Invader Zim

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search


Az Invader Zim (kb. „Betolakodó Zim ”) egy amerikai rajzfilmsorozat, amelyet Jhonen Vasquez készített.

Cselekmény[szerkesztés]

A műsor egy űrlényről, Zimről szól, akit az Irk bolygóról küldött el az Almighty Tallest (kb. „Legfőbb Mindenható”), egy „rejtélyes bolygóra”, amiről kiderült, hogy a Föld. Zim kapott egy üresfejű robot segítőt, GIR-t. Voltak még robotok, de az Almighty Tallestek nem szeretik Zimet, ezért azt gondolták, hogy becsapják, ezért egy szemeteskukából vettek ki egy fél-robotot, megépítették és odaadták neki. A robot GIR-ként mutatkozott be, és már akkor kiderült, hogy nem okos. </ br> Zim és Gir leszálltak a Földre, és az űrlény - tervei miatt - berendezkedtek egy házban. Zim rögtön talált a Földön egy ellenséget, Dibet, egy megszállott fiút, aki önmagát a „Föld védelmezőjének” írja le, de valójában csak egy túlzottan lelkes, aki rajong a paranormális jelenségekért. Zim és Dib rögtön ellenségekké váltak, amint az űrlény megjelent a földi iskolában, mert Dib egyike azon keveseknek, akik átlátnak a földönkívüli álcáin. Dibnek van egy nővére, Gaz, akit viszont semmi más nem érdekel, csak a pizza és a videojátékok, ezért nem is foglalkozik Dib eszement terveivel.

Közvetítés[szerkesztés]

Magyarországon soha nem ment az Invader Zim, Amerikában viszont kultikus státuszt ért el. A sorozat két évadot és huszonhét epizódot ért meg. 2001. március 30-tól 2006. augusztus 19-ig sugározták a műsort.

A jövő[szerkesztés]

2015-ben megkapta saját képregény-sorozatát a műsor, 2017-ben pedig bejelentette a Nickelodeon, hogy tévéfilmet fog kapni az Invader Zim. A film bemutatási dátuma egyelőre ismeretlen.

Források[szerkesztés]