A medvedisznóember

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A medvedisznóember
South Park
10. évad, 6. epizód
Eredeti cím ManBearPig
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 1006
Első sugárzás 2006. április 23.
Első sugárzás Magyarországon 2007. november 9. (Cool TV)
2007. november 10. (MTV)
Kronológia
ElőzőMilliónyi kicsi szál
KövetkezőPszt!
A South Park epizódjainak listája

A Medvedisznóember (ManBearPig) a South Park című rajzfilmsorozat 145. része (a 10. évad 6. epizódja). Elsőként 2006. április 13-án sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2007. november 9-én mutatta be a Cool TV.

Ez az epizód Al Gore "Kellemetlen igazság" című filmjét figurázza ki, amelyben a globális felmelegedés okait leplezi le. Gore vehemenciáját egy kitalált élőlény utáni hajszával jelképezik: a Medvedisznóemberével, amiben egyedül csak ő hisz.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore ellátogat a South Park-i általános iskolába. Itt előadást tart a gyerekeknek a félelmetes medvedisznóemberről: a kreatúra félig ember, félig, medve, és félig disznó, és az emberek életére tör. Azt is elmondja, hogy senki nem hisz neki, pedig ő az igazat mondja, "tökre komolyan", ahogy ő fogalmaz. Később, miközben a fiúk kosaraznak, Gore medvedisznóembernek öltözve odamegy hozzájuk. Saját bevallása szerint csak álcázza magát, hogy elkaphassa a lényt. Ekkor Randy hazaviszi a srácokat. Közli velük, hogy Al Gore csak azért csinálja ezt, mert senki nem figyel rá és nincsenek barátai. Az éjszaka közepén Gore felhívja Stant, és egy kora reggeli megbeszélésre hívja a fiúkat - annak ígéretével, hogy még hatalmában áll igazolt hiányzást adni nekik arra a napra. Stan, Kyle, Cartman és Kenny el is mennek hozzá, aki a nyomára bukkant a medvedisznóembernek. Szerinte a lény a Szeles-barlangokban rejtőzik.

A barlangban az idegenvezetés során Gore idegesítő kérdéseket tesz fel, majd letéríti a fiúkat a túraútvonalról. A szél fújását a medvedisznóember üvöltésének hiszi, ezért lövöldözni kezd, aminek hatására beonlik a barlang és a fiúk csapdába esnek. Gore és a többi turista kimenekülnek, és a volt alelnök mindent a lényre fog. Eközben a fiúk, akiket halottnak hisz, a kijáratot keresik. Cartman az egyik járatban talál egy rakás kincset, amit nem akar senkivel se megosztani. Ezért aztán elhatározza, hogy egyesével lenyeli az aranyat, hogy magában csempéssze azt ki, nehogy a többiek (különösen Kyle) megneszeljék. Közben a felszínen megérkeznek a különleges mentőosztagok, de Gore még mindig a medvedisznóember miatt aggódik, ezért elárasztja a járatokat, hogy végezzen a lénnyel. Odalent Cartman beteg lesz a sok lenyelt kincstől, amiről a többiek nem tudnak, így Kyle az életét kockáztatja, hogy megmentse őt az áradástól. Mikor felérnek a felszínre, éppen az ő emlékükre szervezett gyászszertartásra toppannak be, ahol Al Gore önmagát fényezi a medvedisznóember megölése miatt. Mikor meglátja a fiúkat, megváltoznak a szavai, és azt állítja, hogy ő mentette meg őket, de Stan bedühödik, és lehordja a viselkedése miatt. Ettől azonban még nem változik meg Gore véleménye, sőt úgy dönt, hogy önnön dicsőségére egy filmet is forgat a medvedisznóember legyőzéséről, saját magával a főszerepben. Közben Cartman megpróbál meglépni, de nem bírja tovább visszatartani, és kiüríti magából az összes kincset, mindenki szeme láttára. Csakhamar kiderül azonban, hogy a kincs nem valódi, csak replika, amivel a turisták szoktak fényképezkedni, és körülbelül 14 dollárt ér.

Megjegyzések[szerkesztés]

  • A Medvedisznóember és Al Gore felbukkannak a 11. évad "Képzeletfölde" című epizódjában is. A lény itt, mivel a képzeletbeli dolgok megelevenednek, igazi szörnyetegként bukkan fel.
  • A barlangrendszer cseppkőalakzatai: a "Lógó gomba", a "Sisakos és tekegolyós férfi", valamint a "Két nővér öröme" mind-mind hatalmas péniszekre hasonlítanak.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]