Karácsonyi cserebere 3. – Szerelmes csillagok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Karácsonyi cserebere 3. – Szerelmes csillagok
2021-es amerikai film
RendezőMichael Rohl
Producer
Műfaj
ForgatókönyvíróRobin Bernheim
FőszerepbenVanessa Hudgens
Sam Palladio
Nick Sagar
ZeneJina Hyojin An
Shirley Song
OperatőrFernando Argüelles
Gyártás
Ország USA
Nyelvangol
Játékidő106 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2021. november 18.
Kronológia
ElőzőKarácsonyi cserebere: Az új hasonmás
További információk
SablonWikidataSegítség

A Karácsonyi cserebere 3.: Szerelmes csillagok (eredeti cím: The Princess Switch 3: Romancing the Star) 2021-ben bemutatott amerikai karácsonyi romantikus filmvígjáték, amelynek rendezője Mike Rohl, forgatókönyvírója Robin Bernheim Burger. A főszerepben Vanessa Hudgens (hármas szerepben), Sam Palladio, Suanne Braun, Nick Sagar és Hazel Beattie látható. A Karácsonyi cserebere-franchise harmadik filmje.

A film producerei Hudgens és Brad Krevoy. 2021. november 18-án mutatta be a Netflix.[1]

Rövid történet[szerkesztés]

Amikor egy kölcsönbe kapott, értékes vatikáni ereklyét ellopnak tőlük, Margit királynő és Stacy hercegnő Margit unokatestvérének, Fionának a segítségét kérik, aki szövetkezik egy férfival a bűnözői múltjából, hogy visszalopják az ereklyét, romantikával és egy váratlan cserével.

Cselekmény[szerkesztés]

Stacy DeNovo, Belgravia hercegnője és Lady Margaret Delacourt, Montenaro királynője nemzetközi karácsonyi fesztivált rendez Montenaróban, ahol egy felbecsülhetetlen értékű kincs, a „Béke csillaga” lesz látható. A csillagot, amely Szent Miklós szent ereklyéje, a Vatikán adja kölcsön a királynőnek. A fesztivál kezdete előtt a csillagot ellopják, és a rendőrség nem talál nyomot a tolvajok után, mivel a biztonsági kamerák felvételeit a tolvajok letörölték.

A diplomáciai válság és a sajtóbotrány megelőzése érdekében Stacy és Margaret régi ellenségükhöz, Lady Fiona Pembroke-hoz fordul. Utóbbi egy kolostorban, hétköznapi munkával (például padlófelmosás) tölti a büntetését. Fiona vállalja, hogy segít Margaretnek, cserébe egy jó szóért, amikor karácsony után a fegyelmi bizottság felülvizsgálja az ügyét.

Fiona felkeresi volt gyerekkori barátját, Peter Maxwellt, egykori Interpol-nyomozót, aki saját magánbiztonsági céget működtet. Peter kideríti, hogy a csillagot Hunter Cunard, egy gazdag szállodatulajdonos lopta el. Fionának, akinek közös múltja van Hunterrel, sikerül rávennie őt, hogy hívja meg a birtokán tartott karácsonyi partijára. Fiona azt tervezi, hogy Peterrel és segítőivel, Mindyvel és Reggie-vel együtt visszalopják a csillagot. A terv az, hogy Fiona eltereli Hunter figyelmét, Peter pedig Reggie-vel együtt ellopja a csillagot. Amikor Reggie a falmászási gyakorlás közben megsérül, Fionának be kell ugrania a helyére. Ez arra kényszeríti Margaretet, hogy átvegye Fiona szerepét, és ő terelje el Hunter figyelmét, amíg az akció lezajlik.

Miközben a küldetésre készülnek, Fiona és Peter érzelmileg újra közel kerülnek egymáshoz. Visszaemlékezésekben látjuk, hogy gyerekkorukban ugyanabban a nevelőotthonban laktak, ahol mindketten magányosak voltak és egymás barátai lettek. Fiona szomorúan gondol az édesanyjával való megromlott kapcsolatára is, aki sokszor elutazott, és őt egyedül hagyta.

A karácsonyi ünnepség napján kezdetben minden a terv szerint halad, Hunter figyelmét leköti a „Fionával” való tangózás, de a riasztó bekapcsol, amikor elmozdítják az ereklyét. Peter átadja Fionának a zsákot a csillaggal, és másik útvonalon menekül, hogy magára vonja a biztonsági személyzet figyelmét. Fiona és a társai egy kisteherautóval lelépnek.

Eközben Stacy megtudja, hogy Fiona meghallgatását előrehozták aznap estére. Ez arra kényszeríti Stacy-t, hogy Fiona szerepét átvéve tanúskodjon a fegyelmi bizottság előtt. Ez annyira jól sikerül, hogy Fionát felmentik a kiszabott büntetése alól.

Fiona, Margaret és Stacy újra találkoznak a montenarói kastélyban, és rá kell jönniük, hogy csak egy kosárlabda van a zsákban, a csillag Peternél maradt.

Ez rosszul esik Fionának, mivel még mindig érez valamit Peter iránt és megbízott benne. Fiona SMS üzenetet kap tőle, hogy várja a régi nevelőotthonban. Peter odaadja neki a csillagot, azzal a feltétellel, ha beszél az anyjával, aki az ebédlőben várja. Fiona először visszautasítja, de végül anya és lánya beszélgetnek és kibékülnek.

Fiona átadja Margaretnek a csillagot, és a karácsony menetrend szerint megnyílik. Szilveszter éjszakáján Peter újra megjelenik Fionánál, és bevallják egymásnak szerelmüket.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Stacy Juliette De Novo Wyndham Vanessa Hudgens Bogdányi Titanilla
Lady Margaret Katherine Claire Delacourt
Lady Fiona Pembroke[2]
Edward Wyndham Sam Palladio Szatory Dávid
Kevin Richards Nick Sagar Fehér Tibor
Peter Maxwell Remy Hii Előd Álmos
Hunter Cunard Will Kemp
Bianca Pembroke Amanda Donohoe
Mrs. Donatelli Suanne Braun Pápai Erika
Frank De Luca Mark Fleischmann
Reggie Ricky Norwood Markovics Tamás
Mindy Florence Hall Csuha Borbála
Olivia Richards Mia Lloyd
biztonsági őr #2 Chidi Ajufo
Simon Theo Devaney
törpe Robin Soans Harsányi Gábor
legfelsőbb anya Hazel Beattie

A film készítése[szerkesztés]

2020 novemberében a Netflix megerősítette, hogy elkészül a sorozat harmadik filmje, a Karácsonyi cserebere 3.: Szerelmes csillagok.[3] A forgatás 2020 végén kezdődött Skóciában, és 2021. november 18-án jelent meg a Netflix-en.[4]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Rotten Tomatoes honlapján 50%-ot ért el 6 kritika alapján, és 6 pontot szerzett a tízből.[5]

A Tell-Tale TV kritikusa, Alicia Gilstorf négy csillaggal értékelte a maximális ötből.[6] A The New York Times kritikusa, Helen T. Verongos ugyan kritizálta a filmet, de nagyra értékelte Fiona karakterét.[7] Az entertainment.ie kritikusa, Deirdre Molumby egy csillagot adott a filmre a maximális ötből.[8]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Rubin, Rebecca: Netflix Sets Release Dates for ‘Princess Switch 3’ and More Holiday Movies. [[Variety (magazin)|]], 2021. október 6. [2021. október 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. október 10.)
  2. D'Alessandro, Anthony: Netflix Vanessa Hudgens Pic 'Princess Switch 3' Rounds Out Cast With Will Kemp, Amanda Donohoe & Remy Hii. Deadline Hollywood, 2021. április 15. [2021. augusztus 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. október 10.)
  3. See first photos of Netflix's The Princess Switch: Switched Again. Entertainment Weekly , 2020. október 7. [2021. október 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. október 10.)
  4. Ng, Philiana: 'The Princess Switch' Sequel Sets Premiere Date Set and a Third Film. Entertainment Tonight , 2020. október 7. [2021. június 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. október 10.)
  5. The Princess Switch 3: Romancing the Star. Rotten Tomatoes . Fandango. (Hozzáférés: 2021. november 22.)
  6. Gilstorf, Alicia: The Princess Switch 3: Romancing the Star Review: Long Live This Chaotic Christmas Franchise. Tell-Tale TV , 2021. november 18. (Hozzáférés: 2021. november 18.)
  7. Verongos T., Helen: ‘The Princess Switch 3’ Review: Meow, It’s Fiona’s Turn. The New York Times , 2021. november 18. (Hozzáférés: 2021. november 19.)
  8. Molumby, Deirdre: 'The Princess Switch 3' marks another pointless Netflix threequel. entertainment ie , 2021. november 19. (Hozzáférés: 2021. november 19.)

További információk[szerkesztés]