Hilton Hotels

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hilton logo

Hilton Hotels vállalat, a Blackstone kockázati tőke (private equity) társaság tulajdonolja, miután az alap 2007-ben megvásárolta az alapító Hilton családtól. A 2007-es jelentés szerint több, mint 80 országban 2645 szállodája mintegy 485.000 szobával rendelkezik.

A cég franchise partnerei, márkái: Hilton Hotels, Conrad Hotels, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations Company, Homewood Suites by Hilton, és Waldorf Hilton. Conrad Hilton alapította Cisco, Texas a mostani központ pedig Beverly Hills, California.

Története[szerkesztés]

A vállalkozást 1919-ben alapította meg Conrad Hilton.


A szócikk egy része még lefordítandó. Segíts te is a fordításban!

Hilton márkák[szerkesztés]

Hilton HHonors program[szerkesztés]

Hilton HHonors program a vállalat hűségprogramja, mely az összes franchise partnernél alkalmazható. Pl: Hilton brands. Blue, Silver, Gold, Diamond minősítés megszerzésére van lehetőség.

Az egyetlen olyan hűségprogram, ahol a tagok nemcsak vendégéjszakákat, hanem repülőjegyükhöz szükséges mérföldeket is nyernek a 3000 Hilton családi szállodában, mintegy 80 országban. Ha éppen van szabad standard szoba a szállodában, beválthatják a hűségprogramban szerzett pontjaikat vendégéjszakákra.

Ingyen szállást, programokat és álomnyaralást nyerhetnek. A program tagjai bármikor átválthatják repülőjegyekre is a pontjaikat. A VIP tagok pedig wellness szolgáltatásra is jogosultak.

Magyarországi Hilton szállodák[szerkesztés]

Hilton Budapest

Hasonló szócikkek[szerkesztés]

Híres Hilton-ok[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Hilton Hotels témájú médiaállományokat.

Forrás[szerkesztés]