Képzeletfölde 3.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Képzeletfölde 3.
South Park
11. évad, 12. epizód
Eredeti címImaginationland 3.
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1112
Első sugárzás2007. október 31.
Első sugárzás Magyarországon2008. július 18.
Kronológia
ElőzőKépzeletfölde 2.
KövetkezőNyálgitárosok
A South Park epizódjainak listája

A Képzeletfölde 3. (Imaginationland Episode III.) a South Park animációs rajzfilmsorozat 165. része (a 11. évad 12. epizódja), és az Emmy-díjas Képzeletfölde-trilógia harmadik, és egyben utolsó része. Elsőként 2007. október 31-én sugározták az Egyesült Államokban.Magyarországon 2008. július 18-án mutatta be az MTV.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Aslan, a bölcsek tanácsának elnöke, nagy vonalakban elmeséli az eddig Képzeletföldén történteket. Al Gore újra a medvedisznóember létezését bizonygatja. Kyle a kórházban „képzeletbeli hangokat” hall, és hirtelen rájön, hogy Stan beszél a fejében. Ekkor Cartman rátör, és újrakezdi az előkészületeket a szerződésben foglaltak teljesítéséhez.

A képzeletbeli lények elmondják Buttersnek, hogy ő az egyetlen reményük, hiszen ő egy „alkotó”, tehát el tud képzelni újabb kitalált lényeket. Durván ráparancsolnak, hogy képzelje újra a Mikulást, de ijedtsége miatt képtelen teljesíteni ezt.

Miközben Cartman a kórházban készülődik, Kyle a híradót nézi, amelyben a Pentagon elnöke beszámol az újságíróknak a terrortámadásról, nem kis ijedséget és felháborodást keltve. Továbbá megosztja a nyilvánossággal a Képzeletfölde lebombázásáról való tervüket is. Szerintük ehhez nem kell engedély, mert a képzeletbeli figurák nem valódiak, de a kormány még vitatkozik erről. Tüntetések szerveződnek a bombázás ellen. Kyle hirtelen újra hallja Stan hangját a fejében, és most már beszélni is tud hozzá. Kiderül, hogy Stan éppen elért a Gumimaci-erdő végére, és megpillantotta a Napsugárkastélyt és az az előtt felsorakozó hatalmas hadseregeket, amik a jó és a gonosz képzeletbeli lényekből állnak. A hadseregek összecsapnak, és Butters még mindig próbálja újraképzelni a Mikulást.

A kormány és a Pentagon úgy határoz, hogy a képzelet lebombázásához nem kell engedély, mivel a képzelt lények nem valódiak, és ez mellékesen azt is jelenti, hogy Kyle-nak nem kell teljesítenie a szerződésben foglaltakat. Kyle ismét beszélget Stannel a fejében, és elmondja barátjának, hogy a kormány le akarja bombázni Képzeletföldét. Stan szerint Kyle ezt nem hagyhatja, hiszen akkor ő és Butters is meghal, de Kyle nem tudja, mit tegyen. Cartman tébolyultan megesküszik neki, hogy „le fogja szopni a golyóit, még a nap vége előtt”.

Képzeletföldén tovább folyik a véres csata, és a jóknak egyre kevesebb a reményük. Buttersnek ekkor sikerül újraképzelnie a Mikulást, aki aztán rögtön csatába is áll. Butters újabb és újabb jó lényeket képzel, amikor Stant a kastélyba viszik, aki aztán közli velük, hogy a kormány le akarja bombázni Képzeletföldét.

Kyle kétségbeesetten próbál bejutni a Pentagonba, de mikor nem sikerül neki, elkeseredve beáll a tüntető hippik sorába. A bomba az átjáró előtt már készülőben van, de ekkor Cartman betör, és vitát szít a dolgozók körében arról, hogy mi kitalált és mi valóságos. A Pentagon elnöke véget vet a vitatkozásnak, és kidobatja a tiltakozó Cartmant.

Kyle reményvesztetten ül a Pentagon előtt, és a fejében beszélő Stannel tárgyal, aki rá akarja venni arra, hogy bizonyítsa be, a képzelet igenis valós. Közben a jók és rosszak háborúja tovább zajlik, de Butters segítségével egyre inkább a jók kerülnek előnybe. A Pentagonban már visszaszámlálás folyik a bomba elindításáig, de Kyle is betör, és egy meggyőző beszéddel leállíttatja a bombát. Cartman újra elkezd erősködni a szerződés miatt, de Kyle most már határozottan leállítja. Ekkor viszont Al Gore jóvoltából a kapu mindenkit beszippant, és a bomba visszaszámlálása tovább folytatódik.

Képzeletföldén a jók éppen győzelmüket ünneplik, mikor az átjáró által beszippantott emberek is Képzeletföldén kötnek ki. Nincs idejük megmagyarázni, hogy honnan jöttek és miért, mert lezuhan a bomba, és egész Képzeletföldét elpusztítja. Butters, az egyetlen túlélő viszont már gyakorlottan újraképzeli az egészet, olyanná, amilyen még a terrortámadás előtt volt. Cartman rájön, hogy mindenki tudja használni a képzeletét, még ő is: elképzeli Kyle-t, ahogy az ő golyóit szopja.

Ekkor Butterst felébresztik a szülei, és (szokás szerint) megbüntetik, amiért Képzeletföldén töltötte az idejét, ahelyett, hogy az anyjának segített volna pincét takarítani.

Utalások[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]