Fred Kammer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fred Kammer
Született1912. június 3.
Brooklyn
Elhunyt1996. február 21. (83 évesen)
Florida
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásajégkorongozó
IskoláiHotchkiss School
SablonWikidataSegítség
Szerzett érmek
Egyesült Államok színeiben
Jégkorong
Olimpiai játékok
bronz
1936, Garmisch-Partenkirchen
csapat
Világbajnokság
bronz
1936, Garmisch-Partenkirchen

August Frederick „Fred” Kammer, Jr. (New York, Brooklyn, 1912. június 3.Hobe Sound, Florida, 1996. február 21.) olimpiai bronzérmes amerikai jégkorongozó, amatőr golfozó.

1934-ben végzett a Princetoni Egyetemen. Az egyetemi tanulmányai alatt folyamatosan jégkorongozott, baseballozott és két évet golfozott.

Az 1936. évi téli olimpiai játékokon, a jégkorongtornán, Garmisch-Partenkirchenban játszott az amerikai válogatottban. Az első fordulóban csak a második helyen jutottak tovább a csoportból, mert az olasz csapat legyőzte őket hosszabbításban. A németeket 1–0-ra, a svájciakat 3–0-ra verték. A középdöntőből már sokkal simábban jutottak tovább. Három győzelem és csak a svédek tudtak ütni nekik 1 gólt. A négyes döntőben viszont kikaptak Kanadától 1–0-ra és 0–0-t játszottak a britekkel, valamint megverték a csehszlovákokat 2–0-ra és így csak bronzérmesek lettek. Csak az olaszok ellen elvesztett mérkőzésen játszott és nem ütött gólt.

Az olimpia után is játszott amatőrként a St. Nick Hockey Clubban. De, mint golfozó vált sikeressé és híressé. 1960-ig, 25 éven keresztül vett részt versenyeken. Üzletemberként is sikeres lett.

Források[szerkesztés]