyomozott, ám a nyomozás során "megbolondult". Michael rájön, hogy miután Mahone nagy nehezen elfogta a gyilkost, megölte és a saját kertjében ásta el, majd maró lúggal locsolta le. Mahone azonban tudja, maradtak még nyomok a holttestből, ezért rettegésben él és illegális drogokat (Varatril) szed.

Szerepek[szerkesztés]

Mahone a második évad óta főszereplője a sorozatnak, és mindegyik részben szerepelt azóta.

2. évad[szerkesztés]

Az évadban rögtön az első részben láthatjuk, amikor is sajtótájékoztatót tart és elárulja, ő kapta meg a feladatot, hogy elfogja a "Fox River-i Nyolcast". Az évad során egyre több sötét dolgot derít ki róla Michael, ezért Mahone később már nem elfogni akarja, hanem megölni. Mikor nem akar elvégezni egy feladatot, a felettesei elintézik, hogy fia könnyebb balesetet szenvedjen. Alex bosszúból megöli az egyik ügynököt és elrejti a holttestet. Mahone több szökevényt is elfog, ám mindegyiket megöli, vagy öngyilkosságra beszéli rá: John Abruzzit csapdába csalja, David Apolskist önvédelemnek álcázva megöli, Charles Pathosikot és Benjamin Miles Franklint pedig öngyilkosságra beszéli rá (Franklin kivételével mindegyikük meghal). Egy alkalommal, amikor rátalál a két fivérre, megöli annak apjukat, Aldót. Mivel feltűnik a sok haláleset, az FBI belső nyomozást indít ellene. Többször is megpróbálja visszacsábítani magához exfeleségét, ám mikor ez "összejönne", bajba kerül: az évad végére Michaelt és Lincolnt Panamáig üldözi, ám ott Michael drogot rejt az Alex nevén álló hajóra, így Mahone-t elfogák az ottani hatóságok és egy Sona nevű börtönbe zárják.

3. évad[szerkesztés]

Gyógyszere hiányában egyre többször látomásai lesznek a börtönben, ráadásul megtudja, hogy a tárgyalására minimum egy évet kell várnia. Kap egy ajánlatot az FBI-tól, hogy tanúskodjon az ellen a bizonyos CÉG ellen, ám mivel ezt nem teszi meg, a börtönben marad. Mikor rájön, hogy Michaelék ismét szökni akarnak, Mahone is beszáll. A szökés után Lincoln meg akarja bosszulni apját, így végezni próbál Mahone-nal, ám az elmenekül. Az évad végén látjuk, amint Mahone James Whistlerrel és Gretchen Morgannal találkozik egy bárban és igent mond a CÉG ajánlatára, miszerint megint nekik fog dolgozni.

4. évad[szerkesztés]

Mahone-ról kiderül, hogy James Whistlerrel a CÉG ellenében dolgoztak, ám előbb Whistlert öli meg Wyatt, majd Mahone fiát is, az anyja szeme láttára. Ezután Alex csatlakozik a bandához, hogy megszerezzék a CÉG fekete könyvét és hogy újra szabad ember legyen. Bosszút esküszik Wyatt ellen, Cameron haláláért. Mikor a csapat túszul ejti a bérgyilkost, Mahone megkínozza, és a szörnyű fájdalmai közt ráveszi Wyattet, hogy bocsánatot kérjen a volt feleségétől telefonon a fiuk haláláért. Ezután kiviszi a raktár melletti mólóra, egy téglát rögzítve a kezére és belelöki az óceánba, ezzel elégtételt véve a kisfiáért. Wyatt minden bizonnyal meghal. Mahone-t szintén feldúlja Bellick halála, majd pedig megkeresi David Bakert, a CÉG volt építészét - aki a Scyllát tervezte -, hogy segítsen neki és a csapatnak, de ez nem sikerül neki.

A Quiet Riot epizódban Michael, Lincoln, Mahone és Sucre sikeresen bejutnak a Scylla terembe.