Körber AG

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Körber AG
KoerberAG.svg
Típus részvénytársaság
Alapítva 1995
Székhely Hamburg, Németország
Vezetők Richard Bauer, Igazgatóság elnöke
Iparág gépgyártás
Forma Aktiengesellschaft
Árbevétel 2 milliárd euró
Alkalmazottak száma 10 000
Leányvállalatai Körber Process Solutions

A(z) Körber AG weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Körber AG témájú médiaállományokat.

A Körber AG égisze alatt nemzetközi szinten több mint 40 önállóan termelő vállalat, valamint számos forgalmazó és szolgáltató vállalat működik, amelyek technológiákat és szolgáltatásokat kínálnak a dohányipar, a tissue-papír, a levélküldési, higiéniai megoldások, az intralogisztika, szerszámgépek és gyógyszeripari csomagolórendszerek területén. 10 000 dolgozójával a Körber-csoport mintegy 2 milliárd € árbevételt ért el.

1992-ben bekövetkezett haláláig a cégalapító Kurt A. Körber volt a Körber AG egyedüli tulajdonosa. Ahogyan arról a gyermektelen vállalkozó már 1969-ben rendelkezett, a Körber AG a tulajdonos halálát követően teljes egészében az általa alapított közhasznú Körber Alapítvány birtokába került, amely a vállalatcsoport nyereségének egy részét évente osztalékként megkapja.[1]

vállalati struktúra[szerkesztés]

A vállalatcsoport négy ágazatból áll:

  • A Hauni Maschinenbau AG világpiaci vezető szerepet tölt be a nemzetközi dohányipari technológiák és szolgáltatások terén.
  • Körber Process Solutions azon vállalatokat egyesíti, amelyek tissue-termékek (Business Unit Tissue), levélküldési megoldások (Business Unit Mail Solutions), higiéniai termékek (Business Unit Hygiene) és intralogisztikai termékek (Busines Unit Intralogistics) feldolgozásának, csomagolásának technológiáira és szolgáltatásaira specializálódtak.
  • Körber Schleifring nyolc vállalatával és nemzetközi telephelyeivel a köszörülés-technika egyik vezető gyártója. Termékeit a sík- és profilköszörülés, palástköszörülése és szerszámköszörülés technológiai területén kínálja.
  • Körber Medipak a nemzetközi gyógyszeripar számára gyárt csomagolási és ellenőrzési megoldásokat.

Források[szerkesztés]

  1. Webseite der Körber-Stiftung