Shin Megami Tensei: Imagine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Shin Megami Tensei: Imagine
Fejlesztő Cave
Kiadó Japán Atlus
USA Aeria Games and Entertainment
Kína Playsea
Zeneszerző Meguro Sódzsi
Sorozat Megami tenszei
Platformok Windows XP, Windows Vista
Kiadási dátum Japán 2007. március 30.
USA 2008. december 30.
Kína 2009. augusztus
Verzió 1.23U
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.23U
Műfaj MMORPG
Játékmódok Online multiplayer
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Windows XP, Vista, 1 GB RAM (2 GB Vistán), 256 MB Videokártya Shader model 3.0-val (512 MB Videokártya Shader Model 4.0-val Vistán), DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
A Shin Megami Tensei: Imagine weboldala

A Shin Megami Tensei: Imagine (真・女神転生IMAGINEmagyaros átírással Sin Megami Tenszei IMAGINE?), eredetileg Megami Tensei Online Imagine (女神転生ONLINE IMAGINEmagyaros átírással Megami Tenszei ONLINE IMAGINE?), egy MMORPG játék ami a Megami Tensei univerzumban játszódik. Az Aeria Games megszerezte a játék jogait a Cave Co., Ltd.-től.

Japánban 2007-ben adták ki a Shin Megami Tensei: Imagine Online-t, ami a Cave MMORPG játéka PC-re. Több elemet vett át az előző játékokból. A játék ingyenes, de a játékban vannak olyan tárgyak amiket „valódi” pénzel kell kifizetni. 2008. szeptember 9-én bejelentették, hogy az Aeria Games & Entertainment fogja kiadni a játékot Észak-Amerikában és Európában.[1] A béta tesztekre a meghívókat 2008. december 1-jén küldték ki, de a béta még aznap bezárt. A Shin Megami Tensei: Imagine nyílt béta tesztje december 30-án kezdődött. A játékot már ingyen le lehet tölteni.

Játék leírás[szerkesztés]

A játék a jövőben játszódik ahol démonok szállták meg a Földet a teleportáció felfedezésével egy időben. Az emberek megtanultak együtt élni velük. A játékos egy „Demon Buster” (vagy csak simán DB), aki ezekkel a démonokkal harcol. A játéknak anime hatású grafikája van. A Demon Busterek fel vannak szerelve hordozható számítógépekkel (COMPs).

Számtalan elem különbözik az eredeti Japán és az Észak-Amerikai szerver között, 2012 óta viszont mindkét helyen a publisher az Atlus. A játékban valós idejű parancsokat adhatunk, ezek időbe telnek mire megcsinálja a karakter (casting és cool-down idő), Az embert az iránynyilakkal és az egérrel lehet irányítani. A karakter démona magától is cselekszik, de TAB billentyűvel átváltható rá az irányítás.

Nincsenek klasszikus értelemben vett osztályok, a karakter teljesen szabadon fejleszthető és "foglalkozását" a képzettségek döntik el. Ezek alapján leginkább Mage/Gunner/Melee/Synther típusok építhetőek fel.

A játék a Shin Megami Tensei és a Shin Megami Tensei II között játszódik.[2] Tokióban valamikor a 21. században (202X-ben), a túlélők különböző városokban élnek (III. Home - Harmadik Otthon). Ezeket a túlélőket egy „Seven Philosophers” (Hét Filozófus) nevű csoport vezeti akik egy nagy tornyot építettek, a Shinjuku Babelt (egy hatalmas torony). A többi túlélő a föld alá menekült. Ebben a világban a démonok szabadon járkálnak és a játékosok dolga ezek legyőzése. A játékos el is foghatja ezeket a „démonokat”, majd kombinálhatja ezeket. A játékos jelleme szabadon mozog egy negatív és egy pozitív értékhatár között, azonban három tartományon belül három különböző jellemhez tartozhat, ezek a következőek: Law (azaz Törvényes), Chaos (azaz Kaotikus), vagy a Neutral (azaz Semleges). Ezeket játék közben is meg lehet változtatni, ha adakozik a játékos a Law vagy a Chaos templomaiban.

Két fajta küldetéstípus van. Az actok és a questek. Az actok a fő történetszálhoz kapcsolódó küldetések, amik kifejezett játékelemeket tesznek idővel elérhetővé (DB Licenc megszerzése, Wildcat drive megszerzése, stb.) míg a questek szabadon választhatóak.

Zene[szerkesztés]

A játék zenéjét Meguro Sódzsi, Josikava Kenicsi és Maszuko Cukasza komponálta.

Megami Tensei Online Imagine Original Soundtrack
  Cím Hossz
1. Title   1:56
2. Opening   1:38
3. Character Making   2:41
4. Tutorial   2:32
5. Normal Battle   1:59
6. Heretic Mansion   2:08
7. No. 3 Home   2:06
8. Arajuku Babel   2:13
9. Head Temple   1:25
10. Suginami Field   1:44
11. Nakano Field   2:35
12. Shibuya Field   1:31
13. Shinagawa Field   2:18
14. Ichigaya Field   1:51
15. Ueno Field   2:18
16. Suginami Dungeon   2:20
17. Ichigaya Dungeon   1:33
18. Shibuya Dungeon   2:05
19. Shinjuku Dungeon   2:12
20. Ueno Dungeon   2:23
21. Goat Seller   1:32
22. Credit   2:00
23. Small Boss Battle   3:07
24. Medium Boss Battle   3:20
25. Title - Remix Version   1:50
26. Head Temple - Remix Version   1:27

Hivatkozások[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Shin Megami Tensei: Imagine című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]