Gonzalo García Vivanco

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gonzalo García Vivanco
Életrajzi adatok
Születési névGonzalo García Vivanco
Született1981december 25. (42 éves)
Guadalajara, Jalisco,  Mexikó
Pályafutása
Aktív évek2002 -

Gonzalo García Vivanco IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
SablonWikidataSegítség

Gonzalo García Vivanco (Guadalajara, 1981. december 25. –) mexikói színész, modell.

Élete[szerkesztés]

Gonzalo García Vivanco 1981. december 25-én született Guadalajarában. A TV Azteca színészképzőjében, a Centro de Formación actoralban (CEFAC) tanult. 2003-ban az Un nuevo amor című telenovellában debütált, mint Pablo de la Vega Montoya. 2009-ben Dulce María partnere volt a Verano de amorban.A TV Azteca színészképzőjében, a Centro de Formación actoralban (CEFAC) kezdte tanulmányait. Az első szerepét az Un nuevo amor telenovellában kapta, mint Pablo de la Vega Montoya. 2004-ben a Soñaras telenovellában megkapta Pablo szerepét Yahir, Sandra Echeverría és Vanessa Acosta mellett. Ugyanebben az évben szerepelt a Las Juanas telenovellában, amelyben Juan Ignacio karakterét kapta meg.

2007-ben szerepelt Sarokba szorítva (Accoralada) sorozatban, mint Eduardo. A sorozatban olyan színészekkel játszhatott együtt, mint Alejandra Lazcano, David Zepeda, Maritza Rodríguez és Jorge Luis Pila. 2009-ben Dulce María partnere volt a Verano de amorban.

2010-ben Ojo por ojo című telenovellában Arcángel Barragán szerepét játszotta, olyan színészekkel dolgozhatott együtt, mint Gaby Espino, Miguel Varoni, Gregorio Pernia vagy Carmen Villalobos. 2010 és 2011 között Soy tu fan sorozatban eljátszotta Diego García karakterét. 2011-ben Jesse & Joy - ¡Corre! és a Amandititita - Eres un mamón című videóklipekben is látható volt. 2012-ben Relaciones peligrosas telenovellában főbb szerepet kapott Sandra Echeverría, Gabriel Coronel, Ana Layevska és Maritza Bustamante mellett.

Az egyik legfontosabb szerepét Az örökség (La Patrona) című telenovellában kapta 2013-ban, mint Luis 'Lucho' Vampa Aracely Arámbula, Jorge Luis Pila, Christian Bach és Erika de la Rosa mellett, Az alakításáért megkapta a Legjobb férfi mellékszereplő díjat a Premios Tu Mundo rendezvényen 2013-ban. 2014-ben megkapta Mauricio szerepét az Estar o no estar című mozifilmben.

Filmográfia[szerkesztés]

Év Cím Szerep
2014 Tierra de Reyes Flavio Gallardo
2014 Los miserables Pedro Morales
2013 Az örökség (La Patrona) Luis 'Lucho' Vampa / Yamila
2012 Relaciones peligrosas[1] Juan Pablo Reyes / Daniel Arámbula / Gael Sánchez
2010-2011 Soy tu fan Diego García
2010 Ojo por ojo Arcángel Barragán
2009 Verano de amor Mauro Villalba Duarte
2007 Sarokba szorítva (Accoralada) Eduardo
2004 Las Juanas Juan Ignacio
2004 Soñaras Pablo
2003 Un nuevo amor Pablo de la Vega Montoya

Díjak és jelölések[szerkesztés]

Év Díj Kategória Cím Eredmény
2009 People en Español-díj Legjobb fiatal színész Verano de Amor Jelölve
2010 TVyNovelas-díj Legjobb fiatal színész Jelölve
2012 Premios Tu Mundo Legjobb férfi gonosz Relaciones peligrosas Jelölve
People en Español-díj Legjobb férfi gonosz Jelölve
2013 Miami Life Awards Legjobb férfi gonosz Jelölve
Premios Tu Mundo Legjobb férfi mellékszereplő La Patrona Elnyerte

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Gonzalo García Vivanco című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]