Herbály Péter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Herbály Péter
Személyes adatok
Teljes név Herbály Péter
Születési dátum 1980. február 2.
Születési helyBudapest, Magyarország
Beszélt nyelvek angol, német
Egyéb foglalkozás menedzser
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
?NB IIjátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
2007FIFA-tagStrandlabdarúgó játékvezető
SablonWikidataSegítség

Herbály Péter (Budapest, 1980. február 2.) magyar nemzetközi strandlabdarúgó-játékvezető. Egyéb foglalkozása: egy multinacionális cég főosztályvezetője, menedzser.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

A játékvezetői vizsga letételét követően a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) különböző labdarúgó osztályaiban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. NB. III-as minősítéssel lett országos utánpótlás játékvezető. Az országos keretben, az NB. II. -ben foglalkoztatták rendszeresen, majd átminősítéssel nemzeti- és nemzetközi strandlabdarúgó-játékvezető lett. Több mérkőzést vezetett a futsal NB. I.-es magyar bajnoki sorozatban. Vezetett strandlabdarúgó döntőinek száma: 1. (2008).

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottságának felterjesztésére 2007-ben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) beach soccer, standlabdarúgó-játékvezetőinek táborába került. A 49 nemzetközi strandlabdarúgó-játékvezető között ketten, ő és Mészáros István képviselik Magyarországot.

Világbajnokság[szerkesztés]

2007 júliusában megkapta a magyar játékvezetés történetének első hivatalos strandfoci-játékvezető küldést. A portugál Portimaóban vezethetett. 2008-ban több megbízást kapott, vezetett a benidormi világbajnoki selejtezőn, Olaszországban a lignanói tornára, ahol a strandlabdarúgó világbajnokság egyik selejtező csoportja volt. A tornán, kiegyensúlyozott tevékenységének köszönhetően a döntő egyik bírója lehetett. A 2009 évi strandlabdarúgó világbajnokság selejtező sorozatában, Portugáliában kapott megtisztelő játékvezetői feladatot. 2010. júniusig 11 tornán, kettő mundialitón, azaz minivilágbajnokságon működött. Hét alkalommal vezethetett döntőt.

Játékvezető-család[szerkesztés]

Herbály Lajos a játékvezető édesapja az országos játékvezetői kertben NB. II. -es minősítéssel 1989-től 1995-ig fújta a sípot, kispályás mérkőzéseken ma is aktív játékvezető. Idősebbik fia Herbály Attila az NB. III.-as minősítésű játékvezetést a labdarúgásért (kapusként játszott) hagyta abba. Általános tapasztalat, hogy egy labdarúgó a játékvezetésért hagyja abba a játékot, esetében pont fordítva történt. A fiatalabbik fiú, Péter a szigorúan meghatározott játékvezetői útvonal bejárásával lett, országos, majd nemzetközi minősítésű strandlabdarúgó-játékvezető.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]