Ide süss!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ide süss!

Műsorvezető
Zsűri

Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok7
Epizódok72
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás kezdete2018. március 26.
Státuszfut
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Ide süss! magyar főzőműsor, amely 2018-ban indult, lekoppintva egy régi televíziós ifjúsági ajánlóműsor címét (Idesüss!). A produkcióban cukrászok mérik össze szaktudásukat, melyet kéttagú zsűri értékel. Műsorvezetők: Hajós András humorista, valamint A Konyhafőnök c. főzőműsorból ismert Sass Dániel. A zsűrit Baracskay Angéla profi cukrász és „az ország pékje”-ként elismert Szabadfi Szabolcs alkotja. A műsort eredetileg 2017 őszén tervezték bemutatni,[1] de végül csak 2018. március 26-án mutatta be a Viasat 3.[2]

A műsor tematikája[szerkesztés]

A műsor az angol Sütimester (The Great British Bake Off) hazai adaptációja, melyben különböző országrészekből érkező amatőr cukrászok küzdenek meg egymással minden hétköznap. A versenyzőknek adásról adásra egyre bonyolultabb kihívásokkal kell szembenézniük, hogy kreativitásukkal és tudásukkal bebizonyítsák, ők a legjobbak.

Formátum[szerkesztés]

Egy évad 10 epizódból áll. A 12 versenyzőből minden fordulóban kiesik egy, így a 10. fordulóra, a döntőre már csak 3 jelölt marad, akik közül a legtehetségesebb megszerzi az „ország legjobb amatőr cukrásza” címet és 5 millió Ft fődíjat is kap.

A műsor április 1-jén sugárzott, speciális részében nyolc híresség versenyzett egymással (Ganxsta Zolee, Köllő Babett, Varga Győző, Molnár Andrea, Cynthia Dictator, Risztov Éva, Gáspár Győző és Sütő Enikő). A győztes egy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel nyereményét.[3]

Minden epizódban egy-egy cukrász- és péksüteményt készítenek a versenyzők. Ezek többnyire adott tematika szerint, de saját recept alapján készítendők el. Vannak technikai feladatok is, amikor egy hiányos receptleírást követve, azt helyesen kiegészítve kell egy süteményt megcsinálni.

A zsüri az epizódok végén az aktuálisan nyújtott teljesítmény alapján kiválasztja a nap győztesét, és dönt arról, hogy ki nem juthat tovább a következő fordulóba.

Források[szerkesztés]