Halifax (Kanada)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Halifax
Mottó: E Mari Merces
Közigazgatási adatok
Ország Kanada
TartományÚj-Skócia
Alapítás éve1749
PolgármesterPeter Kelly
Körzethívószám902
Testvérvárosok
Lista
Népesség
Népesség440 072 fő (2021)[1]
Népsűrűség80,16 fő/km²
Földrajzi adatok
Tszf. magasság145 m
Terület5490,18 km²
IdőzónaUTC−4
Elhelyezkedése
Halifax (Kanada)
Halifax
Halifax
Pozíció Kanada térképén
é. sz. 44° 38′ 52″, ny. h. 63° 34′ 17″Koordináták: é. sz. 44° 38′ 52″, ny. h. 63° 34′ 17″
Halifax weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Halifax témájú médiaállományokat.

Halifax (miꞌkmaq indián nyelven Kjipuktuk) város a kanadai Új-Skócia tartományban. 1749-ben alapították, és 1841-ben kapott városi rangot. 1996. április 1-jén Új-Skócia megszüntette a várost, és az addigi Halifax megye négy helyi önkormányzatának összevonásával létrehozta Halifax regionális önkormányzatot (angolul: Halifax Regional Municipality), egy egyszintű közigazgatási egységet. Jelenleg a város egykori területét várostérségként tartják nyilván, de közigazgatási szerepe nincsen.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Halifax Regional Municipality című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a City of Halifax című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]