Egy kis Fry & Laurie

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Egy kis Fry & Laurie
A Bit Of Fry And Laurie Title.jpg
Műfaj Humor

Alkotó Stephen Fry
Hugh Laurie
Író
Főszereplő Stephen Fry
Hugh Laurie
Deborah Norton (1. évad)
Geoffrey McGivern (2. évad)

Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok 26
Gyártás
Részenkénti játékidő 30 perc (epizódonként)
Sugárzás
Eredeti adó BBC1 és BBC2
Eredeti sugárzás 1989. január 13.1995. április 2.
További információk

Az Egy kis Fry & Laurie (angolul A Bit Of Fry And Laurie) egy humoros angol televíziós sorozat Stephen Fry és Hugh Laurie szereplésével. 1989 és 1995 között adta a BBC2 és a BBC 1, Magyarországon a Comedy Central csatornán látható. Négy évadja volt, ezen belül 26 rész készült el, beleértve a legelső, 1987-es 36 perces epizódot is. Már akkor örült mindkét humorista, hogy együtt dolgozhat, de a zsúfolt időrendjük miatt végül csak 1989-ben kezdhették el a közös munkát.

A show rövid szkeccsekből állt, melyek inkább excentrikusak voltak. Némelyik poén már majdnem vulgárissá sikeredett, de végül mégsem jutottak odáig. A közönség figyelméért harcoltak, nagyon progresszív módon, gyakran bontották le a negyedik falat, azaz kibeszéltek a közönség felé. A sorozat nagyon hasonlított a Monty Python Repülő Cirkuszára.

Visszatérő szereplők[szerkesztés]

Alan[szerkesztés]

Alant (Laurie) titkos ügynöknek vette fel egy titokzatos szervezet, ami csak Ügynökségnek hívta magát. Előtte Alan helyettesítő tanár volt. A szerep több 1970-es évekbeli televíziós sorozat paródiája volt.

The Bishop and the Warlord (A püspök és a hadúr)[szerkesztés]

A püspök (Fry) és a hadúr (Laurie) először az első részben bukkantak fel. Ők a világhíres light-metál (a heavy metal ellentéte) banda tagjai. A hadúr tipikus rockernek van öltözve, míg a püspök tipikus püspök, a szószéken. Ő énekel (vagy prédikál) a szószékről.

Control és Tony[szerkesztés]

Control (Fry) és Tony Murchison (Laurie) két titkos ügynök, akik az első részben bukkannak fel először. Control a Titkosszolgálat vezetője, Tony pedig az NDK-s részleghez van beosztva.

John és Peter[szerkesztés]

Talán a sorozat leghíresebb alakjai John (Fry) és Peter (Laurie), két erősen ivó üzletember. A korabeli üzletemberek kifigurázása volt a céljuk. Az egyik ilyen rész forgatókönyve itt elérhető.

Epizódok[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

A sorozat négy évadát kiadták könyv alakjában is:

Külső hivatkozások[szerkesztés]