Digital Devil Story: Megami tenszei II

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Digital Devil Story: Megami Tensei II
Digital Devil Story - Megami Tensei II logo.PNG
Fejlesztő Namco
Kiadó Bandai Namco Amusement
Sorozat Megami Tensei
Platformok Family Computer
Kiadási dátum Japán 1990. április 6.
Műfaj Szerepjáték
Játékmódok Single-player
Adathordozó Cartridge

A Digital Devil Story: Megami Tensei II (デジタル・デビル物語 女神転生II; Dedzsitaru Debiru Szutórí Megami Tenszei II?) a Digital Devil Story: Megami Tensei folytatása. 1990-ben adta ki a Namco Family Computer játékkonzolra, mint a Megami Tensei sorozat második videójátékát.[1] Ez a sorozat első olyan játéka amely nem Nisitani Aja novelláján alapul, de számos játékmenetbeli elemét megtartja az előzményének.

Az Atlus a Digital Devil Story: Megami Tensei-el együtt a játékot Kjújaku Megami Tensei néven 1994-ben kiadta Super Family Computerre. Ez teljesen új grafikát és a világtérkép jóval részletesebb verzióját tartalmazza.[1]

A játékban, hasonlóan a Madara Family Computer játékhoz javított zene minőség található egy speciálisan kialakított memória mappernek köszönhetően. Emiatt a játék cartridge-e kétszer nagyobb mint egy sima NES cartridge és ezért nem lehet behelyezni egy észak-amerikai NES-be.[1]

Játékmenet[szerkesztés]

A Digital Devil Story: Megami Tensei II megtartotta az első játék több játékmenetbeli elemét, köztük a démonok elfogását, kombinálását és a belső nézetű kameraállást. A világtérkép, hasonlóan a legtöbb korabeli játékhoz felülnézetből követi az eseményeket. A játékos a csapatát a világtérképen és a labirintusokban irányítja, véletlenszerű harcokban körökre osztott harcrendszerben.

Cselekmény[szerkesztés]

199X-ben a világot lebombázták és a túlélők bunkerebe kényszerültek. 35 évvel később a háború egy dimenzionális szakadékot hozott létre a démonok és az emberek világa között. A játék úgy kezdődik, hogy két fiatal férfi a „Devil Busters” nevű videójátékkal(ami hasonló az eredeti játékhoz) játszanak, amikor egy Pazuzu nevű démon közelíti meg őket és kijelenti, hogy ők az emberiség megváltói.[1] Nebiros és több másik démon rajtaüt a bunkeren, de Pazuzu biztosítja a főszereplők számára a démonok megidézésének képességét, hogy legyőzzék a betolakodókat. Elindulnak, hogy megmentsék azt ami az emberiségből még megmaradt.

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. a b c d Kurt Kalata; Christopher J. Snelgrove: Shin Megami Tensei (angol nyelven). Hardcore Gaming 101. (Hozzáférés: 2010. augusztus 5.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]