InuYasha, a film – Az időt felülmúló szerelem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
InuYasha, a film – Az időt felülmúló szerelem
(Eiga InuYasha: Toki o Koeru Omoi)
2001-es japán anime film
RendezőToshiya Shinohara
Producer
AlapműInuYasha
Műfajakció, kaland, fantasy
ForgatókönyvíróKatsuyuki Sumisawa
Főszerepben
ZeneKaoru Wada
OperatőrHisao Shirai
VágóTomoaki Tsurubuch
Gyártás
GyártóBandai Namco Filmworks
Ország Japán
Nyelv
Játékidő100 perc
Forgalmazás
ForgalmazóTóhó
Bemutató
BevételMagyarország Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (Médiahatóság)
Kronológia
KövetkezőInuYasha, a film 2. – Kastély a tükör mögött
Kapcsolódó műsorInuYasha
További információk
SablonWikidataSegítség

Az InuYasha, a film – Az időt felülmúló szerelem (eredeti cím: InuYasha: Toki wo Koeru Omoi, angol cím: InuYasha Movie – Affections Touching Across Time) 2001-ben bemutatott japán animációs fantasy film, amely az InuYasha című animesorozat alapján készült.

Japánban 2001. december 22-én mutatták be. Magyarországon csak DVD-n vált elérhetővé, 2007. október 30-án adta ki a Klub Publishing, ami az RTL Klub DVD-kiadója.[1] A kiadó eredetileg 12+ korhatár-jelzéssel adta ki a lemezeket, ám az NMHH - a megalakulása után a korábbi Filmirodával összeolvadva - nagy országos felülvizsgálat keretein belül a sorozat helyzetéhez hasonló bírálat alá vonta a mozifilmek korhatár-besorolásait is. (Így Magyarországon 16+ a jogállás.)

Cselekmény[szerkesztés]

InuYasha hatalmas és rettegett apja több-száz évvel ezelőtt gigantikus csatát vívott egy Kínából érkező démoncsordával. A kínai démonok Hyouga nevű vezérét - lepkedémonként - végül legyőzte Inu no Taishou, InuYasha apja. Hyouga teste pedig Japánban maradt, ahol örök fogságra kárhoztatták. Hyouga egyetlen fia sokáig várt a bosszúra, kinek neve Menomaru. A Szent Ékkő ezernyi szilánkjából egy darabka végül őt is felébresztette fogságából és két csatlósával együtt ördögi tervet eszel ki. Apja legendás erejéhez szét kell törnie a Lepkedémon Nagyúr testét fogva tartó varázslatot, ezért szüksége van InuYasha és Shesshoumaru kardjára. Mivel Menomaru minden mesterkedése ellenére Shesshoumaru gyógyító kardja nem képes megtörni a varázslatot, így Menomarut már csak egy cél vezérli. Bármi áron megszerezni a féldémon InuYasha kardját. De vele sincs egyszerű dolga, hiszen ismerjük.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. InuYasha, a film – Az időt felülmúló szerelem Archiválva 2018. január 26-i dátummal a Wayback Machine-ben az Xpress.hu-n

További információk[szerkesztés]