Illés Gabriella

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Illés Gabriella Barbara (Vác, 1979. június 4. –) producer.

Tanulmányai[szerkesztés]

Általános iskolai tanulmányait Fóton végezte, majd a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett. Ezt követően a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának kommunikáció szakán diplomázott, majd a Sorbonne-on végzett marketing-menedzsment szakirányon, s végül a Debreceni Egyetemen szerzett PhD-t.

Pályafutása[szerkesztés]

1998–2014 között televíziósként dolgozott. Gyakornokként kezdte pályafutását, majd olyan sikeres műsorok szerkesztője, főszerkesztője, később producere lett, mint például a Megasztár, a Nagy Duett vagy a Propaganda.

2013-tól a TV2 csoport valamennyi kábelcsatornájának kreatív vezetője[1] lett.

2014-ben saját céget alapított TulipánTündér Produkció néven, mely elsőként A Játékkészítő című akciómesét mutatta be, amelyet több mint 100 000-en láttak a színpadon és a mozikban. Később különböző nagyszabású kiállításokat szervezett, mint például a Gateway to Space vagy a Champion, melyeket szintén több tízezren látogattak meg.

2017-ben az Álomutazó című saját fejlesztésű mesemusicalt vitte színpadra a TulipánTündér Produkció, amely akkora siker lett, hogy 2018-ban ismét bemutatásra került, s összesen több mint 100 000-en látták.

A TulipánTündér Produkció életre hívta az Andrássy Élményparkot, amelyben elsőként a Future Park című kiállítás, a világ legmodernebb tudományos játszótere került megrendezésre, majd 2019-ben az Avatar – Fedezd fel Pandorát című interaktív kiállítás.

2018 óta az UNICEF bajnoka.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Illés Gabriella a TV2 Csoport kreatív vezetője. www.media-kabel-muhold.hu. [2019. június 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. június 4.)

Források[szerkesztés]