Dobronyi Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dobronyi Tamás
Született1979 (45 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásaegyetemi oktató
Iskolái
SablonWikidataSegítség

Dobronyi Tamás (Budapest, 1979. –) a Corvinus Egyetem MSc és posztgraduális hallgatók innováció menedzsment tárgyának is vendégoktatója. Az Óbudai Egyetem címzetes egyetemi docense.

Életpályája[szerkesztés]

2001-ben könnyűipari mérnökként diplomázott a Budapesti Műszaki Főiskolán. 2004-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem GTK karán menedzser, majd MBA fokozatot szerzett. Abszolválta az ELTE Európa-tanulmányok posztgraduális képzését. Elvégezte a Harvard Egyetem Kennedy School of Government – Strategic Frameworks for Nonprofits Organizations felsővezetői programját, majd 2012-ben igazságügyi szakértővé vált.

Széles körű tudást szerzett klasztervezetés és szervezés témákban. 2004-ben menedzsere lett az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszternek (akkreditált innovációs klaszter), 2008-ban alelnökévé választották a Magyar Klaszterek és Hálózatok Szövetségének. 2012-ben felelős vállalatok és intézmények összefogásával megalapította a Csend Hangja Klasztert (Weisz Fanni siket szépségkirálynő, modell és esélyegyenlőségi aktivista köré szerveződött CSR cégcsoportosulás). A Csend Hangja Klaszter olyan sikeres hazai kis és középvállalatokat fog össze, akik egyesítve CSR tevékenységükre szánt erőforrásaikat, közösen tevékenykednek a siket és egyéb fogyatékossággal élők helyzetének javításáért), majd az Okos Jövő Innovációs Klaszter elnöke lett rövidebb ideig. 2013-tól parlamenti gazdasági szakértőként is tevékenykedik.

2014-ben az 50 Példakép vállalkozó közé választották.[1]

Tapasztalatait a Klasztermenedzsment Magyarország című könyv társszerzőjeként írta meg. 2014-ben szerzőtársaival a Clusters of Hungary from our perspective című könyvet is megjelentették.

A CLB Packaging Csomagolástechnikai Kft., volt Budafoki Kartongyár társtulajdonosa, a kutatás-fejlesztési tevékenységért felelős igazgatói posztot is betöltötte. A CLB Packaging Kft. a Csend Hangja Klaszter alapító tagja és menedzser szervezete.

2014. október 12-től Lepsény Nagyközségi Önkormányzatának alpolgármestere.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]