Jičíni járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jičíni járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületHradec Králové-i kerület
RendszámJC
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Jičíni járás (Csehország)
Jičíni járás
Jičíni járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 50° 26′ 13″, k. h. 15° 21′ 05″Koordináták: é. sz. 50° 26′ 13″, k. h. 15° 21′ 05″
A Wikimédia Commons tartalmaz Jičíni járás témájú médiaállományokat.
A Jičíni járás

Jičíni járás (csehül: Okres Jičín) közigazgatási egység Csehország Hradec Králové-i kerületében. Székhelye Jičín. Lakosainak száma 77 306 fő (2007). Területe 886,63 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

BačalkyBašniceBěcharyBílsko u HořicBoháňkaBorekBrada-RybníčekBřezinaBříšťanyBudčevesBukviceButovesBystřiceCerekvice nad BystřicíČervená TřemešnáČešovCholeniceChomuticeChotečChyjiceDěteniceDílceDobrá Voda u HořicDolní LochovDřevěniceHolínHolovousyHořiceJeřiceJičínJičíněvesJinoliceKacákova LhotaKbelniceKněžniceKonecchlumíKopidlnoKostelecKovačKozojedyKyjeLázně BělohradLibáňLibošoviceLibuňLískoviceLukavec u HořicLužanyMarkvarticeMiletínMilovice u HořicMladějovMlázoviceNemyčevesNevraticeNová PakaOhařiceOhavečOsekOstroměřOstružnoPeckaPetrovičkyPodhorní Újezd a VojicePodhradíPodůlšíRadimRašínRohozniceRokytňanySamšinaŠárovcova LhotaSběřSedlištěSekeřiceSlatinySlavhosticeSobčiceSoběrazSobotkaStará PakaStaré HradyStaré MístoStaré SmrkoviceStřevačSukoradySvatojanský ÚjezdTetínTřebnouševesTřtěniceTuřÚbislaviceÚdrniceÚhlejovÚjezd pod TroskamiÚlibiceValdiceVelišVidochovVitiněvesVolaniceVrbiceVřesníkVršceVysoké VeselíZámostí-BlataZelenecká LhotaŽelezniceŽereticeŽidoviceŽlunice

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Jičín District
A Wikimédia Commons tartalmaz Jičíni járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Jičín District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Jičín című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.