Hilton Hotels

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hilton logo

Hilton Hotels vállalat, a Blackstone kockázati tőke (private equity) társaság tulajdonolja, miután az alap 2007-ben megvásárolta az alapító Hilton családtól. A 2007-es jelentés szerint több, mint 80 országban 2645 szállodája mintegy 485.000 szobával rendelkezik.

A cég franchise partnerei, márkái: Hilton Hotels, Conrad Hotels, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations Company, Homewood Suites by Hilton, és Waldorf Hilton. Conrad Hilton alapította Cisco, Texas a mostani központ pedig Beverly Hills, Kalifornia.

Története[szerkesztés]

Az első hotelépület 1919-ben alapította meg Conrad Hilton Texasban, Cisco Mobley Hotel néven Az első Hilton hotel a Dallas Hilton Hotel volt Texasban.

Hilton márkák[szerkesztés]

Hilton HHonors program[szerkesztés]

Hilton HHonors program a vállalat hűségprogramja, mely az összes franchise partnernél alkalmazható. Pl: Hilton brands. Blue, Silver, Gold, Diamond minősítés megszerzésére van lehetőség.

Az egyetlen olyan hűségprogram, ahol a tagok nemcsak vendégéjszakákat, hanem repülőjegyükhöz szükséges mérföldeket is gyűjtenek a közel 4000 Hilton családi szállodában, mintegy 100 országban.

Ingyen szállást, programokat és álomnyaralást nyerhetnek. A program tagjai bármikor átválthatják repülőjegyekre is a pontjaikat. www.hhonors.com

Magyarországi Hilton szállodák[szerkesztés]

Hilton Budapest
  • Hilton Budapest
  • Hilton Budapest City

Hasonló szócikkek[szerkesztés]

Híres Hilton-ok[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Hilton Hotels témájú médiaállományokat.

Forrás[szerkesztés]