Kate Alexa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kate Alexa
Életrajzi adatok
Születési név Kate Alexa Gudinski
Született 1988március 2. (30 éves)
Ausztrália Melbourne Victoria, Ausztrália
Szülei Michael Gudinski
Pályafutás
Műfajok pop rock , pop , teen pop , dance-pop, adult contemporary
Aktív évek 2004-napjainkig
Hangszer Ének, gitár, zongora
Tevékenység
Kiadók Liberation

Kate Alexa weboldala

Kate Alexa Gudinski (Melbourne, Victoria, 1988. március 2. –) ausztrál pop énekes, dalszerző és az ausztrál zene nagy alakjának, Michael Gudinskinak a lánya.

Háttér[szerkesztés]

Alexa karrierje akkor kezdődött, amikor a lány tizenhárom évesen írta meg az első dalát, majd a következő évben kezdett csinálni bemutatókat. "Colors of the Rainbow" volt az első dala, azt rögzítették, mondta: "Ez egy nagyon vidám dal, de nem hiszem, hogy valaha is játszani fogom mindenki számára ". Aztán folytatta pályafutását, aláírta a lemezszerződést a Liberation Music-kal 2004 közepén. A kiadó tulajdonosa az apja. Alexa először 2004-ben került a reflektorfénybe, amikor Always There (Mindig ott van) című dala szerepelt a Home & Awayben. Második kislemeze közepes sikert ért el, de Kate fellépett a Backstreet Boys előzenekaraként, és a harmadik kislemeze az All I Hear (Minden, amit hallok) bekerült az ARIA top tízbe a kilencedik helyen és ott maradt a Top 20-ban nyolc héten át.

Zenei karrierje[szerkesztés]

Broken & Beautiful (2004-2006)[szerkesztés]

2004-ben, amikor Alexa tizenegyedikes volt a középiskolában, megjelent debütáló kislemez, a "Always There" került kiválasztásra, hogy a zenéje benne legyen a Home and Away című sorozatban és a 2004-es olimpián hallható legyen. Ez értékes promóció Alexanak, sok néző akart többet megtudni a dalról. Hálás volt neki.

2005-ben, Alexa befejezte a középiskolát, amikor megjelent neki a második kislemez, a " My Day Will Come ", a dal bekerült a Top 30-ba. Fontos döntés előtt állt, hogy mit akar kezdeni a nagy betűs életben, ezért eldöntötte, hogy zenélni fog.

A lány tizennyolcadik születésnapján, 2006-ban kiadta a harmadik kislemezét, a " All I Hear "-t. Ahogy ünnepelt, kiderült, hogy mirigyes láza van és emiatt ő nem tudott sokat promózni. A dal elérte a 9. helyet az ausztrál ARIA Singles Chart-on és Alexa kijelentette, hogy "tekintettel a top tíz-ben volt, csak egy hihetetlen érzés. Annyira jól esik nekem, hogy az emberek támogatják a dalt."

A 2006. szeptember 24-én Alexa kiadta a negyedik kislemezt, a " Somebody Out There ", ami egy másik Top 30 találatot ért, és 2006. szeptember 23-án Alexa kiadta várva várt debütáló albumát Broken & Beautiful , és úgy írja le az albumot, hogy tükrözi az ő életét és az elmúlt néhány évet, és azt állítja, hogy minden az albumon igaz.

Második lemez előtti albumok (2007-2008)[szerkesztés]

2007-ben, Alexa írt és rögzített tizenkét dalt, valamint a No Ordinary Girl című számot a H2O:Just add water című sorozathoz. Az a sorozat zenei albumát 2007. szeptember 8-án jelent meg Ausztráliában.

2007 végén összeállt Molly Meldrum, ausztrál producerrel és Baby Bash, amerikai rapperrel, hogy rögzítsék a Womack & Womack dal feldolgozott verzióját a Teardrops, ez az első kislemeze Alexa második albumának.

2008 februárjában és márciusában, Kate Alexa Cindy Lauper támogatottja elindult országos turnéra. Amelyen három új dalt "Nothing Compares", "Cherry Pop", és "Hit by Love"-t adta előz, amellyel megerősítette, hogy meg fog jelenni második stúdióalbuma.

2008. április 16-án Japánban Broken & Beautiful-t kibocsátották két bónusz trackkel, "Walk On" és az akusztikus "Always There" verziójával. Az album nem kapott sok figyelmet és a slágerlistákon sem ért el jó eredményeket.

Addict:második albuma (2009-napjainkig)[szerkesztés]

2008 elején már dolgozott az albumon, amiről elterjedt, hogy Addict lesz a címe, a lemezt 2008 végén akarták kiadni, de megjelenése 2009-re, majd 2010-re tolódott. A lány hivatalos oldalán azt állítja egy új hang lesz, amit úgy jellemzett, hogy a pop él. Több zenésszel is dolgozik az albumon DNA Songs dalszerzővel, valamint új munkatársakkal, mint az angol Tom Nichols és az ausztrál énekes Mandy Kane.

Magánélete[szerkesztés]

Kate tud játszani zongorán, és megtanult gitározni, az iskolában a fotózás volt a hobbija. Olyan előadókat hallgat, mint Alanis Morissette, az Oasis, a Skyhooks és Madonna. Érdekli a divat, a cipők tervezése.

Diszkográfia[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Kate Alexa című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.