Elsword

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Elsword
엘소드
Fejlesztő KOG Studios
Kiadó KOR Nexon
TW/HK Gamania
JP NHN Japan
EU Gameforge
CHN Giant Network
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum KOR 2007. december 27.
JP 2010. július 30.
NA 2011. május 4.
Műfaj MMORPG
Játékmódok Többjátékos
Korhatár GRB: All
PEGI: 12+
Adathordozó Digitális letöltés
Az Elsword
엘소드 weboldala

Az Elsword (koreaiul: 엘소드) egy ingyenesen játszható internetes szerepjáték, amelyet a dél-koreai KOG Studios fejlesztett. A játék 2007. december 27-én jelent meg Dél-Koreában, 2010. július 30-án Japánban és 2011. május 4-én Észak-Amerikában. Az Elsword a KOG Studios előző játékának, a Grand Chase folytatása, hatszáz évvel annak eseményei után játszódik. A játéknak Dél-Koreában, Észak-Amerikában, Tajvanon, Japánban, Hongkongban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Kínában vannak szerverei.

A Elsword-ot Japánban Mami, a Scandal pop rock együttes szólógitárosa népszerűsítette, Daisy-nek, az egyik nem játszható karakternek is ő kölcsönzi a hangját.[1][2] Az együttesének Hi-Hi-Hi című száma betétdalként bekerült a játékba, számos a zenekarral kapcsolatos tárgy kíséretében.[3]

Játszható karakterek[szerkesztés]

Elsword (엘소드)
Szinkronhangja: Csong Jumi Elsword egy céltudatos, de forrófejű fiatal kardforgató, akit a Crimson Knights parancsnoka, (aki egyébként a nővére) Elesis képzett ki. Elesis otthagyta öccsét, hogy teljesítse a küldetést, és sose tért vissza. A fiatal harcosnak így most a kis csapat vezetőjeként két célja van: megtalálni az El-eket (mágikus ékkövek), és a nővérét.

Aisha (아이샤)
Szinkronhangja: I Dzsijong Aisha már 12 évesen egy magas rangú varázsló volt, amíg egy baljóslatú erejű gyűrű elvette képességeit. Intelligens és pimasz, csatlakozott a csoporthoz, célja hogy újra megtanulja a képességeket, amelyeket elveszített a gyűrű.

Rena (레나)
Szinkronhangja: Csong Miszuk Rena egy elf, aki a halandók világában él. Létezése a világban veszélyeztetve van az El kövek gyengülése miatt.

Raven (레이븐)
Szinkronhangja: Pak Szongthe

Eve (이브)
Szinkronhangja: U Dzsongsin

Chung (청)
Szinkronhangja: Jang Dzsonghva

Ara Haan (아라 한)
Szinkronhangja: Jo Mindzsong

Elesis (엘리시스)
Szinkronhangja: Jun Jodzsin

Add (애드)
Szinkronhangja: Csong Dzsehon

Új karakterek:
Lu (루)
Szinkronhangja: Kim Hjondzsi

Ciel (시엘)
Szinkronhangja: Kim Jonszon

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]