Egy kis Fry & Laurie

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Egy kis Fry & Laurie
Műfaj Humor

Alkotó Stephen Fry
Hugh Laurie
Író
Főszereplő Stephen Fry
Hugh Laurie
Deborah Norton (1. évad)
Geoffrey McGivern (2. évad)

Ország Egyesült Királyság
Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok26
Gyártás
Producer Roger Ordish
Részenkénti játékidő 30 perc (epizódonként)
Forgalmazó Hulu
Sugárzás
Eredeti adó BBC1 és BBC2
Eredeti sugárzás1989. január 13.1995. április 2.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Egy kis Fry & Laurie (angolul A Bit Of Fry And Laurie) egy humoros angol televíziós sorozat Stephen Fry és Hugh Laurie szereplésével. 1989 és 1995 között adta a BBC2 és a BBC 1, Magyarországon a Comedy Central csatornán látható. Négy évadja volt, ezen belül 26 rész készült el, beleértve a legelső, 1987-es 36 perces epizódot is. Már akkor örült mindkét humorista, hogy együtt dolgozhat, de a zsúfolt időrendjük miatt végül csak 1989-ben kezdhették el a közös munkát.

A show rövid szkeccsekből állt, melyek inkább excentrikusak voltak. Némelyik poén már majdnem vulgárissá sikeredett, de végül mégsem jutottak odáig. A közönség figyelméért harcoltak, nagyon progresszív módon, gyakran bontották le a negyedik falat, azaz kibeszéltek a közönség felé. A sorozat nagyon hasonlított a Monty Python Repülő Cirkuszára.

Visszatérő szereplők[szerkesztés]

Alan[szerkesztés]

Alant (Laurie) titkosügynöknek vette fel egy titokzatos szervezet, ami csak Ügynökségnek hívta magát. Előtte Alan helyettesítő tanár volt. A szerep több 1970-es évekbeli televíziós sorozat paródiája volt.

The Bishop and the Warlord (A püspök és a hadúr)[szerkesztés]

A püspök (Fry) és a hadúr (Laurie) először az első részben bukkantak fel. Ők a világhíres light-metál (a heavy metal ellentéte) banda tagjai. A hadúr tipikus rockernek van öltözve, míg a püspök tipikus püspök, a szószéken. Ő énekel (vagy prédikál) a szószékről.

Control és Tony[szerkesztés]

Control (Fry) és Tony Murchison (Laurie) két titkosügynök, akik az első részben bukkannak fel először. Control a Titkosszolgálat vezetője, Tony pedig az NDK-s részleghez van beosztva.

John és Peter[szerkesztés]

Talán a sorozat leghíresebb alakjai John (Fry) és Peter (Laurie), két erősen ivó üzletember. A korabeli üzletemberek kifigurázása volt a céljuk.

Epizódok[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

A sorozat négy évadát kiadták könyv alakjában is:

További információk[szerkesztés]