Hamburger Abendblatt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hamburger Abendblatt
A Hamburger Abendblatt székháza
A Hamburger Abendblatt székháza
Adatok
Típusnapilap
Formátumbroadsheet

Ország Németország
Alapítva1948. október 14.
Tulajdonos
KiadóAxel Springer AG.
FőszerkesztőClaus Strunz
Példányszám85 064
Nyelvnémet
SzékhelyHamburg

OCLC85355780
ISSN0949-4618
A Hamburger Abendblatt weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Hamburger Abendblatt témájú médiaállományokat.

A Hamburger Abendblatt hamburgi német napilap az Axel Springer AG. tulajdonában. Hétfőtől szombatig jelenik meg mindig kora reggel, példányszáma 235 044.[1] 2006 októbertől 2007 februárig próbálkoztak vasárnapi számmal is, valószínűleg válaszként a Hamburger Morgenpost hasonló próbálkozására.

Az újság elsősorban Hamburgi és Hamburg környéki hírekkel foglalkozik. Ennek ellenére Norderstedt, Ahrensburg, Harburg, Pinneberg, Lüneburg és Stade Hamburg környéki településeken az újságnak van helyi melléklete. A lap politikai kötődése hagyományosan konzervatív, de sok más hasonló helyi napilaphoz hasonlóan általában politikai középúton jár. A 2001-es hamburgi választásokon, miután évtizedek után első alkalommal nem a Németország Szociáldemokrata Pártja (SPD) jelöltje lett polgármester, hanem a Kereszténydemokrata Unió (CDU) jelöltje, a lap szemére vetettek, hogy a CDU-t támogatta.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Daniel A. Gossel: Die Hamburger Presse nach dem Zweiten Weltkrieg. Neuanfang unter britischer Besatzungsherrschaft. Hamburg 1993 ISBN 3-923356-53-6