Hradec Králové-i járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hradec Králové-i járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületHradec Králové-i kerület
Rendszám
  • HK
  • HR
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Hradec Králové-i járás (Csehország)
Hradec Králové-i járás
Hradec Králové-i járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 50° 12′ 34″, k. h. 15° 49′ 57″Koordináták: é. sz. 50° 12′ 34″, k. h. 15° 49′ 57″
A Wikimédia Commons tartalmaz Hradec Králové-i járás témájú médiaállományokat.
A Hradec Králové-i járás

Hradec Králové-i járás (csehül: Okres Hradec Králové) közigazgatási egység Csehország Hradec Králové-i kerületében. Székhelye Hradec Králové. Lakosainak száma 160 107 fő (2007). Területe 891,62 km².

Városai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BabiceBarchovBěleč nad OrlicíBenátkyBlešnoBoharyněČernilovČernožiceChlumec nad CidlinouChudeřiceČistěvesDivecDobřeniceDohaliceDolní PřímHabřinaHlušiceHněvčevesHolohlavyHořiněvesHradec KrálovéHrádekHumburkyHvozdniceJeníkoviceJíloviceKáraniceKlamošKobyliceKosiceKosičkyKrálíkyKratonohyKunčiceLedceLejšovkaLhota pod LibčanyLibčanyLibníkoviceLibranticeLibřiceLišiceLocheniceLodínLovčiceLužanyLužec nad CidlinouMáslojedyMěníkMlékosrbyMokrovousyMyštěvesMžanyNechaniceNedělištěNepolisyNové MěstoNový BydžovObědoviceOhnišťanyOlešniceOsiceOsičkyPetrovicePísekPrasekPraskačkaPředměřice nad LabemPřevýšovPšánkyPuchloviceRačice nad TrotinouRadíkoviceRadostovRoudniceSadováŠaplavaSendražiceSkaliceSkřivanySloupnoSmidarySmiřiceSmržovSověticeStará VodaStarý BydžovStěžeryStračovStřezeticeSvětíSyrovátkaTěchloviceTřebechovice pod OrebemTřesoviceUrbaniceVinaryVrchovniceVšestaryVýravaVysoká nad LabemVysoký ÚjezdZachrašťanyZdechovice

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Hradec Králové District
A Wikimédia Commons tartalmaz Hradec Králové-i járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Hradec Králové District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Hradec Králové című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.