Galán Géza J.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Galán Géza J.
Született1986. március 22. (38 éves)
Pozsony
Állampolgárságamagyar
SzüleiGalán Géza
Foglalkozása
IskoláiFöldessy Margit Színjáték- és Drámastúdió

SablonWikidataSegítség

Galán Géza J., Galán Géza József (Pozsony, 1986. március 22.)[1] magyar színész, televíziós műsorvezető.

Családja[szerkesztés]

Galán Géza színész fia, Galán Angéla testvére. Édesanyja Zalka Katalin újságíró. Felesége Galán-Fazekas Ibolya a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum múzeumpedagógusa[2]. Első gyermeke Galán Gáspár, 2017 tavaszán született. Második gyermekük Zsigmond.

Pályafutása[szerkesztés]

Már gyermekkora óta foglalkozott a színészettel. A pozsonyi Duna utcai általános iskolába járt, majd a budapesti a Waldorf-gimnáziumban és a Szent Margit Katolikus Egyházi Gimnáziumban folytatta tanulmányait.13 éves volt, amikor családjával a magyar fővárosba költözött. Érettségi után a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmművészeti karának televíziós rendező, műsorvezető szakán tanult. 2004 és 2009 között az Életképek című filmsorozatban alakította Nagylaki Gábort, 17 évesen, még gimnazistaként választottak ki a szerepre Földessy Margit stúdiójában.

Az Arcok a médiában, a Fogadóóra, a Skandináv lottó-sorsolás, és a Hatoslottó-sorsolás műsorvezetője, de volt olyan is, amikor helyettesítésként volt műsorvezető a Szerencsejáték Zrt. sorsolásainál. 2011. június 11-én a SzerencseSzombat műsornál, 2013. június 16-án a Hatoslottó sorsolásnál helyettesítették az állandó műsorvezetőket. Harsányi Leventét és Marczali Lászlót.

A Vaskapu Kastély Mohács Bortermelő Kft. tulajdonosa, és 2019-től saját borok termelésével foglalkozik a mohácsi Vaskapu birtokon.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Galán Géza J. az Internet Movie Database oldalon (angolul)
  2. Munkatársak – Kanizsai Dorottya Múzeum (hu-HU nyelven). (Hozzáférés: 2023. szeptember 18.)
  3. Lees Brothers téli hírlevél 4.. us20.campaign-archive.com. (Hozzáférés: 2023. szeptember 18.)

Források[szerkesztés]