Az InuYasha szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Balról jobbra: Kirara, Szango, Sippo, Kagome, Miroku és Inujasa

Inuyasha (犬夜叉, Inu kutya + Yasha démon) a főszereplője mind a manga, mind az anime sorozatban. Kitalálója Rumiko Takahashi. Nevét többféleképpen is írják: Inuyasha, InuYasha, Inu-Yasha, Inu-yasha, Inu Yasha, Inu yasha.

Tartalomjegyzék

Higurashi Kagome (日暮 かごめ)[szerkesztés]

Kagome egy mai korban élő fiatal, 15 éves gimnazista lány. Az egész házuk egy ősrégi szentély mellett áll. A nagyapja ennek a szentélynek a gondozója. Szereti a régi és értékes dolgokat. Kagome 15. születésnapján egy mumifikált víziördög-testrészt kapott nagyapjától. Azon a napon Kagome öccse, Souta Buyo-t a macskát kereste, akinek a hangját a szentély közelében hallotta. Mivel nem mert lemenni a macskáért, ezért Kagomét kérte meg, hogy hozza vissza a cicát. Kagome lemegy és megtalálja Buyo-t, felveszi és elindul felfelé a lépcsőn, amikor a kútból karok nyúltak fel és lerántják a lányt a mélybe, ahol egy hatalmas szörnyeteggel találkozik, aki a Szent Ékkövet(Shiko no Tama)akarja megszerezni tőle. Kagome kimászik a kútból és a középkori Japánban találja magát. Ekkor találja szembe magát a fához szegezett, alvó InuYashával. Ám a falusiak félelmükben megkötözve a falujukba viszik, hiszen InuYasha erdejében találtak rá. Kémnek vagy szellemnek hiszik. De Kaede, a falu papnője, tanácsára mégis elengedik, hiszen nagyon hasonlít a halott nővérére, Kikyoura. A szellem, ami áthúzta a kúton, megtámadja a falut és Kagome vissza menekül az erdőbe. InuYasha felébred Kagome hangjára. Kagome testéből a youkai (szellem) kiszakítja a Shikon no Tama-t (Szent ékkő). InuYasha régóta meg akarja szerezni az Ékkövet, ezért felajánlja a segítségét. Ehhez előbb Kagoménak ki kell húznia a nyilat a vállából, amivel ötven évvel ezelőtt Kikyou a fához szegezte őt. Mikor kihúzza a nyilat visszatér az ereje és ezután el is pusztítja a támadót.Közben a Kagométól meg akarja szerezni a Négy Lélek Szentékkövét, de Kagome nem adja oda neki, így menekülnie kell InuYasha elől. Ezek után Kaede előveszni a kotodama-t és ráolvasással megigézi és szól Kagoménak, hogy mondja ki a leigázás szavát, vagyis hogy fekszik (osuwari). Az Inuyaha nyaka köré gyűlt gyöngyszemek nyaklánccá állnak össze, amit képtelenség levenni, valamint ha Kagome kimondja a Fekszik szót Inuyasha ártalmatlanul a földre esik, mintha valami nagy súly húzná le. Ha Kagome nem figyel oda jól, akkor a Shikon no Tama rossz kézbe kerülhet. Most már az ő papnői feladata az Ékkő védelme. Kagome viszont még nem elég magabiztos, és egy varjúnak sikerül megszereznie tőle. Inuyasha többször is lecsap a madárra, de mivel az Ékkő hatalmát használja, a teste újra összeáll és tovább repül. Kagome, hogy visszaszerezze megpróbálja egy nyílvesszővel lelőni, de nem találja el a youkai-t. Végül a madár egyik leszakadt lábát köti hozzá a nyílhoz, mert azt vonzza az Ékkő. Az újbóli próbálkozás után eltalálja, a Shikon no Tama viszont több ezer darabra törik és szétszóródik egész Japánban. Kagome sokáig marad ebben a korban, majd később sikerül hazatérnie. InuYasha azonban visszaviszi, mert szüksége van rá, ugyanis Kagome látja a széttört ékkő darabjait, amire nem mindenki képes. InuYasha és Kagome végül együtt kezdik el a szilánkok keresését. Később csatlakozik hozzájuk Myoga, Shippou, Miroku, Sango és Kirara.

Nevének jelentése: Liliom

 • Hangjai:
  • japán: Yukino Satsuki
  • angol: Moneca Stori
  • magyar: Molnár Ilona

Sango (珊瑚)[szerkesztés]

Sango a szellemirtók falujában élt. Naraku megtámadja a falujukat az Ékkő (Shikon no Tama) egy szilánkja miatt. A legjobb szellemirtókat pedig elcsalja saját palotájához. Naraku átveszi az uralmat Sango öccse, Kohaku felett, és a fiúval lemészároltatja az összes ottlévő szellemirtót. Eleinte úgy tűnik, hogy Sangot is, de a lány nagy nehezen túléli. Naraku egy ékkőszilánkot helyez Sango testébe, amitől meggyógyul és erősebb lesz. Naraku elhiteti Sangóval, hogy Inuyasha mészárolta le a faluját. A lány bosszút esküszik. Amikor találkozik Inuyashával és csapatával, meg akarja ölni a félszellemet. Idővel kiderül, hogy Inuyasha ártatlan, és Sango velük tart hogy megbosszulja Kohaku, az apja és faluja lemészárolását. (Kohaku nem halott, Naraku irányítja az ékkőszilánkkal, ha azt kiveszik belőle, meghal.) Egy alkalommal, még arra is ráveszi Sangot, hogy hozza el neki Inuyasha kardját, a Tessaigát, öccse érdekében.

Nevének jelentése: korall (infó: Inumegirl)

Miroku (弥勒)[szerkesztés]

Miroku nagyapját Naraku megátkozta egy szörnyű átokkal, amit családja férfi tagjainak szánt. Az átok a jobb tenyerén lévő lyuk, ami mindent beszív, mint egy örvény. Ez az átok végzett Miroku Nagyapjával, és apjával is, és így Miroku árva lett. Mushin nevelte fel. Miroku, mint szerzetes járja a vidéket. A falvakban minden szép lányt megkérdez, hogy lenne-e a gyermekeinek anyja. Van egy hajlama, ami miatt a keze mindig a lányok fenekén köt ki. Kagome is megtapasztalhatta ezt, végül, miután csatlakozott Inuyasha és Kagome kis csapatához találkozott Sango-val, és vele is megtette, kicsit késve, a szokásos dolgait. Viszont egy idő után beleszeret Sangoba, amit később a lány is viszonoz. Célja az, hogy elpusztítsa Narakut, és így megmeneküljön a kezén lévő átoktól, és halálától, amit a lyuk okozna…

Neve jelentése:pap, messiás (És a Houshi jelentése a szerzetes)

Shippou (七宝)[szerkesztés]

Shippou és kitsune-youkai, vagyis egy róka-szellem. Apjával élt, akihez egy nap ékkőszilánk került. E miatt támadtak rájuk a villám-fivérek, hogy a szilánkot elvegyék és megölték Shippou apját. Shippou egyedül maradt, és meg akarta bosszulni apja halálát. Ő maga gyenge volt, és neki is szilánkokra volt szüksége. Ellopott egyet Kagome-től, de a szilánk vonzza a villám-fivéreket. Kagome persze segíteni akart a kis kölyöknek. Ez által keveredett bele Shippou bosszújába Inuyasha és Kagome. Végül Inuyasha segít, legyőzi a fivéreket, így Shippou bosszúja beteljesül. Miután árva kölyök nem akart egyedül maradni, Inuyasha és Kagome megengedte, hogy ő is velük menjen.

Egyik támadása a Kitsune-bi(róka-tűz). Okos kis kölyök, és sok mindent ért, amit Inuyasha egyáltalán nem (például, mikor Miroku és Sango kapcsolatáról beszélnek).

Neve jelentése: 7 ékszer (téves hitek, hogy keverik a farok jelentéssel! Bizonyítás jelekkel: farok=尻尾 7 ékszer=七宝)

 • Hangjai:

Kikyou (桔梗)[szerkesztés]

Kikyou egy miko, vagyis papnő és egy kis faluban élt húgával, Kaede-vel. Rengeteg youkai támadta már meg, de erős volt és sikerült mindegyikkel végeznie. A szellemirtók és Kikyou mestere végül rábízták a Shikon no Tama védelmét, mert csak tiszta szívű papnő képes megtisztítani azt. Tsubaki, Kikyou egyik riválisa megpróbálta elvenni, de az átok, amit küldött visszaszállt rá. A Shikon no Tama vonzta a gonosz lények. (youkai és ember egyaránt) Kaede egy ilyen csapáskor megsebesült a jobb szemén. Kikyou egy férfit ápolt egy kis barlangban, Onigumót, aki nem tudott mozogni. Inuyasha is megjelent, és egyben védte is a Shikon no Tama-t, mert magának akarta. Kikyou nem bízott benne ezért készített neki valamit, ami a kotodama volt. Neki akarta adni, de Inuyasha is adott neki valamit, amitől meggondolta magát, és nem adta oda. Kikyou nem ismerhette be, hogy szereti Inuyashát, mert a gyengeségét rögtön megérezték volna a szellemek. Egy napon elmondta neki, hogy ha arra használná az Ékkövet, hogy ha Inuyasha teljesen emberré változzon az Ékkő eltűnne. Inuyasha is beleszeretett, így beleegyezett. Másnap Naraku - aki Onigumó testéből született úgy, hogy az feláldozta magát a szellemeknek - hatalmat akart, ezért is kellett neki a Shikon no Tama. Amikor Kikyou a megbeszélt helyre vitte az Ékkövet Inuyasha képében, megtámadta és súlyosan megsebesítette az igazi. Majd Naraku a Shikon no Tama-t visszatette a helyére, a falusi szentélybe. Ezután Naraku Kikyou alakjában megtámadta Inyusahtá, aki elárulva érezte magát és elment az Ékkőért. Kikyou ekkor ért be a faluba és szent nyílvesszejével egy fához szegezte Inuyashát. De mivel szerette nem tudta megölni és így a nyíl csak örökre elaltatta. Kikyou végül a sérülés miatt meghalt, és az Ékkövet elégették a testével együtt, így a Shikon no Tama nem kerülhet többé rossz kezekbe. Kagome az ő reinkarnációja és benne született újjá az Ékkő. Később Urashue, egy boszorkány ellopja Kikyou hamvait és az agyaghoz hozzáadva újraalkotta a papnő testét, hogy segítsen neki Ékkövet keresni. Ám a bábu nem éled fel, mert a papnő már Kagome-ban újjá született, ezért Urashue egy főzettel kiszívja Kagome lelkét. Inuyasha pedig nem tudja, mit tegyen. Kikyou gyűlölettel a szívében halt meg és most is Inuyasának ront, aki nem érti a helyzetet. Kikyou csak lelkekkel tudja összetartani agyagtestét és végül elmenekül, mert Kagome visszaveszi a lelkét. Naraku pedig testében lévő emberi szív (Onigumó) miatt nem képes megölni őt.

Neve jelentése: Kínai harangvirág

 • Hangjai:

Sesshoumaru (殺生丸)[szerkesztés]

Sesshoumaru apja a nagy Inu no Taisho (kutya-vezér) volt. Anyja, Seiya, szintén tisztavérű kutya-szellem. Inuyasha féltestvére. Lenézi a embereket és a félszellemeket, így öccsét is. Kegyetlen, hidegvérrel öl, és már a jelenléte is félelmetes. Sesshoumaru az agyarat keresi, amit apja rejtett el saját sírjában. Szolgálója, Jaken s annak fegyvere, a kétfejű botja segítségével égen-földön kutatják a sír helyét. Mikor megtalálták Sesshoumaru elment a helyre és lemészárolta (vélhetően) az őrzőit, de hiába, mert nem ott volt, amit kerestek. Senki nem tudta hol van a valódi sír, csak egy homályos mondóka ("Szem sohasem láthatja, végső nyughelyét ki őrzi, titkát soha fel nem fedi.") állt birtokában. Ekkor végső esetben egy személyhez fordulhatott, a hőn szeretett öccséhez. Inuyasha nem tudott semmit, de végül Sesshoumaru rájött, hogy a sír bejárata Inuyasha jobb szemében elrejtett fekete gyöngy. Belépve oda, apjuk sírjában megtalálta a kardot, de a Tessaiga nem engedte, hogy Sesshoumaru hozzáérjen. Ugyan Inuyasha hozzá tudott érni, de nem tudta kihúzni, mert nem rendelkezett a vággyal, hogy megvédje az embereket. A két testvér összecsap, és harcuk közben egy balszerencse (szerencse?) folytán Kagome kezébe kerül a kard, s majdnem életével fizet érte. Túlélve Sesshomaru támadását Inuyashának nyújtja a kardot. Ezt látva Sesshoumaru átváltozik valódi szellem alakjába, ilyenkor az össze erejét használja, a Tessaiga pedig egy rozsdás kard volt Inuyasha kezében. Végül Inuyasha úgy dönt, hogy megvédi Kagomét, ekkor lüktetni kell a kard és átváltozik. Az átváltozott karddal levágta Sesshoumaru bal karját. Egy későbbi csatájuk folytán kis híján meghal, de a saját kardja, a Tenseiga megmenti életét. Ekkor ismeri meg a kis halandó kislányt, Rin-t, aki segíteni akar és ételeket hoz neki, de Sesshoumaru nem fogadja el. Kouga farkasai megtámadják a falut, és Rin is meghal. Sesshoumaru érzi a vére szagát, és végül a Tensegia késztetésére megmenti, Rin csatlakozik hozzájuk és ezek után Sesshoumaru megvédi a kislányt. Mivel nem tudja megszerezni a Tessaigát, készíttet magának egy kardot, annak a szellemnek a fogaiból, aki kettéharapta a Tessaigát (Goshinki- Naraku reinkarnációja. Inuyasha itt változik a sorozat alatt először teljesen szellemmé, és így végez vele). Mivel Totosai nem hajlandó arra, hogy kovácsoljon neki kardot, egykori tanítványát, Kajijimbot bízza meg, aki elkészíti. A Tokijin hatalmas erejű fegyver, egy szinten áll a Tessaigával.

Neve jelentése: Gyilkoló kör (A Sesshou jelenti a gyilkolást, ölést, a maru, általános férfi nevek végén, jelenti a kört), de egyes fordítások szerint Az élet körének megszakítója. Angol nyelvben előszeretettel fordítják Arisztokrata Gyilkosnak is.

 • Hangjai:

Naraku (奈落)[szerkesztés]

Onigumo egy égési sérülés miatt képtelen mozogni, és testet akar, ezért a sok youkai segítségét kéri, hogy újra járhasson. Így születik meg Naraku. Naraku Inuyasha képében ráveszi a papnőt, hogy hozza el a Szent Ékkövet hogy emberré változhasson. Naraku hatalmat akart, ezért is kellett neki a Shikon no Tama hatalmas ereje. Naraku ezek után vándorol, és várta, amíg az ékkő újra ezen a világon nem lesz.Így találkozik a még nem létező Shichinintai vezérével. Mikor újra idekerül a Shikon no Tama és darabokra törik ő is elkezdi összeszedi a darabokat. Mikor elég nagyot szedett össze, képes lesz saját teremtmények létrehozására. A Hakurei-zan körüli pajzs, amit Hakushi Shonin hozott létre megvédi őt addig, amíg nem sikerül új és erősebb testet kialakítania. Inkarnációi: Kagura (kaze tsukai), Kanna (fegyvere: tükör), Goshinki (képes gondolatokban olvasni, tudja, ellenfele mit akar), Juuroumaru és Kageroumaru, Musou (Onigumo), Hakudouhi (lelkekbe lát), Hakudoushi másik fele (Akago), Mouryoumaru, Byakuya (illúzió mestere).

Neve jelentése: Pokol

 • Hangjai:
  • japán: Toshiyuki Morikawa
  • angol: Paul Dobson
  • magyar: Láng Balázs

Kagura (神楽)[szerkesztés]

Kagura Naraku egyik inkarnációja. Naraku testéből született meg. Kaze youkai. Ural minden szelet, és ezzel kicsit megnehezítette Inuyasha dolgát, mert Inuyasha a két szél érintkezésénél találja meg azt, ahova lecsapva tud támadni. Kagura ezt tudta, és nem engedte, hogy láthassa. Kagome eltérítette a szelet, és Inuyasha így le tudott csapni és a Kaze no kizuval eltalálta, de Kagura el tudott menekülni, és csak panaszkodott, hogy ezt nem mondta neki senki, végül dühében rátámadt Naraku-ra (neki panaszkodott, hogy feláldozta, hogy megtudja, hogy Inuyasha milyen erős). Naraku kezében ott van Kagura szíve, így ha rosszat tesz, vagy ellene fordul rögtön meg tudja ölni. Kagura utálja Naraku-t és meg akar tőle szabadulni, hogy szabad lehessen, mint a szél. Egyre csak abban bízik, hogy Inuyasha vagy Sesshoumaru felerősödik és majd legyőzi Naraku-t. Végül visszakapja szívét, de nem marad sokáig életben, mert Naraku csak a miasmával megmérgezve adta neki vissza. Sesshoumaru nem tudja megmenteni őt és eltűnik (manga 374).

Neve jelentése: régi Shinto zene és tánc

Kohaku (琥珀)[szerkesztés]

Kohaku Sango öccse. Narakut szolgálja, persze nem önakaratból. Ugyanis Naraku által halt meg, de végül egy Ékkő segítségével életben maradt. Ez az Ékkő a hátában van, amivel Naraku irányítani tudja testét. A memóriáját saját kérésére Naraku kitörölte, és nem emlékszik ami a halála előtt történt.

Nevének jelentése: borostyán

Shichinintai no Bankotsu (七人隊 の 蛮骨)[szerkesztés]

 • Róla: A csapat legfiatalabbja, legerősebbje, és a vezetője. A csapat vezére cím azért is illeti, mert puszta kézzel is erősebb társainál. Körül-belül 17 éves (halála előtt).
 • Öltözék: Fehér ruha, kék mintával és a páncél is hasonló színezésű.
 • Fegyver: Banryuu, amit a "legjobb barátjának" nevez.
 • Megjelenése a történetben: (Episode 109) Vissza akarja szerezni a "legjobb barátját", és bosszút akar állni saját halálukért. Levelet próbál írni, de nem tud, végül Renkotsu írja meg: "Mossátok meg a nyakatok." Támadás végeztével megvárják, hogy a "kutya" kiszagolja őket. Eléggé kitűnő viselkedésű, vicces alak. Legjobban Jakotsu mellett szeret lenni, mert Jakotsu tényleg követi parancsát, és csak ő van rá tekintettel. Ketten alakították meg a csapatot.
 • Neve jelentése: Barbár csont.
 • Hangjai:
  • japán: Kusao Takeshi
  • angol: Matt Hill
  • magyar: Haagen Imre

Shichinintai no Ginkotsu (七人隊 の 銀骨)[szerkesztés]

 • Róla: Gépes egy kicsit. Még átalakul is egyszer. Legtöbbet Renkotsu mellett látjuk.
 • Öltözék: Teste egy gép, a jobb karja igazi kar, míg a bal robotkéz. Hátán hatalmas "szeletelő vágó része", huzalok, de egyéb fegyvereket is tartalmaz.
 • Fegyver: Egy beépített fegyvertár. Hátán hatalmas "szeletelő-vágó része", huzalok, de egyéb fegyvereket is tartalmaz.~
 • Megjelenése a történetben: (Episode 104) Renkotsu küldte InuYasháék ellen. Többször is elbánik vele Inuyasha, de nem lesz túl nagy baja. A második ilyen támadásnál új testet kap, ami már tényleg egy gépre hasonlít. Gurul, mert akkor már nincs lába. Kouga megtámadta Renkotsu-t, és hogy megölje a farkast, felrobbantotta magát.
 • Neve jelentése: ezüst csont.
 • Hangjai:
  • japán: Egawa Hisao
  • angol: Mark Gibbon
  • magyar: Vári Attila

Shichinintai no Jakotsu (七人隊 の 蛇骨)[szerkesztés]

 • Róla: Bolondos, furcsa és … (Férfi, aki imádja a férfiakat.) Neki főleg Inuyasha a kedvence. Amikor mozogni se tud (120.) Inuyasha keze által akar meghalni, hogy békében nyugodhasson.
 • Öltözék: Egyik az, világos-lila zöld levélmintával. Amikor a lila elszakad, felvesz egy másikat, ami sárga sötét-zöld virágmintával. A páncélt a ruha alatt hordja, ami kígyóbőrmintás és lila.
 • Fegyver: Jakotsutou
 • Megjelenése a történetben: (Episode 102) Jakotsu és Kohaku beszélget, hogy milyen Inuyasha, és alig várja, hogy találkozhasson vele. Kiválóan forgatja kardját, ami képes több embert is megölni egyszerre. Csak Inuyasha tetszik neki, de Miroku is elég szexi neki. Kouga nem az eset. Sesshoumaru, mikor közelebbről megnézi, csak akkor mondja, hogy ő se rossz. Bankotsu és ő közte van egy erős barátság.
 • Neve jelentése: Kígyó csont.
 • Hangjai:

Shichinintai no Kyoukotsu (七人隊 の 凶骨)[szerkesztés]

 • Róla: Hatalmas termete. És éhsége…
 • Öltözék: Egyszerű ruha, páncéllal.
 • Fegyver: Láncos "golyó", amit a darazsak alkotnak meg.
 • Megjelenése a történetben: (Episode 102) Szellemeket képes volt megtámadni, és meg is enni. (Oshou sama nem tudja elpusztítani és elmenekülnek.) A farkas-falkát is megtámadja. Kouga harcol vele. Ostobaságakor össze akarja nyomni és megenni, de Kouga az ékkövét kiveszi. Kyoukotsu visszaváltozik csonttá. De Kouga nem tudja megszerezni a szilánkot.
 • Neve jelentése: Sötét/gonosz csont.
 • Hangjai:

Shichinintai no Mukotsu (七人隊 の 霧骨)[szerkesztés]

 • Róla*: A Shichinintai méregkeverője. Sesshoumaru öli meg.
 • Neve jelentése: Köd csont.
 • Hangjai:

Shichinintai no Renkotsu (七人隊 の 煉骨)[szerkesztés]

 • Róla*: Ő alakítja át Ginkotsu fémtestét egy járművé.
 • Fegyver: Tud tüzet fújni a szájából.
 • Megjelenése a történetben: (Episode 102-103) Épp egy kolostort kezd birtokba venni a szerzetesektől, és rögtön be is költözik. Ellenük küldi Renkotsu-t, hogy megölje InuYasha barátait. A barlang mélyén van a műhelye, és ott éppen a Ginkotsu fémtestét alakítja át. Bankotsu öli meg, és elveszi tőle az ékkőszilánk darabjait is.
 • Neve jelentése: Fémfeldolgozó csont
 • Hangjai:
  • japán: Sugita Tomokazu
  • angol: Brian Drummond
  • magyar: Varga Rókus

Shichinintai no Suikotsu (七人隊 の 睡骨)[szerkesztés]

 • Róla: Két külön álló személyiség, egy orvos és egy zsoldos-csapat tagja.
 • Öltözék: Egy kék ruha haloványabb mintával. Eleinte egy mellény van ennek tetején, de mikor átváltozik gonosszá, akkor páncélt vesz rá.
 • Fegyver: Olyan, mint egy karom (kettő, de mindkét kezén van).
 • Megjelenése a történetben: (Episode 107) A falu orvosa. Segít az ottaniaknak. A gyerekeket ő neveli. Kikyou ott segédkezik mellette. Nem bírja a vér látványát se. Amikor megjelenik Jakotsu, Ginkotsu és Renkotsu, és ők áttérítik a rossz oldalra. Visszatér, már Rin is vele van. Olyan, mint az orvos, mégis megöli az emberek, de a gyerekeket akkor sem meri. Végül Kikyou egy nyílvesszővel megtisztítja a szilánkját, és jóként hal meg.
 • Neve jelentése: Alvó csont.
 • Hangjai:
  • japán: Hiroaki Hirata
  • angol: Michael Donovan
  • magyar: Magyar Bálint

Shikon no Tama (四魂の玉)[szerkesztés]

A Shikon no Tama, vagy magyarul a Négy Lélek Szent Ékköve Midoriko lelkéből és erejéből született meg. A Négy lélek: Aramitama (荒魂, Bátorság), Nigimitama (和魂, barátság), Kushimitama (奇魂, bölcsesség) és Sakimitama (幸魂, szeretet). Az Ékkő belsején Midoriko és a szellemek lelke az örökkévalóságig harcol, vagyis addig, míg a kő létezik.

Egyéb szereplők[szerkesztés]

Myouga[szerkesztés]

InuYasha apjának a szolgálója volt, mellesleg egy bolha, nagyon okos, és persze nagyon gyáva. Mindent tud és minden szellemet ismer, így az ő jelenléte is nagyon fontos. Csata közben mindig eltűnik. Az első movie-ban például InuYasha kénytelen magához kötözni. Gyávaságával sokszor magára haragítja InuYashát, viszont előfordul az is, hogy ő menti meg Kagome, Sango és Miroku életét.

 • Hangjai:

Midoriko[szerkesztés]

Midoriko egy nagyhatalmú Miko [papnő] hatalmas spirituális (szellemi) ereje volt. Réges-rég élt japánban a démonirtók falujában született. Ő általa keletkezett a Shikon - no - Tama [Négy lélek - - gyöngye] Midoriko képes volt egyszerre több démonnal is elbánni úgy, hogy megérintette a démonok lelkét ami ettől megtisztult. A démonok cselt eszeltek ki. 1000 démon egyesült így egy testben próbálják legyőzni a papnőt. A küzdelem hét nap hét éjjel zajlott. Midoriko nem bírt a hatalmas túlerővel elfáradt de az utolsó erejével sikerülét megérintenie a démonok lelkét de az erőfeszítéstől a saját lelke kiszakadt a testéből. Midoriko testéből kiszakadt a lelke az a Shikon - no - Tama. Ebben a szent gyöngyben azonban Midoriko és a démonok lelkei tovább léteznek és attól függően kihez kerül a gyöngy jó vagy rossz lényhez a benne küzdő lelkek közül vagy a démonok, vagy Midoriko kerül fölénybe.

Jaken[szerkesztés]

Jaken egy falu vezetője volt ahol hozzá hasonló lények éltek. Történt egyszer, hogy falujukat megtámadta egy démon. Jaken-nek kellett volna megküzdeni vele de ekkor megjelent Sesshoumaru aki könnyűszerrel legyőzte az ellenséges démont. Na nem azért tette mert szándékában állt volna segíteni Jaken-nek és társainak hanem azért mert utjában volt a démon. Ezek után Jaken úgy döntött szolgálni fogja a nagy erejű démont. Így vált Sesshoumaru szolgájává. Van egy botja is aminek két feje van: egy férfi ami tüzet fúj és egy nő aki utat mutat bizonyos esetekben. Jaken igazi talpnyaló fajta. Sesshoumaru amikor megunja simán átgyalogol rajta és nem sokat törődik vele. Kicsit Jaken is tart attól, hogy baja eshet mivel Sesshoumaru ha harcol nem nagyon néz körbe mit pusztít és mit nem.

 • Hangjai:

Rin[szerkesztés]

Rin egy kis árva lány szüleit a útonállok ölték meg. Falujában nincs ép a legjobb sorsa sokat bántják és dolgoztatják. Egy napon az erdőben megpillant egy démont ő Sesshoumaru aki egy InuYasha-val vívott komoly harc után pihen az erdőben és nem éppen kedves a lánnyal mikor észreveszi. Rin bár kicsit megijed tőle mégis nagy gonddal vizet és élelmet visz a démonnak és igen kedvesen viselkedik vele pedig ezt ő nem igényli. Persze az élelmet a faluból hozza ahol verést kapott amiért elvitte. Nem sokkal ezután Kouga a farkasdémon farkasai lemészárolják a falubelieket Rin menekülni próbál az erdőbe ahol a démonnal találkozott de már nem ér oda a farkasok elkapják és megölik. Sesshoumaru aki mivel már kiheverte a harcot ép távozóban van megérzi a vér és a farkasok szagát. Visszamegy az erdőbe ahol megtalálja a halott lányt és ekkor próbálja ki apjától kapott kardjának hatalmát és feltámasztja a lányt. Rin ezek után nem tágít Sesshoumaru mellől semmi kedve újra emberek között élni és semmi pénzért nem hagyná el megmentőjét. Bár Sesshoumaru látszólag nem éppen a szeretet mintaszobra Rin-nek igen jó sora van mellette. A lány igen nagy hatással van a kegyetlen démonra aki sokat változik miatta. Rin roppant ragaszkodó kedves lány kicsit félénk főleg a farkasoktól fél mégis gyakran igen nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot. Amikor például Jaken-t Sesshoumaru szolgáját megcsípik Naraku darazsai életét kockára téve megy el orvosságot hozni neki.

 • Hangjai:
  • japán: Noto Mamiko
  • angol: Brenna O'Brien
  • magyar: Kántor Kitty

Ah és Un[szerkesztés]

Ah és Un (vagy egyszerűen csak Aun) Sesshoumaru kétfejű sárkánylova. A szájából kékes tüzet fúj. Nem lehet pontosan tudni Sesshoumaru mikor és hol tett rá szert. Hűségesen szolgálja Sesshoumaru-t, bár többnyire Rin és Jaken az aki a hátán utazik. Nem igazán mondható, hogy gonosz lenne, inkább jónak mondható. Amikor Jaken-t megcsípik Naraku mérgező darazsai és Rin elmegy gyógynövényeket keresni, megvédi őt a növény közelében tanyázó démonoktól. Jaken-nel szemben néha megmakacsolja magát, de ez nem mondhatni, hogy túlzottan jellemző tulajdonsága lenne.

Kaede (楓)[szerkesztés]

Kaede Kikyou kishúga a történet idején már öregasszony. Ő is egy papnő de ereje jóval kisebb mint Kikyou-é volt. Jobb szemének világát egy démonok ellen vívott csatában vesztette el még kis korában, akkoriban amikor InuYasha és Kikyou kezdték megkedvelni egymást. Kikyou halála után mikor felnőtt ő lett a falu vezetője ahol éltek.

Nevének jelentése: juhar(fa)

 • Hangjai:
  • japán: Kyouda Hisako
  • angol: Pam Hyatt
  • magyar: Kassai Ilona

Souta Higurashi[szerkesztés]

Souta Kagome kisöccse Tokyo-ban született, mamájával, nagyapjával és Kagome-val éli mindennapos életét. Egy teljesen átlagos modern kori kisgyerek. Néha kicsit civakodnak Kagome-val de semmi komoly. Miután megismeri InuYashat mikor meglátogatja őket a modern kori japánban viszonylag hamar összehaverkodik vele.

 • Hangjai:
  • japán: Nagakawa Akiko
  • angol: Saffron Henderson
  • magyar: Jelinek Márk

Buyo[szerkesztés]

Buyo Kagome macskája. Eléggé elkényeztetett, kissé dundi. Jó dolga van a családnál, egész nap csak lustálkodik. Életébe egy kis színt InuYasha visz aki sokat piszkálja, játszik vele, dögönyözi. Ahhoz képest, hogy InuYasha kutyadémon egész jól elvan vele (Bár egyszer addig piszkálta mígnem Buyo megkarmolta, de ettől eltekintve Buyo InuYasha kedvenc szórakozása Kagome-éknél).

Shouga[szerkesztés]

Shouga egy bolhadémon nő már nem éppen fiatal és Myouga felesége akar lenni, akinek eszében sincs . InuYasha-ék mérgesek Myougára met Shouga megszállta őket és Myouga tudta hogy ki teszi ezért kénszerítik az esküvőre, aki egy közönséges bolhát öltöztet be maga helyett és mire észreveszik, hogy nem ő az addigra már messze jár. Shouga így ismét hoppon marad.

 • Hangjai: (65. epizód)
  • japán: Asou Miyoko
  • angol: Brian Dobson
  • magyar: Illyés Mari

Satsuki[szerkesztés]

Satsuki egy kis faluban él egyedül bátyját várja aki elment a háborúba. A többi gyerek sokat bántja. Shippou is pont egy ilyen verekedésnél látja meg először és segít neki. Később egy gyíkdémon álcázza magát Satsuki bátyjának, hogy megszerezze tőle azt az hamis ékkődarabot amit még a bátyja hagyott rá mielőtt elment a háborúba. Shippou észreveszi, hogy a démon átveri Satsuki-t és segít neki InuYasha-ék segítségével legyőzik a démont. Ezután sajnos el kell búcsúzniuk mivel Shippou-ék tovább indulnak. A búcsú nem könnyű, mert Shippou bele szeret. Satsuki Shippou első szerelme.

 • Hangjai: (55. epizód)

Kirara[szerkesztés]

Kirara Sango démoncicája egy kismacska de ha kell át tud változni ekkor már nem is olyan kicsi inkább egy kardfugú tigrisre hasonlít és még repülni is tud. Kirara hűséges társa Sango-nak mindig vele van és segít neki a bajban. Azt is megengedi Sango-nak, hogy a hátán utazzon.

Kouga[szerkesztés]

Kouga egy farkasdémon klán főnöke. Lábaiban lévő Ékkőszilánkok miatt nagyon gyors. A jobb kezében is volt egy Ékkőszilánk ám az a paradicsommadarakkal vívott harcban elveszítette. Eleinte vérszomjas természetű volt, ám Kagome miatt némileg megváltozott. Első találkozásuk után, mikor rájött, hogy Kagome látja az Ékkőszilánkokat, elrabolta, hogy általa szerezhessen még több szilánkot. Valamint ezek segítségével legyőzhesse a klánjuk legnagyobb ellenségét a Paradicsommadarakat. Közben InuYasha is rájuk talált Shippou segítségével és leszámol a Paradicsommadarakkal. Kouga kissé beképzelt és roppant rámenős. Kagome-t az asszonyának tekinti és el akarja hódítani InuYasha-tól. Nincsenek jóban InuYasha-val, folyton leszólja és pocskondiázza őt. Később szert tesz a Goraishira, amivel erős lesz. Megtudta, hogy Kagome érzi az ékkőszilánkok jelenlétét, és ez neki pont kapóra jött. Elrabolta a lányt, és később meglátva Kagome jó tulajdonságait, eldöntötte, hogy Kagome az asszonya lesz. Inuyasha szörnyen féltékeny Kougára. Ha ők ketten találkozak, mindig veszekednek, de nem ölik meg egymást. Bár Kagome nem viszonozza Kouga érzéseit nemis ellenzi őket, sőt néha úgy fest kimondottan szívesen nézi InuYasha féltékenykedését. Kouganak valójában van már egy menyasszonya, a szintén farkasszellem Ayame akinek még gyerekként azt ígérte, hogy feleségül veszi, de amikor Ayame ezt számonkéri Kouga erősen visszakozni látszik..

 • Hangjai:
  • japán: Matsuno Taiki
  • angol: Scott McNeil
  • magyar: Előd Álmos

Totosai[szerkesztés]

Totosai egy démon fegyverkovács aki különböző démoni kardokat készít. Ő készítette InuTaishou agyaraiból a Tessaigat és a Tenseigat. Sesshoumaru szolgája Jaken egyszer felkeresi, hogy, készítsen Sesshoumaru-nak egy pusztító erejű kardot. Ám nem igazán akar kötélnek állni, nem akar gonosz kardot készíteni. Eleinte nem sokra tartja InuYasha-t de később viszonylag úgy ahogy megbarátkozik vele. Totosai modora kissé kötekedős jellemben kicsit hasonlít Myouga-ra az az ha csak lehet távol tartja magát a veszélytől, de azért Myouga-nál bátrabb.

 • Hangjai:
  • japán: Yanami Jouji
  • angol: Richard Newman
  • magyar: előtte Vizy György volt(de mivel ő 2004-ben meghalt), helyére Rudas István lett

Kaijinbou[szerkesztés]

Kaijinbou Toutousai tanítványa volt de rosszra használta a tanult tudást és sok gonosz kardot készített. Kimondottan rosszban van Toutousai-jal. Sesshoumaru elviszi hozzá Goshinki fejét mivel ez a démon halála előtt elharapta a Tetsusaigat és a fogaiból kardot készíttet Kaijinbou-val. Ez a kard lesz a Toukijin ami azonban hatalmába keríti Kaijinbou-t és ráveszi, hogy harcba induljon InuYasha ellen.

 • Hangjai:
  • japán: Aono Takeshi
  • angol: Robert O. Smith
  • magyar: Bolla Róbert

Saimiyashou - Pokoldarazsak[szerkesztés]

A Saimyoushou-k Naraku teremtményei. Ezekkel a mérges darazsakkal képes megakadályozni Miroku-t, hogy használja a kezén lévő lyukat. Valamint kémkedésre, megfigyelésre is használja ezeket a teremtményeit.

Kanna[szerkesztés]

Kanna a semmi démon Naraku teremtménye a testéből született meg. Kanna egy kislány, igen engedelmesen szolgálja Naraku-t. Varázslatos tükrével képes lelkeket rabolni és sok mindent lát is rajta keresztül. Kissé olyan mint egy holdkóros, meglehetősen nyugodt és megfontolt. Hüségesen szolgálja Narakut, egészen a manga végefeléig, amikor is megmutatja Kagoménak hogy hol az ékkő, illetve azt is hol van Naraku emberi szive, aztán meghal.

 • Hangjai:

Goshinki[szerkesztés]

Goshinki roppant erős hatalmas méretű démon. Naraku teremtménye, InuYasha-val vívott harcában képes volt kettéharapni a Tetsusaiga-t. Majdnem legyőzte InuYasha-t, de InuYasha a szorult helyzetében apja démoni vére lett urrá rajta, és széttépte Goshinki-t. Sesshoumaru később Goshinki fogaiból csináltat magának kardot, hogy harcolhasson vele a Tetsusaiga ellen amit persze InuYasha Toutousai-jal helyrehozat.

 • Hangjai: (43. epizód)

Hakudoushi[szerkesztés]

Először Narakut szolgálja, majd Mouryoumarut. Van egy engedelmes állata, Entei. Rengeteg tervet eszelt ki, hogy hogyan ölje meg Narakut, de végül meghalt.

Shinidamachu[szerkesztés]

Démonok, Kikyou feltámasztása után ezek a lények egészítik ki hiányos lelkét, ők hordják neki a holt emberek lelkeit, amikkel életben tartja magát. (a "shinidama" jelenti a holt lelkeket) Felderítésre, és üzenetküldésre is alkalmasak, és repülnek.

Inu no Taishou[szerkesztés]

Daiyoukai (vezérdémon), InuYasha és Sesshoumaru apja, kutyadémon, a nyugati földek ura. Az ő agyaraiból készült a Tessaiga és Tenseiga. Nagyon szerette Izayoit, épp ezért miután megmentette a kis Inuyashával együtt elküldte őket Takemaru kastélyából, és végsőkig harcolt vele. Ám mindketten meghaltak. Takemaru is, és Inu no Taishou is.

 • Hangjai:
  • japán: Ohtsuka Akio
  • angol: Dale Wilson / Don Brown (nagykutyaszellem angol hangja)
  • magyar: Kőszegi Ákos

Izayoi[szerkesztés]

InuYasha halandó édesanyja. Inuyasha még kicsi volt, amikor meghalt (kb. 5-6 éves lehetett).

 • Hangjai:
  • japán: Inoue Kikuko
  • angol: Alaina Burnett
  • magyar:

Seiya - Sesshoumaru Anyja[szerkesztés]

Kutyaszellem. Nem nagyon tudni róla semmit, de a mangában feltűnik. Ő ellentétben Izayoyal szellem volt. Többnyire ezért gunyolja Sessomaru Inuyashat, mert neki nem szellem volt az anyja. Kissé kegyetlen mivel a mangában hagyta volna meghalni Sesshoumarut.

Kagome édesanyja és Nagyapja[szerkesztés]

Emberek. Kagome édesanyját egyszerűen csak mamának szólítják. Nagyapját pedig nagyapának. Nagyon megértőek. A nagypapa mindig kitalál valami betegséget, hogy igazolni tudja Kagome hiányzásait. Néha túlzásba is viszi. Egyébként Kagome nagyapját Jiichannek hívják.

 • Kagome édesanyjának a hangjai:
 • Kagome nagyapjának a hangjai:
  • japán: Matsuo Ginzo (1st voice), Suzuki Katsumi (2nd voice)
  • angol: French Tickner
  • magyar: Szalai Imre

Kagome barátnői[szerkesztés]

Ayumi, Eri és Yuka. Kagome osztálytársai. Nagyon kíváncsiak, és folyton faggatják Kagomét a fiúiról.

 • Ayumi hangjai:
 • Eri hangjai:
  • japán: Matsuda Yuki
  • angol: Saffron Henderson (1st voice), Rebecca Shoichet (2nd voice)
  • magyar: Berkes Boglárka
 • Yuka hangjai:

Hachi[szerkesztés]

Egy Mosómedve szellem. Miroku haverja. Nagyon gyáva, de ha Miroku jól megveri, mindenre képes. Borzasztóan fél Miroku Kazaana-jától. Át tud változni, és repülni is tud.

 • Hangjai:
  • japán: Nakajima Toshihiko
  • angol: Terry Klassen
  • magyar: Csuha Lajos

Mushin[szerkesztés]

Egy részeges öregember. Szeret viccelődni. Ő nevelte fel Mirokut az apja tragikus halála után. Miroku tiszteli, de azért néha elveri azért, hogy kijózanodjon.

 • Hangjai:
  • japán: Fujimoto Yuzuru
  • angol: Alec Willows
  • magyar: Kardos Gábor

Ginta és Hakkaku[szerkesztés]

Kouga követői. Folyton mindenhová utánamennek, de hatalma a szivük. Igaz gyávák, de ha a barátjukról van szó, akkor szó nélkül harcolnak. Nagyon féltik Kougát, és a farkasokat is.

Akago[szerkesztés]

Ő Naraku emberi szive. Egy ideig Mouryoumaruban volt, de a mangában Naraku visszaveszi, és a Fouryouheki használatával eltünteti az auráját.

Tsubaki[szerkesztés]

Egy sötét papnő. Kikyouval együtt tanult, de rossz útra tévedt. Ő átkozta meg Kikyou-t, hogy ha szerelembe esik, akkor annak tragikus vége lesz. Kagome legyőzi, azzal a módszerrel, mint annak idején Kikyou. Két segítője van Momiji és Botan.

Tsubaki (fiatal) hangjai:

Tsubaki (öreg) hangjai:

Menoumaru[szerkesztés]

Az első Movieban feltűnő lepkeszellem. Hyoga utódja. Kinából jöttek Japánba 200 éve a két segítőjével, Rurival, és Harival. Gonosz tréfát űz Inuyasháékkal.

 • Hangjai:

Ruri és Hari[szerkesztés]

A első movieban szerepelnek, ők a Memoumaru lepkeszellem segítői. Az egyik fekete hajú, aki elmásolta a Miroku képességét, a Szélörvényt, a másik pedig halványlila hajú, aki a Sango kétfarkú macskáját, Kirarát vette el tőle.

 • Ruri hangjai:
  • japán: Shiina Hekiru
  • angol: Venus Terzo
  • magyar: Böhm Anita
 • Hari hangjai:
  • japán: Kawakami Tomoko
  • angol: Lalainia Lindbjerg
  • magyar: Dögei Éva

Kaguya Hime[szerkesztés]

A második movie gonosz Tennyomásolata. Igazából gyönyörű, és a Mennyek madártoll talárját akarja megszerezni. Miroku nagyapja pecsételte bele egy tükörbe és csak az öt legendás tárgyal lehet kiszabadítani úgy, hogy a Fuji öt tavába dobják. Persze Naraku Kagurat és Kannat arra utasítja, hogy szerezze meg az öt legendás tárgyat. Megis találják az egészet és így kerül ki Kaguya a tükörből. Kaguya ebbe a tükörbe próbalta bezárni InuYasha emberi részét. De Kagome megkadályozza. [[Kép:<img src="http://photos2.hi5.com/0060/231/273/qACI1q231273-02.jpg" >|thumb|right.jpg]]

 • Hangjai:

Setsuna no Takemaru[szerkesztés]

Egy tábornok, aki szerette Izayoit, de megölte azért mert gyermeket várt egy youkaitól. A harmadik movieban szerepel, amikor Inuyasha és Sesshoumaru együttes erővel győzik le az apjuk harmadik kardját, a Sou'ungát. (A movie szerint a három kard a három világ legyőzője, a Tessaiga a földé, ahol az emberek élnek, a védelmező kard, a Tenseiga a mennyek kardja, a feltámasztó, a Sou'unga pedig a pokol kardja, a pusztító.)

 • Hangjai:

A Háború négy istene[szerkesztés]

A Negyedik movie négy főgonosza, közös nevükön a Shitoushin. A Haurai szigeten élnek, ami ötven évenként jelenik meg. Hanyou-erővel táplálkoznak. Végül nekik is az lesz a vesztük, hogy összeakadnak InuYasháékkal. Ryura no Anija, Gora, Jura és Kyora.

 • Ryura no Anija hangjai:
 • Gora hangjai:
  • japán: Saizen Tadahisa
  • angol: Ward Perry
  • magyar: Bolla Róbert
 • Jura hangjai:
 • Kyora hangjai:

Ai[szerkesztés]

Féldémon A Haurai szigeten élő legkisebb féldémon kislány, és őt küldik el megkeresni InuYashát

 • Hangjai:

Asagi[szerkesztés]

Féldémon A Haurai szigeten élő legidősebb féldémon kislány, kissé a többiek vezetője is

 • Hangjai:
  • japán: Orikasa Fumiko
  • angol: Rebecca Shoichet
  • magyar: Lamboni Anna

Ayame[szerkesztés]

Démon. Egy farkasdémon lány, aki szerelmes Kouga-ba és megígérte, hogy elveszi őt feleségül.

 • Hangjai: (83., 84. és 102. epizód)

Bokusenou[szerkesztés]

Növény démon Egy mangoliafa démon. Belőle készült a Tetsusaiga és a Tensaiga hüvelye.

Bunza[szerkesztés]

Démon Toutousai kis tanítványa. Az anime-ben akkor jelenik meg, amikor InuYasha Totosaihoz megy, mert meg szeretné tudni, hogy hogyan törheti át Naraku pajzsát. Totosai mindenféle feladatot ad nekik, és ők azt hiszik hogy ez a kiképzés része..

 • Hangjai: (72. epizód)
  • japán: Noda Jonko
  • angol: Cathy Weseluck
  • magyar: Seder Gábor

Dai és Roku[szerkesztés]

Féldémon A Haurai szigeten élő, két kicsit szemtelen féldémon ikertestvér srác. Hajuk színe az egyiknek narancsoszöld, a másiknak pedig zöldesnarancs.

 • Dai hangjai:
 • Roku hangjai:
  • japán: Kiuchi Reiko
  • angol: Gabe Khouth
  • magyar: Berkes Bence

Enju[szerkesztés]

Démon Urasue teremtménye. Képes agyagkatonákat készíteni, mert Urasue megtanította rá. Később a bátja kényszeríti őt agyagkatonák készítésére.

 • Hangjai: (92. epizód)
  • japán: Orikasa Fumiko
  • angol: Lisa Ann Beley
  • magyar: Csondor Kata

Eshi[szerkesztés]

Ember Egy rajzoló, aki egy Ékkőszilánk segítségével tintadémonokat tud megidézni

Fake Suijin[szerkesztés]

Démon A hamis vízi isten, aki ellopja Suijin szigonyát, amivel átveszi a hatalmat

Gatenmaru[szerkesztés]

Démon Egy rablóbanda gonosz nőgyilkos vezére

 • Hangja: (51-52. epizód)
  • japán: Koyasu Takehito
  • angol: Adam Henderson
  • magyar: Varga Rókus

Gokurakuchou[szerkesztés]

Démon Paradicsommadarak, a farkasdémonok nagy ellenségei

Kemukujara no Bakemono[szerkesztés]

Démon Hajdémon. Naraku egyik inkarnációja.

Hiten[szerkesztés]

Démon A villámfivérek szebbik tagja, lándzsájával pusztító villámokat szórt

 • Hangjai: (9-10. epizód)

Hitomi[szerkesztés]

Ember Souta szerelme

 • Hangjai: (90. epizód)
  • japán: Tomisaka Akira
  • angol: Nicole Bouma
  • magyar: Kántor Kitty

Hojo[szerkesztés]

Ember Kagome udvarlója a sulijából. Mivel Kagome nagyapja mindenféle betegséget kitalál, Houjo rengeteg ajándékot visz Kagomenak.(gyümölcsöket, talizmánokat stb.)

 • Hangjai:

Jinenji[szerkesztés]

Féldémon Hatalmas termetű kissé mulya féldémon. Anyjával gyógynövénykertet gondoz

 • Hangjai: (31. és 96. epizód)

Jinenji szülei[szerkesztés]

Féldémon Féldémon fiú, apja lódémon, anyja ember.

Jinenji anyja hangjai: (31. és 96. epizód)

Juuroumaru[szerkesztés]

Démon Naraku teremtménye, szájában egy másik démon Kageroumaru rejtőzik

Kageroumaru[szerkesztés]

Démon Juuroumaru szájában rejtőzködő roppant gyors démon. Szintén Naraku teremtménye

 • Hangjai: (46. epizód)
  • japán: Yamazaki Takumi
  • angol: Brian Drummond
  • magyar: Varga Rókus

Kamakiri[szerkesztés]

Démon Imátkozó sáska démon, aki egy hercegnő kinézetét ölti magára, akit már felfalt.

Kanade[szerkesztés]

Ember A Hourai szigetet védelmező papnő, aki a sziget védelmében feláldozta magát

 • Hangjai:
  • japán: Van Tomiko
  • angol: Rebecca Shoichet
  • magyar: Gerbert Judit

Karan[szerkesztés]

Démon A macskák famíliájába tartozó démon. Képessége, hogy tüzet tud csiholni magából.

 • Hangjai: (75-77. epizód)
  • japán: Teppouzuka Yoko
  • angol: Maggie Blue O'Hara
  • magyar: Zsigmond Tamara

Kawaramaru[szerkesztés]

Démon Urasue teremtménye, Enju bátja. Rákényszeríti Enjut agyagkatona-készítésre. Miután InuYasha legyőzi őt, Enju szabaddá válik.

 • Hangjai: (92. epizód)

Kijo Urasue[szerkesztés]

Démon Ő támasztja fel Kikyou-t, hogy segítsen neki ékkőszilánkokat szerezni.

 • Hangjai: (14. epizód)
  • japán: Ohta Yoshiko
  • angol: Cathy Weseluck
  • magyar: Bókai Mária

Koharu[szerkesztés]

Ember Egy árva lány szereti Miroku-t, Miroku segített rajta, mikor a falujában járt

 • Hangjai: (41-42. epizód)
  • japán: Iwatsubo Rie
  • angol: Brittney Irvin
  • magyar: Kapu Hajnalka

Kouryu[szerkesztés]

Állat démon Souten házi kis sárkánya. Ha háromszor fejbe verik, akkor átváltozik egy kis felhővé, és villámokat szór.

 • Hangjai: (68. epizód)

Kumo Gashira[szerkesztés]

Démon Embernek tűnő pókdémon

Manten[szerkesztés]

Démon A villámfivérek csúnyábbik tagja. A szájából képes tüzet okádni

 • Hangjai: (9-10. epizód)

Mayu[szerkesztés]

Ember A saját hibájából meghal egy tűzben, és kísértetként visszajár. Kagome megmenti őt.

 • Hangjai: (12. epizód)
  • japán: Saito Ayaka
  • angol: Chantal Strand
  • magyar: Kántor Kitty

Mimisenri[szerkesztés]

Démon Egy öreg nagy fülű démon, aki szinte mindent meghall

Moegi[szerkesztés]

Féldémon A Hourai szigeten élő egyik féldémon kislány, komoly megfontolt jellemű

 • Hangjai:

Mukadejourou[szerkesztés]

Démon Egy százlábú démon, ő rántja be a kútba Kagome-t

Muonna[szerkesztés]

Démon Anyadémon. Sesshoumaru általa akarja tőrbe csalni InuYasha-t

Musou[szerkesztés]

Féldémon Naraku emberi szívét hordozó arctalan lény, akit kicsivel később újra magába olvasztott Naraku

 • Hangjai: (69-71. epizód)
  • japán: Sugita Tomokazu (arcnélküli), Yanaka Hiroshi (arccal)
  • angol: Brian Dobson
  • magyar: Juhász Zoltán

Nanushi[szerkesztés]

Ember Annak a falunak a vezére, akit a hamis vízi isten sakkban tart

Nikuzuki no Men[szerkesztés]

Démon Húsevő maszk, Kagome ékkőszilánkjainak közelsége miatt kelt újra életre

Nobunaga Amari[szerkesztés]

Ember Japán történelmi személy, titkon szereti Tsuyu hercegnőt

 • Hangjai: (8. epizód)

Hyounekozoku no Oyakata-sama[szerkesztés]

Démon A macskák famíliájába tartozó démon

Rasetsu[szerkesztés]

Ember Rasetsu gyújtotta rá Onigumo-ra a házat, miután az átverte őt. Hetvenéves öregemberként, halála előtt megvallja bűneit Kikyounak (többek között, hogy Onigumo indíttatására akarta megölni Kikyout), és rábízza a "mage"-ját, ami a harcos férfiak copfja, hogy temesse el neki a Hakureizan szent hegynél, ahol a lelke megtisztulhat.

Ryoyakan[szerkesztés]

Démon Nagy farkasdémon, Naraku uszítja InuYasha ellen, de egyébként békés természetű

 • Hangjai:

Ryoushu no Hime[szerkesztés]

Ember Miroku felesége lenne. Hótündér

Ryuukotsusei[szerkesztés]

Démon InuTaishou ellensége volt. Naraku feltámasztja, de Inuyasha végleg legyőzi

Sakasagumi no Yura[szerkesztés]

Démon Yura a hajdémon. Az ékkőszilánkokra fáj a foga, de belebukik

 • Hangjai: (3-4. epizód)

Sanbiki no Sarusei[szerkesztés]

Démon Három majom. Viccesek és nagyon idegesítőek

Sarugami-sama[szerkesztés]

Démon A majmok istene

Satoru[szerkesztés]

Ember Mayu testvére, ő kómába esett a tűzben, és Mayu meg akarja ölni

Seikai[szerkesztés]

Ember Egy szerzetes, aki leleplezi Kikyou titkát a sorozat elején

Serina és Suzana[szerkesztés]

Ember Két nindzsa lánytestvér, és Sango-t ráveszik, hogy tanítsa őket a szellemirtásra.

 • Serina hangjai: (59. epizód)
 • Suzuna hangjai: (59. epizód)

Shibu Karasu[szerkesztés]

Állat démon Egy varjúdémon az ő jóvoltából törik szét a szent gyöngy (ékkő)

Shion[szerkesztés]

Féldémon A Haurai szigeten élő egyik féldémon kissrác, meglehetősen félénk

 • Hangjai:

Shiori[szerkesztés]

Féldémon Apja denevérdémon, anyja ember, ő is egy félszellem, és egyben a pajzs őrzője is. Az ő segítségével lesz az erőteret törő Tetsusaiga

 • Hangjai: (73-74. epizód)

Shiori apja, Tsukuyumaru[szerkesztés]

Démon Egy denevérdémon. Ő védte meg apjától a falut, ahol éltek.

Shiori anyja[szerkesztés]

Ember A félszellem kislány édesanyja, aki szerelmes volt egy denevérszellemben, és egy kislányt szült neki. A kislánya származása miatt állandóan bántják a falusiak az denevértámadásoktól. Így egy nap feláldozza nekik Shiorit.

 • Hangjai: (73-74. epizód)
  • japán: Yamaguchi Yuriko
  • angol: Lisa Ann Beley
  • magyar:

Shunran[szerkesztés]

Démon A macskák famíliájába tartozó démon. Képessége, hogy a botjával mindent megfagyaszt.

 • Hangjai: (75-77. epizód)

Shuuran[szerkesztés]

Démon A macskák famíliájába tartozó démon. Képessége, hogy a fején található fejdíszén keresztül villámokat idéz meg.

 • Hangjai: (75-77. epizód)

Souten[szerkesztés]

Démon Hiten és Manten, a két villámfivér legfiatalabb kistestvére

 • Hangjai: (68. epizód)
  • japán: Mizutani Yuko
  • angol: Rebecca Shoichet
  • magyar: Szabó Luca

Suijin[szerkesztés]

Démon Az igazi vízi isten, vízi tündér. Amakoi szigonyának jogos tulajdonosa

Taigokumaru[szerkesztés]

Démon Denevérdémonok vezére

Takeda Kuranosuke[szerkesztés]

Ember Egy gazdag lord. Sango udvarlója lesz

 • Hangjai: (78. epizód)

Taroumaru és Suekichi[szerkesztés]

Ember Két jó barát kisgyerek a vízi isten tava melletti faluból

Tatarimokke[szerkesztés]

Démon Lélektilinkó. A gyermekek lelkét vezeti a túlvilágra

Tesso[szerkesztés]

Démon Patkánydémon

Toukajin[szerkesztés]

Féldémon Egy démonfát nevelő kövér féldémon, aki a hosszú élet gyümölcsét akarja a fától

 • Hangjai: (57-58. epizód)

Touran[szerkesztés]

Démon A macskák famíliájába tartozó démon. Képessége, hogy virágszirmokkal kábít.

 • Hangjai: (75-77. epizód)

Tsubo Tsukai[szerkesztés]

Démon A varázsfüst szellem irányítója

Tsukumo no Gama[szerkesztés]

Ember Egy nagyúr, akit megszáll egy békadémon. A 99. nemzedékének a 99. varangya.

Tsuyu Hime[szerkesztés]

Ember Tsukumo no Gama felesége, az ő titkos imádója Nobunaga