Hamburger Abendblatt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hamburger Abendblatt
A Hamburger Abendblatt székháza
A Hamburger Abendblatt székháza
Adatok
Típus napilap
Formátum broadsheet

Ország  Németország
Alapítva 1948. október 14.
Tulajdonos
Kiadó Axel Springer AG.
Főszerkesztő Claus Strunz
Példányszám 85 064
Nyelv német
Székhely Hamburg

OCLC 85355780
ISSN 0949-4618
A Hamburger Abendblatt weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Hamburger Abendblatt témájú médiaállományokat.

A Hamburger Abendblatt hamburgi német napilap az Axel Springer AG. tulajdonában. Hétfőtől szombatig jelenik meg mindig kora reggel, példányszáma 235 044.[1] 2006 októbertől 2007 februárig próbálkoztak vasárnapi számmal is, valószínűleg válaszként a Hamburger Morgenpost hasonló próbálkozására.

Az újság elsősorban Hamburgi és Hamburg környéki hírekkel foglalkozik. Ennek ellenére Norderstedt, Ahrensburg, Harburg, Pinneberg, Lüneburg és Stade Hamburg környéki településeken az újságnak van helyi melléklete. A lap politikai kötődése hagyományosan konzervatív, de sok más hasonló helyi napilaphoz hasonlóan általában politikai középúton jár. A 2001-es hamburgi választásokon, miután évtizedek után első alkalommal nem a Németország Szociáldemokrata Pártja (SPD) jelöltje lett polgármester, hanem a Kereszténydemokrata Unió (CDU) jelöltje, a lap szemére vetettek, hogy a CDU-t támogatta.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Daniel A. Gossel: Die Hamburger Presse nach dem Zweiten Weltkrieg. Neuanfang unter britischer Besatzungsherrschaft. Hamburg 1993 ISBN 3-923356-53-6