Dogtown urai

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dogtown Urai
(Lords of Dogtown)
2016-os amerikai–német film
Rendező Catherine Hardwicke
Producer John Linson
Műfaj
  • ifjúsági film
  • LMBT témájú film
Forgatókönyvíró Stacy Peralta
Főszerepben Heath Ledger
Emile Hirsch
John Robinson
Victor Rasuk
Michael Angarano
Nikki Reed
Zene Mark Mothersbaugh
Operatőr Elliot Davis
Vágó Nancy Richardson
Díszlettervező Chris Gorak
Gyártás
Gyártó Columbia Pictures
Ország USA
Nyelv Angol
Spanyol
Játékidő 102 perc
Költségvetés $25 millió
Forgalmazás
Forgalmazó TriStar Pictures (USA)
Columbia Pictures (non-USA)
Bemutató 2016. június 3.
Bevétel $13,411,957
További információk

A Dogtown Urai (eredeti címén Lords of Dogtown) a Catherine Hardwicke rendező , 2005-ben bemutatott igaz történet alapján készült filmje, amelyben többek között Heath Ledger és Johnny Knoxville is szerepel.

Szereplők[szerkesztés]

Történet[szerkesztés]

A Dogtown Urai című film a "Z" fiúk, a gördeszkázást alapjaiban megváltoztató fiatalok történetén alapszik. Az 1970-es években játszódik Venice Beach-en szörfösökkel, akik élvezik a hullámokat és a gördeszkázást egy helyi deszka gyártóval.

A három srác (Jay, Stacey és Tony) csatlakozik a "Z" fiúk csapatához, akik közösen indulnak a gördeszkás versenyeken. Új trükkökkel és ötletekkel fejlesztik a még alakulóban lévő gördeszkázást. A világ felfigyel az új őrületre és a tehetséges csapatra, akik hamar legendákká válnak. A hirtelen jött ismertség hatására azonban megváltozik a hozzáállásuk a sporthoz, az élethez és a közöttük kialakult barátsághoz.

Feltörekvő gördeszkás cégek elnökei keresik meg őket, hogy anyagi juttatásokért cserébe ezentúl induljanak a versenyeken az ő színeikben. Ezek után a három barát útjai szétválnak, más irányokba indulnak gördeszkás karrierjeik. Cserbenhagyják a "Z" fiúk csapatát és az őket felkaroló Skip-et, aki emiatt tönkremegy. Hosszú rivalizálás után átgondolják az eddigi tetteiket és újra felelevenedik a régi kapcsolat a három főszereplő között.

Z-boys (Zephyr team) tagjai[szerkesztés]

  • Tony Alva világszerte ismert gördeszkássá vált,
  • Stacey Peralta megalapította a saját, máig sikeres gördeszkás cégét: Powell Peralta, amely felkarolta 14 éves korában a világhírű Tony Hawk-ot.
  • Jay Adams híres szörfös és gördeszkás lett, akit azóta is a gördeszkázás atyjaként emlegetnek.